Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pit_qq

podróż poślubna z tanimi liniami

Polecane posty

Gość pit_qq

Uzgodniłem z narzeczoną, że podróż poślubną organizuję i funduję ja. Magda wybrała miejsce - Paryż, dla mnie trochę oblatane ale przynajmniej łatwo wszystko załatwić. Myślicie, że mogę ją zabrać tam tanimi liniami? Wizz ma mega tanią ofertę : http://www.sky4fly.net/bilety-lotnicze-pary%C5%BC.html więc mógłbym zaoszczędzić i zamówić nam lepszy hotel. Czy to może nie wypada?

Gość uzganiaj z nia a ni z nami
ja bym wolala, zeby po slubie liczyć sie z (już) wspónymi pieniedzmi. Leci sie krótlo, hotel wazniejszy Tyle,ze jeszcze dojazd z lotniska

Gość kmkmlkm
nie wypada jesli twoja zona to materialistka. ja bym sie nie obrazila...no chyba ze zarabiasz kokosy to wtedy tak, nie fajne to uczucie jak jedna ze stron oszczedza na drugiej. ale jesli zarabiasz przecietnie to wszystko gra.

Gość uzgadniaj z nią a nie z nami
oczywiscie

Gość impresja_12
Leciałam już tymi liniami do Rzymu i z powrotem...oprócz tego, że nie podają drinków itd... jest ciut mniej miejsca między siedzeniami i w przejściu niczym się podróż nie różniła. Jak się leci blisko nie ma to znaczenia. Masz rację wydaj lepiej kasę na atrakcje w Paryżu bo jest tam drogo. Zabierz swoją panią choćby do Disneylandu czy parku Asterixa ... co dla dzieci? nic podobnego :) cały dzień wspaniałej zabawy.

Gość pit_qq
Dzięki wielkie za rady, w takim razie polecimy tanimi, naturalnie uprzedzę przyszłą żoną :)

Oczywiście, że transport nie ma znaczenia, w sumie ileż ty w tym samolocie będziesz siedział. Jakoś bez jedzenia i picia wytrzymasz. A później proponuję od razu zakup biletu do metra tzw. Paris Visite. Możesz kupić na większych stacjach metra, a pozwala to na błyskawiczne poruszanie się po mieście, dostajesz plan miasta, a do tego jeszcze masz sporo zniżek we wstępach. Może sobie dasz radę http://www.pariswelcome.net/metro/paris_visite.htm a jak nie, to zobacz chociaż http://voyageforum.pl/threads/491-Paryski-transport-bilet-Paris-Visite i nie licz na taksówki, po Paryżu da się jedynie metrem. W sumie to też fajne wrażenia, bo na stacjach często można posłuchać niezłego koncertu (akustyka metra jest doskonała) no i jest to najstarsze metro w Europie. Za to nie oszczędzaj na hotelu. Co najmniej IBIS. Jestem w Paryżu często, to wiem, jak wyglądają budżetowe hotele. Na podróż poślubną się nie nadają.

Gość impresja_12
Jasiu to ja dodam do tego.... zabierzcie ze sobą foto takie do dowodu osobistego..można kupić do metra bilety o połowę tańsze...jak ma sie to foto ..bilety kupuje się tzw. tygodniówki ..napewno się przydadzą bo tak jak powiedział Jasiek w Paryżu wszedzie dojedzie się metrem bez problemu.

Gość marton
My też lecieliśmy tanimi liniami w podróż poślubną i nie było w związku z tym żadnym zgrzytów. Oferty takie jak ta http://www.tanie-latanie.net/tanie-loty/Pary%C5%BC przeważają nad wszystkim. Niemniej jednak teraz trzeba uważać na pył wulkaniczny, gdyż miesiąc miodowy spędzony na lotnisku nie brzmi zbyt romantycznie.

Gość veryAnka
a może promem? ma ktoś takie doświadczenia?

Gość owca gabi
jesli lecicie z Warszawy, to sprawdź Air France - ja w marcu leciałam do Paryza za 500 zł (Było taniej niż Wizzairem) . Kupowłam bilet 2m wcześniej. No i AF ląduje na CDG, a Wizzair ląduje na zadupiu oddalonym o 80km od Paryża. Trzeba doliczyc dojazd.

wiesz to zalezy - zakladam ze lecicie z pl czyli blisko..., to nieprawda ze srodek transportu/czym sie leci to wszystko jedno - dlaczego nie zabierzesz wiec jej autokarem? olie na krotkim trasach po europie to klasa nie ma znaczenia o tyle, na trasach miedzykontynentalnych nie wyobrazam sobie podrozowac juz klasa ekonomiczna - zwlszcza w podroz poslubna...

Gość zatanczmy!
veryAnka, ja promem płynełam z Unity Line, co prawda nie w podróż poślubną - ale gdybym miała ją odbyć to nie wahalabym sie ani chwili, na pewno byłaby świetna zabawa!