Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktor80........

doradźcie odnośnie zakupu domu/mieszkania

Polecane posty

Gość wiktor80........

mam dwie działki w górach , na chwilę obecną muszę wynajmować mieszkanie ( w jednym z większych miast) ale z miesiąca na miesiąc coraz trudniej. Żona nie pracuje bo mamy małego synka niepełnosprawnego i raczej nie zanosi się żeby szybko wróciła do pracy. Poradźcie czy czekać ze sprzedażą działek i później kupować mieszkanie czy sprzedać teraz i mieszkania także teraz szukać?

Gość wiktor80........
doradzi ktoś??

Gość sdffffffff
nie lepiej szukac porady u specjalistow/ specjalistycznych forach?

Gość nareszcie lato
J bym sprzedała ziemię i to szybko

Gość wiktor80........
nie mam doświadczenia dlatego proszę o opinie ....

Gość wiktor80........
problem z tym że synek "( 15 miesięcy) i wymaga stałej, codziennej, intensywnej rehabilitacji. Działki są ok 200 km od naszego obecnego zamieszkania więc domek na nich nie wchodzi w grę. Ze względu na zaistniałą sytuację rodzinną musimy mieszkać w mieście( mieszkanie ) albo na obrzeżach co i tak wiąże się z zakupem domu ale ze sprzedaży "tych " działek nie będzie nas stać. co radzicie?

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja wstrzymałabym się ze sprzedażą działek, grunt zawsze będzie w cenie

Gość hfghfjhghjkljhgfd
a ja bym myslala raczej nad sprzedaza działek i kupnem badz budowa domu takie dziecko wymaga opieki i lepiej czulo by sie w domu z ogrodem a nie w bloku nie sadzisz? nawet jakbym miala dobrac kredytu to wolałabym mały domek niz meiszkanie w bloku

I takim właśnie rodzinom powinno pomagac państwo. Ale Polak oczywiście zdolny do wszystkiego i dziecku ręce by połamał, aby tylko tą pomoc dostać. W każdym razie przemyśl dobrze czy ze sprzedaży tych działek starczy Ci na budowę domu. Jak myslisz, ile są one warte? Poszukaj kupca! Osobiście myślę nad kupnem segmentu(w przyszłości) ani to dom, ani mieszkanie.. taki kompromis.. I taniej - bliżej miasta jednocześnie.. Dla Was lepszy byłby dom - zdecydowanie.

Gość yyo
może postaw domki drewniane i wynajmuj, sprawdź wcześniej plany zagospodarowania w gminie

autor chce dom dla siebie. z tego co pisze nie ma kasy na inwestycje . a domków trzeba byłoby doglądać.. i w ogóle.. to są dodatkowe koszta Chociaż może domki rekreacyjne i ich sprzedaż. To również inwestycja;/

sprzedaj dzialki i kup mieszkanie co wy zrobicie na wsi? w miescie masz dostęp do roznych szpitali, specjalistów, specjalnych przedszkoli i szkół. Na wsi bedziecie skazani na siebie nie ma sensu czekac, dzialki pewnie cos tam zdrożeją za kilka lat ale ile wy kasy wydacie na ten wynajmem? jest to kasa wylano w bloto

Gość wiktor80........
No właśnie, Lenusia masz rację. Specjalnie wynajmujemy obok żeby żona miała łatwiej z wózkiem itp. , bo od wypadku ( 3 lata temu) nie wsiądzie za kierownicę. Sam już nie wiem co mamy zrobić... jak policzyłem to ze sprzedaży na mieszkania w bloku nie wystarczy

Treaz wynajmujecie i Was stać, to może kredyt wchodzi w grę?

Gość khagern
dzialki chyba zawsze ida w parze z cena mieszkan wiec jesli potanieja grunty to i mieszkania

Gość wiktor80........
Liderka... wynajem z opłatami wychodzi ok 1900 miesięcznie, na kredyt nie mamy szans bo żona już nie pracuje a udokumentowany mój dochód brutto to 1900 zł,