Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .kntP

pielegniarka nie zalozyla rekawiczek

Polecane posty

Gość xvideos na ten przykład
weź rzuć się z mostu, nic już z ciebie nie będzie :O

Gość moja dentystka tez.......
..........nie zaklada rekawiczek. ale bylam tam tylko raz ( w przychodni bo bol mnie zlapal nagle!)notabene ktorej ona jest jednym ze wspolwlascicieli-- i wiecej tam nie chodze!!!!!!!!!!!!!!!

Skoro nie wystąpiły objawy, takie jakie jak wzrost temperatury, spadek ciśnienia, dreszcze, to nie wystąpią już. Nie lękaj się 🖐️

Gość kina123
nie panikuj , sepse miala bys od razu !! nic ci nie jest i nie bedzie . spokojnie

Gość moja dentystka tez.......
magdoosia 85 co bys polecila dwulatkowi niejadkowi na apetyt?

Gość .kntP
Pytalam sie tez znajomej pielegniarki ktora powiedziala ze dostawalam takie dawki antybiotykow ze powinno mnie to chronic

Nie karm go na siłę. Takiemu dziecku wystarczy od 3 do 5 posiłków dziennie. Niech nie podjada między nimi. Zje jak zgłodnieje. Też byłam niejadkiem, jak byłam mała. Przeszło mi jakoś w 4 klasie podstawówki.

Większość antybiotyków ma szerokie spektrum działania, więc na pewno. Następnym razem zareaguj odpowiednio, jak zauważysz, że piel. nie założyłą rękawiczek.

Też czasem mam nerwa, że złapię jakąś bakterię lub wirusa. Zwłaszcza, że w pracy non stop trzymam ręce we krwi, a i zakłuć mi się zdarzyło.

Gość .kntP
Tak teraz to bede wyczulona na to ale powtarzam ze przedtem bylam oszolomiona po operacij

Gość .kntP
Zakluc igla po pacjencie?o matko,a macie jakies okresowe badania?hiv,wzw,hcv itp?

Na hiv nie, ale na hcv i hbv mamy. Każde zakłucie powinno się zgłosić do BHP i zrobić od razu badania, ale mało kto tego przestrzega. Zdarza się zakłucie, skaleczenie skalpelem, zranienie innym narzędziem, np. hakiem lub odłamkiem kości, zwłaszcza podczas zabiegów ortopedycznych.

Gość .kntP
Zakluc igla po pacjencie?o matko,a macie jakies okresowe badania?hiv,wzw,hcv itp?

Gość .kntP
A ile razy zdarzylo ci sie zakluc?robisz sobie sama badania na hiv?

Gość ;kfhgvil
mój znajomy pielęgniarz zaraził się gronkowcem, nie choruje, ale jest nosicielem, po pół roku pracy

Gość współczuję Ci
trochę mają polewkę z dziewczyny co niektórzy, ale to wcale nie jest śmieszne. powiem więcej - to wcale nie jest rzadkość :o ja już kilka razy tak się nacięłam przy pobieraniu krwi.... w sensie jako pacjentka, wkurzyłam się :D 1. dezynfekcja skóry watą, pobranie, przyłożenie tą samą watą, która leżała w trakcie pobierania na stole, na którym może znajdować się w chooj bakterii i wirusów wszelakich :o - pobieranie krwi bez rękawiczek (!!!) ja pierdoole (przepraszam za bluzgi, ale na samo przypomnienie włos jeży mi się na głowie:o) miałam badanie prolaktyny ponad 3 miesiące temu, z obciążeniem meto czymś tam :P no i trzeba było pobrać krew 3 razy (w godzinnych odstępach). i to trzecie pobranie odbyło się właśnie bez rękawiczek :o:o😭 - w zeszłym tyg. byłam na pobraniu, babka założyła tylko 1 rękawiczkę, zdezynfekowała mi skórę na ręce, no żyła nabrzmiała i ona tym palcem bez rękawiczki jeszcze tak popukała tą żyłkę (tak jakby w celu sprawdzenia czy dobrze pobierze) no wyobrażacie to sobie? koorwa, przecież ona mogła mieć takie syfy na tym palcu... na pewno miała :( dotykała skierowania, jakiegoś długopisu... ja jebe -.- taki maja syf w tych szpitalach i przychodniach, że wcale nie trzeba się włóczyć nie wiadomo gdzie czy uprawiać przygodnego seksu, żeby zarazić się jakimś porządnym syfem :O:O tzn. bardziej chodzi mi o nieprzestrzeganie higieny niż sam stan sanitarny tych placówek :/ i co Wy na to? :(

czy 4 razy się zakłułam przez 1,5 roku pracy, z czego wszystko w drugiej pracy, na bloku operacyjnym. Nie badałam się w kierunku hiv. Były to starsze osoby, więc myślę, że raczej nie były nosicielami. Poza tym szanse zarażenia się wirusem hiv przez zakłucie są bardzo małe. Wynoszą 0,4%, a HCV, 10%. Moja koleżanka zakłuła się kiedyś od pacjenta z hiv. Przez miesiąc brała leki antyretrowirusowe. Na szczęście się jej udało. Jest czysta.

Gość an2anet
naznaczyła cie i porwą cie kosmici :D a tak serio to ja mam dosc czesto pobieraną krew i tu gdzie mieszkam czyli w uk nawet wacikiem nie dezynfekuja ręki i zyje no i kosmici mnie nie porwali ale ale moze to wina braku rekawiczek ze jestem w drugiej ciązy buhahah nie martw sie napewno rece zdezynfekowala

Gość współczuję Ci
albo wiztya u dermatologa czy każdego innego lekarza - rąk nie umyje i maca cię łapami gdzie trzeba - no zależy jaki problem - czy brzuch, czy szyja, nie wiem twarz jak np. dermatolog... fajnie że każdego tak dotyka no nie :o

Gość .kntP
Ja na to ze po 1takiej przygodzie powinnas zwracac na to uwage ja juz bede

Do tej koleżanki wyżej. Wiem jak jest, nie musisz mi mówić. Ze mnie starsze koleżanki się śmieją, jak nie chcę wziąć do pojemnika preparatu do badania histpat. bez założenia rękawiczek albo jak odkażam swój długopis, jak leży na blacie, gdzie zbierane są preparaty z zabiegów.

Gość współczuję Ci
a do jakiej flei dentystki kiedyś trafiłam to szok!!!! : O : O potrafiła odejść od leczenia zęba, napić się kawy czy napisać coś długopisem w tych rękawiczkach, w których borowała i wrócić i dalej w nich pracować!! no kuuuuurwaaaaaaaa!!!!!!!!!! albo raz szykuje się żeby zobaczyć co będzie mi robić, zakłada rękawiczkę, ta upadła jej na podłogę (!) i ją założyła rozumiecie to??? ja pierrdole... trochę wkurza mnie to, że nie jestem pyskata i bezczelna, bo w takiej sytuacji to powinnam z ryjem wyskoczyć i niech zakłada inną świeżą rękawiczkę, idiotka... :o matko.... :(

Gość współczuję Ci
temat padł? już nikt nie ma przykrych doświadczeń ze służbą zdrowia? :P :)

Gość szkoda gadać, takie dziadostwo
polska służba zdrowia to parodia. syf, kiła i mogiła, piguły niemiłe (oczywiście nie wszystkie)...masakra.