Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ocomicho

Nie lubię czytac książek

Polecane posty

Gość ocomicho

Bo kiedy czytam to próbuję sobie wyobrazić, jak w filmie, ale nigdy nie potrafię dokładnie wyobrazić sobie postaci i mają takie nijakie twarze, nieraz w cale, to mnie wkurza

Gość ocomicho
no ja sobie też.. bardzo bym chciała, są takie interesujące, ale mnie denerwuje ten obraz w głowie :O

Gość momozil
kurwa tego się nie robi na siłę samo to przychodzi nie masz wyobraźni co raczej wątpliwe raczej czytasz książki które cię nie mogą zainteresować

Gość 323123
mam podobnie, ale lubię czytac i tak, ciekawi mnie co zdarzy sie dalej. nie czytam ksiażek z duz ilością opisów przyrody, itp. bo mnie by znudziły

Gość ocomicho
no kurde,ale ja naprawdę bym chciała czytać.. bardzo mnie zaciekawi jakaś książka, próbuję dalej czytać, ale nie potrafię do końca sobie bohaterów wyobrazić :O

Ja mam tak że jak czytam i jest opisana np reakcja bohaterki na coś typu jak dzisiaj czytałam coś i było że "wykrzywiła usta w grymasie niezadowolenia" albo " otworzyła oczy szeroko" to odruchowo sama zawsze tak robię :D Dobrze, że czytam głównie w domu :D

Gość 323123
ja mam zespół aspergera prawdopodobnie to to dlatego. ale przepadam za s. kingiem, nie musze sobie wyobrazac dokładnie.

Gość ocomicho
ja np. zaczęłam czytać fajną książkę i już za bohaterów sobie biorę aktorów z serialu czy coś ,bo inaczej sobie nie wyobrażę :O

323123 ja mam zespół aspergera prawdopodobnie to to dlatego. ale przepadam za s. kingiem, nie musze sobie wyobrazac dokładnie. To możemy podać sobie ręce bo ja też jestem w Kingu zaczytana :)

Gość ocomicho
"nie musze sobie wyobrazac dokładnie. " a mnie wkurza jak nie potrafię no :O

Gość 323123
ja np. zaczęłam czytać fajną książkę i już za bohaterów sobie biorę aktorów z serialu czy coś ,bo inaczej sobie nie wyobrażę właśnie ci to chciałam poradzic... Można dac jakiegoś aktora przystojnego i co sie go lubi/ Jak czytam książkę która miala ekranizację, np. Potter, to też od razu widze tych aktorów.

Gość 323123
spróbuj wielki marsz s. kinga, albo uciekiniera tego samego autora. Tak ciekawe, że bez wyobrażania czyta sie suuper.

A potrzebujesz mieć zawsze takie dokładne wyobrażenie? Bo ja w sumie nie, teraz co czytam książkę to wiem że bohaterka jest zgrabną babeczką w kwiecie wieku i to mi wystarczy ;) Nawet sobie jej z twarzy ani razu nie wyobrażałam ani nic, tylko w książkach w których ten wygląd jest ważny mam jakieś tam wyobrażenie o bohaterach i samo mi przychodzi od czytania opisu autora

323123 spróbuj wielki marsz s. kinga, albo uciekiniera tego samego autora. Tak ciekawe, że bez wyobrażania czyta sie suuper. Zamierzam skolekcjonować wszystkie ;) Ale w miedzy czasie jeszcze inne wpadają mi w ręce więc tak ino roz się nie da ;) Kiedyś oglądałam jego filmy i tak w sumie całkiem niedawno postanowiłam go jednak też czytać i żałuje że tak późno. Aktualnie czytam "Gra Geralda" :)

Gość ocomicho
właśnie , chyba muszę po prostu czytać jak leci, nie skupiać się za bardzo na szczegółach, może to dlatego ,że jestem zawsze taką realistką i poukładaną osobą :P

Gość 323123
gra geralda mi się srednio podobała, choć king nie ma chyba złej książki. Czytalam prawie wszystko, pozostał mi tylko Buick, talizman, i mroczna wieża.

Ja przeczytałam dopiero mniej jak więcej chyba ale czekaj czekaj dogonię Cię ;) A tą nówkę teraz czytałaś już? "Czarna bezgwiezdna noc" W języku PL to chyba wydanie tegoroczne, przynajmniej ja dopiero ostatnio ją zobaczyłam

Gość ennnnnnnnenen
ocomicho mam dokładnie to samo, za bardzo staram się zobaczyć we własnej wyobraźni bohaterów, wykreować ich co robią w danej chwili jak sceny w filmie, ich reakcje etc a to mi nie wychodzi i dużo czasu na to schodzi.. a do tego tak jakby mówię na głos w myślach jak czytam powtarzam wszystkie wyrazy, nie wiem jak to powiedzieć:P po prostu nie śledzę samym wzrokiem od lewej do prawej tylko muszę wszystko szczególnie powtórzyć i to też jest wkurzające:/ kiedyś czytałam dużo książek, ale właśnie przez to wszystko przestałam, miałam powrócić do czytania, szłam do biblioteki wypożyczałam masę książek, ale nie mogłam zabrać się do ich czytania:( chyba naprawdę najlepiej czytać jak najszybciej na luzie, a wtedy automatycznie będzie się 'widzieć' całą treść;)

Gość ;lhuif
bo jesteście telewizyjne dzieci, tylko oglądanie obrazków jak w filmach, i to samo chcecie robić z książką Wiadomo że oglądanie telewizji jest bierne i nie rozwija, to jest bezmyślna konsumpcja podawanych obrazków....a książka jest czymś innych bo uruchamia wyobraźnie i kreatywność, poddajcie się temu i czytajcie książkę bez przetłumaczania treści na obrazki, książka to nie film i chodzi o przeżywanie a nie o oglądanie obrazków w wyobraźni

Gość gość
Nie każdy musi lubić.

Gość gość
Czytanie jest w c***j nudne