Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włosssssssssskiiiiiiii

oleje i olejki do włosów - używacie?

Polecane posty

Ja właśnie siędzę z olejkiem z migdałów na włosach, zmyję wieczorem dopiero. Kupiłam kilka olejów min : jojoba, ze słodkich migdałów i konopny. Dzisiaj pierwszy raz zaaplikowałam olej z migdałów, ciekawa jestem jakie będą efekty ;) Kokosowy mi nie podszedł, miałam okropne po nim włosy i wypadały :o po rycynowym tak samo :o Napiszcie jakie olejki do włosów stosujecie i podzielcie się efektami :) Czytałam gdzieś, że olej z migdałów i jojoba leczy łuszczyce... Nie wiem czy to prawda, akurat na to choruję i mam nadzieję, że wyleczy mi to świństwo na głowie :o Nie chcę stosować żadnych płynów bo i tak mam problemy z wypadaniem włosów więc postawiłam na razie na naturalne metody. Chętnie poczytam wypowiedzi innych na temat olejkow? ;)

Ja wlasnie lubie kokosowy, tylko trzeba naprawde dobrze zmyc. Migdalowy mam w domu, ale jakos nie wpadlam na to, zeby nalozyc go na wlosy. Oczywiscie polecam tez odzywke z zoltka. Ogolnie od naturalnej pielegnacji duuzo poprawily mi sie wlosy, polecam tez rozejrzec sie za dobrym szamponem. Choc ostantio w jednym miejscu na glowie bardzo mi sie wlosy koltunia i nic poki co na to calkowicie nie dziala :O

mi widocznie kokosowy nie spasował bo oprócz tłustych włosów, powodował wypadanie ale dużo osób chwiali więc nie odradzam, warto spróbować ;) Migdałowy też jest dobry na włosy (tak czytałam na kilku forach) Też stawiam na naturalną pielęgnację, dlatego zakupiłam olejki ;) Maseczki z żóltka próbowałam ale trochę z tym roboty. Poza tym czytałam o płukankach z kawy na włosy ;) Raz spróbowałam i powiem, że były błyszczące i takie gładkie ale później mi się nie chciało a chyba powrócę do tego sposobu po podobno kawa działa na porost włosów ;)

up :)

nikt nie stosuje już olejków do włosów?

Gość nie stosuję z dwóch
powodów. Chociaż mam suche włosy - to potem tego paskudztwa nie mogę przez tydzień zmyć - także z jedwabiem się męczyłam. A po drugie - mnie przeważnie takie rzeczy uczulają. Ja stosuję jajko z miodem raz na tydzień :-)

Męczyłaś się z jedwabiem czy z "jedwabiem"? Bo większość tego co jest w handlu i nazywa się "jedwab" to tylko litry silikonów, które tworzą na wierzchu włosa warstewkę zamiast wnikać do środka jak oleje. Nie polecam zdecydowanie. Ja stosuję Vatikę i olej z orzechów w mieszance pół na pół, jojoby mi szkoda ;) A w planach olej z pestek winogron, ponoć też fajnie się sprawdza.

dokładnie, jedwab do włosów typu biosilk to same silikony i one nie "naprawią" włosa od środka tylko powierzchownie a w rzeczywistości wysuszają włosy. Mrowa a używałaś jakieś olejki na twarz? np jojoba? Ja póki co stosuję masło shea i kakaowe na twarz i bardzo polecam ;) Zastanawiam się czy nie zaaplikować sobie jakiegoś olejku na skórę ;)

Ja dzisiaj zrobiłam kolejną próbę z olejkami, tym razem użyłam 2 (jojoba i migdałowy) i zmył się bez problemu. Użyłam taniego szamponu z barwy ze skrzypem polnym. Póki co jestem zadowolona, wlosy lśnią i są miękkie ;)

Na twarz to pytanie czego nie używałam (no, poza tym co dla mojej skóry ewidentnie nie jest przeznaczone) ;) Moje ulubione "naskórne" to jojoba i z pestek malin, a z maseł - cupuacu (dla mnie lepsze niż shea, lepiej wchłanialne) :)

Gość nie stosuję z dwóch
tak wiem jak działa jedwab i "jedwab" :-) chciałam tylko dać przykład. I napisać, że nie każdy moze używać - też trzeba być ostrożnym, jak ze wszystkim, z olejkami też. Po tak zachwalanym olejku rycynowym na rzęsy :-) - tydzień nie mogłam oczu otworzyć, a leczenie trwało jeszcze dłużej. A do włosów próbowałam - ale zmycie ich z moijej głowy - to cud!

Gość ja stosuje poki co oliwke
hipp, tez zwiera olej migdalowy ale planuje juz zakup naturalnych olejow. Uzywalam rycynowego ale tez mi nie spasowal i musialam 3 razy myc wlosy zeby sie zmyl

Gość warne23
Uwielbiam olejki na włosy

Gość warne23
Uwielbiam olejki na włosy

Gość gość
Kosswell Macadam Oil Natychmiastowy efekt na wszystkich rodzajach włosów - odżywia i nadaje połysk przywraca elastyczność i zapobiega ich skręcaniu, odświeża kolor farbowanych włosów, nie obciąża włosów. Olejek Makadamia jest uzyskiwany z orzechów drzewa Makadamia pochodzącego z Australii. Olejek Makadamia niezwykle łatwo się wchłania rewitzlizując włókno włosa już przy pierwszej aplikacji. Bogate składniki odżywcze oraz witamina A, witaminy z grupy B, fenole, lecytyna i składniki mineralne oraz wysokie stężenie nienasyconych kwasów tłuszczowych i przeciwutleniaczy zapewniają włosom blask lekkość oraz zdrowy wygląd. Pojemność 100ml

Gość gość
ja robie kuracje z arganowego i odrobiny rycynowego (ponoc przyspiesza porost wlosow). Wlosy sa switne! piekne, miekkie i blyszczace :)

Gość gość
oleje sa swietne na wlosy. oleju arganowego mi troche szkoda, bo jest drogi a troche trzeba tego wlac na glowe. obecnie raz w tygodniu nakladam na wlosy olej kokosowy.

Olej arganowy drogi? Swój kupiłam w rossmannie za 6 zł...Ostatnio skusiłam się też na kokosowy. Przyznam, że włosy mi się szybciej przetłuszczają, ale z drugiej strony są mięciutkie i lśniące. U kogoś olej rycynowy rzeczywiście spowodował porost włosów??

Gość gość
Jak narazie używałam tylko dwóch olejków do włosów, rycynowego - kupowany w aptece, włosy miałam po nim bardzo miękkie i przyjemne w dotyku, ale efektów jakiś spektakularnych nie było. Jakiś czas temu zakupiłam na allegro olejek macadam kosswell - włosy są po nim fajne w dotyku, jakby trochę się zregenerowały a dodatkowo zaczynają pojawiać się nowe, albo tak mi się wydaje :)

Gość gość
PałkaZapałka, a sprawdziłaś, czy on jest arganowy czy "arganowy"? Bo masa firm wypuszcza produkty "arganowe" tyle, że tego arganu tam jest jak kot napłakał, i dobrze, jak zamiast niego są choć inne naturalne oleje a nie kupa silikonów.

Gość Lesna_Wrozka
Ja uzywam aktualnie olejku avokado, zmieszanym z macadamia. Na koncowki ok 8 kropel. Zamiast jedwabiow, ale polecam jedwab Marion, latwo go zmyc szamponem bez sls. Avokado jest fajne, ale choc nawilza, koncowki mam nadal sztywne. Dodatek macadamia troche to poprawia. Na porost wlosow polecam Aktywator Wzrostu Agafii. Do mnie ida 2 saszetki kolejne. I olejek migdalowy.

Ja uzywam aktualnie olejku avokado, zmieszanym z macadamia. Na koncowki ok 8 kropel. Zamiast jedwabiow, ale polecam jedwab Marion, latwo go zmyc szamponem bez sls. Avokado jest fajne, ale choc nawilza, koncowki mam nadal sztywne. Dodatek macadamia troche to poprawia. Na porost wlosow polecam Aktywator Wzrostu Agafii. Do mnie ida 2 saszetki kolejne. I olejek migdalowy.

Obecnie używam oleju arganowego i na moich przesuszonych z rozdwajającymi się końcówkami sprawdza się najlepiej. Wcześniej miałam olej kokosowy, ale efekt był niezbyt, włosy puszyły się dużo bardziej. Olej araganowy, mimo iż trochę droższy sprawdza się świetnie, zresztą jak się dobrze poszuka to można znaleźć w promocyjnych cenach:) Włosy po jego zastosowaniu są miękkie, lśniące i lepiej się układają, a nakładam go około 1-2 godzin przed umyciem.

Gość Dorka123
Ja sobie kupiłam matrix oil wonders, podoba mi się to, że nakłada się go już po umyciu włosów i nie trzeba spłukiwać, co znacznie ułatwia i skraca cały zabieg (nie to co zabawa z olejem, nakładanie na włosy, czekanie, spłukiwanie, mycie itd.). Są trzy wersje tych olejków, ja mam akurat Indie, bardzo go lubię :)

Ja osobiście używam tylko i wyłącznie olejku rycynowego na włosy. naprawdę działa cuda. Polecam

Gość gość
tak jest najlepiej wtedy Ci sie włosy nie poniszczą ale nestety nie wszyscy maja takie zdrowe wlosy i czasem dobrze zastosowac jakas odzywkę lub maskę, na fryzomanii jest sporo tego http://www.fryzomania.pl/category/odzywki-do-wlosow i tanie w porównaniu do tego co widzialam ostatnio w rosmannie

Ja od kilku miesięcy, dwa razy w tygodniu olejuję włosy i żadne maski nie są mi dodatkowo potrzebne. Poprawę widać już po 2 tygodniach.

mam jakiś olejek do włosów, który się stosuje na mokre włosy bez spłukiwania. ale jakoś nie potrafię się chyba do końca tym obsłużyć, włosy po wyschnięciu są okropne, moze powinnam jednak zmywać?