Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba ich zdarlo!

Kuzwa!!! Ceny w sklepach mnie powalaja!!!

Polecane posty

Gość zobaczymy
nikt was nie zmusza do kupowania dlaczego się nie dogadamy na necie ze przez jakis czas nie kupujemy w takich czy innych sklepach ,bazarach itp ceny w Polsce i w każdym kraju ustala popyt tylko potraficje jęczeć a trzeba działać bojkot cen kupować bezpośrednio u rolników ,dogadać się i na pewno kupicie taniej jak w sklepach !!!!!!!!!!!!!!!!!!i rolnik będzie zadowolony bo mimo że sprzeda taniej to i tak zarobi !!!!!!!!!!przecież i na tym blogu są rolnicy to pomóc sobie wzajemnie a nie tylko narzekać ,Boikot nie b\ądzmy frajerami oczywiscie pewne artykuły musimy kupić w sklepie jak chemia i inne ale warzywa mięso owoc brać od rolnika odejdą mu koszty transportu a my ominiemy posredników i marże ---------proste tak robiliśmy w stanie woiennym ale wtedy w sklepach był tylko ocet ale potem to i jego zabrakło !!!!!!!!!!a druga sprawa rząd nie ma nic do tego to nie on ustala ceny ceny pośrednio ustalamy my sami kupujesz w sklepie za 2zł malutki pęczek natki a ja u rolnika za 4zl kupuje cały bukiet ze ostatnio mi starczył na miesiąc jest drogo nie kupuj nie będzie popytu to i ceny spadną !!!!!!!!!!!!!!!

Gość yxcvbnm,.
TO NIE STRASZENIE ze bedzie drozej-bo bedzie drozej u nas przymrozki na zachodzie susze,skad brac to jedzenie,juz sie eu zbiera i beda myslec co dalej i chyba nic nie wymysla tylko ceny podniosa jak zawsze-ale jak pkmysle ile jedzenia sie wyrzuca to niekiedy serce boli

Gość aj tam aj tam olaboga
kazdy orze jak moze ceny w PL sa naprawde porazajace...

Gość a euro to rozwali
wszystko :-Odopiero bedzie placz.

Gość mala Mii
Zgadzam sie ja kupuje warzywa na gieldzie warzywnej i mam o wiele taniej worek 15kg ziemniakow 22zl,gdzie 1kg ziemniakow u mnie w sklepie 2zl, 15kg jablek champion 40zl-w sklepie-4.5 za 1kg. jest taniej niz w sklepie?jest. jajka tez kupuje od zaprzyjaznionej rodziny majacej mala hodowle kurek - 30 szt-18zl,wiem drozej niz w markiecie-ale jajka wielkie,zoltka zolte,widac odrazu ze wiejskie prawdziwe.wiadomo ze na gieldach zazwyczaj sprzedaja hurtowo ale mozna dogadac sie np z mama albo kolezanka i kupic cos na pol prawda?ja tak robie.na 2 osoby na zywnosc+chemia wydaje 500zl na miesiac zarabiamy razem 2000,czynsz,rata wiadomo nie przelewa sie. co do komuny to rodzice mi opowiadali ze za wyplate mozna bylo kupic sobie zloty pierscionek,pozadny u jubilera,co tydzien wychodne do kawiarni czy na potancowke i jeszcze kasy od cholery zostawalo.tyle ze nie bylo jej na co wydawac.bo wszystkie interesy opieraly sie o kartki na wodke czy fajki.

Gość zobaczymy
osobiście uważam że my sami godzimy się na głodowe pensje ,wykorzystywanie ludzi na pograniczu prawa i przymusową emigrację a przeciez to wszystko można zmienić tylko dać ludziom wykształconym ,młodym i operatywnym możliwośc rządu w tym kraju ,przestrzeganie prawa pracy przez firmy i pracodawców zlikwidowanie zatrudnienia na umowę zlecenie bo to jest umowa która nic nie daje tylko wyzyskuje człowieka robi z niego niewolnika który nie ma żadnych praw wszystkie atuty są po stronie pracodawcy !!!!!a tak naprawdę to na bazarach przeważnie sprzedają posrednicy co kapustę u chłopa kupują za 2 zł a jabłka po 2 zl albo i taniej a oni ceny ustalają sobie takie jakie im pasuje.

Gość chyba ich zdarlo!
Wszystko racja z tymi gieldami itd :) Wiesz, ja dopiero od 3 tygodni w Polsce jestem, i dopiero na nowo sie ucze.. ;) Jednakze, moim skromnym zdaniem, nie powinno byc tak ze czlowiek musi sie nakombinowac, by cos taniej kupic. Tak jak na tych gieldach, czy bezposrednio u rolnikow. Powinno byc tak ze sie idzie do sklepu i kupuje warzywa, owoce czy inne produkty w normalnych cenach. No ale tak nie jest i to mnie zlosci

Gość zobaczymy
mala brawooooooooooooooooooooooooooooooooooo i właśnie o to chodzi dac zarobić rolnikowi za jego ciężką pracę !!!!!!!!!!!!!!!!a superM,sklepy omijać bokiem gdyby każdy to zrozumiał to inaczej by było w tym kraju zawsze można się dogadać z rolnikiem i kupić od niego a nie płacic lachudrom którzy posredniczą a wtedy i rolnicy będą zadowoleni i my bo kupimy bezpośrednio od producenta a wracając do stanu wojennego to jeden drugiemu pomagał i wtedy byliśmy dla siebie uczynni i nie ważne było ze jeden jest biedny a drugi bogaty .

Gość a euro to rozwali
ty sie nie martw bo jak euro wejdzie , to bedzie stan wojenny i bedziemy sobie pomagac :-) bo nie bedzie juz bogatych tylko sami biedni :-O

Gość byly milicjant
tak jest giełdy warzywne to jest to! ;)

Gość zobaczymy
jedyne wyjscie to kupno bez posredników u rolnika zawsze mozna sie umuwic przeciez prawie kazdy z nas ma jakąs rodzine albo znajomych na wsi a sklepy omijac z daleka i wtedy za mniejszą kase mozna zyc przeciez jak ja mam w sklepie zapłacić to wolę kupić pół swiniaka i inne produkty jak ziemiory,cebulę ,jabłka i td ale wiem ze to jest ok i zapłacę mniej ja nawet chleba nie kupuję ale piekę sam w maszynce koszt 120zł spoko mozna do 2,5kg i jaki chcę i po podliczeniu wychodzi mi jakies 3,50 za bochen 2,5kg i niech sie sklepowy schowa balton czy inny .........kupuicje kurwa m ac bez posredników i nie bedziecie narzekac ....a sklepy wtedy szybko zmienia ceny albo zbankrutują takie sa prawa ekonomii .

Gość do yxcvbnm,.
przymrozki i susze to tylko pretekst , ja mam rodzine która uprawia warzywa io co ? fasolka żółta szparagowa czy maślana w hurcie 1 zł i to nie ma kto kupić i tak jest ze wszystkim

Gość ABW kochane jest!
oszukują na wszystkim ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość tak to jeeeest
dwa lala temu moj wujek mowil, ze kilogram jablek w hurcie skupuja po 0,80 groszy!!! marchewka po 0,40 groszy.. zreszta jablek juz pozniej w ogole nie przyjmowali, bo bylo za duzo!!!

Gość zobaczymy
i macie rację ja tylko kupuje u rolnika bo wiem ze produkt dobrej jakosci i dużo tańszy jak w sklepie i na wzrost cen nie ma wpływu susza czy powódz ,to pośrednicy i spekulanci a sklepy marze z kosmosu walą takie ceny jedzcie sobie na punkt skupu to zobaczycie ile rolnikowi proponują za jego produkty i ciężką pracę ,powinno się zrobic akcję omijamy sklepy ,bazary,markety kupujemy u rolnika od razu mówię nawet jak by miał przywiez wam produkty do domu to i tak by wam wyszło dużo taniej jak w sklepie a dlaczego ----------------------brak opłaty targowej ,większa ilość sprzedanych produktów ,mniej straconego czasu ,dogadać się z sąsiadami i życzę przyjemnych transakcji.

Hej, chciałabym Was mocno prosić o pomoc. Biorę udział w konkursie fotograficznym i naprawdę zależy mi na wygranej :) Chodzi o to, by polubić na facebooku tę szkołę http://www.facebook.com/WSZEdukacja a następnie kliknąć 'lubię to' przy moich zdjęciach: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=201354129901549&set=a.201343486569280.45839.139812712722358&type=1 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=201354076568221&set=a.201343486569280.45839.139812712722358&type=1 :) Jeżeli ktoś ma konto na facebooku i chwilkę czasu, niech kliknie, jestem Wam wszystkim z góry wdzięczna :*

Gość sipsi
zamkneli granicę z Ukraina , zabronili im przyjezdzać po warzywa teraz rolnicy z sandomierskiego nie maja gdzie sprzedać płodów rolnych , takie nam ulepszenia robią rolnik musi sprzedać za grosze a wsklepach drożyzna