Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość n,jn,mnm,

Macie jakies pomysły na biznes?

Polecane posty

Gość n,jn,mnm,

Macie jakies pomysly na biznes?J ajuz nie wyrabiam, pol roku szukam pracy, wyslalam 1012 CV i nic, jestem po studiach mam mgr i dupa:(

Gość mewa_smieszka
witaj, mam pomysl na firme ale nie wiem od czego zaczac?

Gość n,jn,mnm,
najlepiej od wpisu do eweidencji dzialalnosci gospodarczej;)

Gość n,jn,mnm,
A moze podzielisz sie pomyslem?? pOMOGE ZA TO PRZY REJESTRACJI

Gość mewa_smieszka
a wiec moj pomysl to firma ktora kojarzy osoby ktore chca wyjechac na urlop po za miejscem zamieszkania i tym samy udostepniaja innym osoba swoje mieszkanie w takim samym celu. czyli osoby z nad morza jada w gory i odwrotnie

Gość n,jn,mnm,
Wszytsko fajnie, ale powiedz szczerze- udostepniłabys komus swoje miejsce zamieszkania?? Bo ja na pewno nie . Jeśli chcesz mogę Ci pomoc przy rejestarcji to naprawdę nic trudnego;)

Przedewszystkim załatw sobie dotację, zawsze to dodatkowe pieniądze i większe możliwości :) A potem musisz pomyśleć co jest zgodne z Twoimi zaintresowaniem, zawodem, wykształceniem.... my tutaj strzelać nie będziemy jak nic o Tobie nie wiemy :)

Gość mewa_smieszka
caly sen polega na tym ze jadac do kogos czyjegos mieszkania udostepniasz swoje.. wiele osob chcialoby wyjechac na urlop ale ceny hoteli oraz wyzywienie powoduja ze ich poprostu nie stac, wiem ze to trzeba prawnie zorganizowac tzn umowa tak musi byc przygotowana zeby wszystko bylo wporzadku i strona inter..i tak dalej nie wiem jak to ugrysc a jedyny wklad to praca przy komp i ewentualnie program do rejetracji chetnych i kojarzenia dat itd

Gość mewa_smieszka
do Tamila.... dzieki musze porozmawiac z kims kto pomoze mi taki biznes plan przygotowac, od czego zaczac itd zeby czas w urzedach na otwarcie firmy nie byl zmarnowany .. i reklama itd nie wiem od czego zaczac...

No jeśli chcesz szybko biznes otworzyć to niestety, ale z dotacji będziesz musiała zrezygnować, bo ja np czekałam od złożenia wniosku ponad pół roku. A wiem, ze teraz to nawet i 8 miesięcy ludzie czekają.... mi się nie spieszyło, więc czekałam. Nie są to jakieś duże pieniądze, ale mimo wszystko na porządne reklamy, jakiś sprzęt, zależy co potrzebujesz, się przyda. Jaki masz zawód i zainteresowania ? W jakim kierunku chciałabyś ten biznes?

Gość mewa_smieszka
Gdzie sa wszyscy??? :(

Gość mewa_smieszka
Tamila napisalam wyzej... skonczylam hotelarstwo i turystyke ale i bez tego wiemjak jest w dzisiejszych czasach z wyjazdem na urlop i wakacje, nie kazdego na to stac, a ceny w miejscowosciach turystycznych przyprawiaja o zawrot glowy...

Gość mewa_smieszka
mi tez sie nie spieszy bo to wszystko trzeba dobrze poukladac,...zreszta sezon czy zima czy lato czy wakacje czy ferie zawsze jest wiec tu nie jest problem

Aaaa, teraz widzę, tyle że myślałam, że odpisuje autorce,a ona nie napisała nigdzie jaki ma zawód, tylko że ma mgr :)

Gość mewa_smieszka
i co o tym myslisz??? szczerze

dobrym pomyslem na biznes jest otwarcie firmy zajmujacej sie wynajmowaniem pracownikow do sprzatania mieszkan - np wpadaja znajomi a chata wyglada jak pobojowisko a masz cos do zalatwienia ...tylko ze cena musi byc rozsadna zeby sie potencjalni klienci nie zniechecili. ja np place za sprzatanie 20zl/h wpadaja dwie osoby raz na 3 tygodnie i mam prooblem z glowy. jest sporo osob ktore nieciepia sprzatac , myc podlog itd. wiec kto wie moze komus sie to przydac.

Gość mewa_smieszka
podbijam temat

Gość njjnjnbjnjkjnn njkjk
up

Gość mewa_smieszka
no masakra

Gość biznesowy 567
Jeżlei chodzi o pomysły na biznes oraz inne ciekawe informacje związane z ta tematyką,to polecam fajny portal http://www.e-b2b.org/ często z niego korzystam.