Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

appleJuice

ABSOLWENTKA

Polecane posty

w tym roku ukończyłam liceum. czy powinnam się zarejestrować jako bezrobotna? i na jakiej zasadzie dostaje się kuroniówkę?

Gość olivia dunham
zeby dostac kuroniowke zlotko musisz przepracowac jakis czas. Mozesz sie zarejestrowac, ale nic nie dostaniesz

Gość olivia dunham
ona skonczyla liceum

powysyłałam tyle e-maili z CV że głowa mała... pytalam po znajomych.. zostają tylko prace sezonowe, ale te odpadają bo nikt mi umowy nie wypisze.

bardzo łatwo powiedzieć. nie liczę na łatwą kasę, bo wiem co to praca. od lat moja rodzina zajmuje się uprawą truskawek. ale interesowała by mnie praca na stałe, nie sezonowa. w tym roku prawdopodobnie nie pójdę na studia, więc rok mam z głowy i nie chciałabym przesiedzieć go w domu.

Gość mozesz tez leżeć
przed tv niekoniecznie musisz siedzieć

Gość olivia dunham
nie myslalas o jakims studium?

Gość olivia dunham
albo przejdz sie po agencjach pracy w Twoim miescie. Napewno sa takie. Oni maja tam rozne oferty. Przewaznie umowa zlecenie, ale zawsze to lepsze niz nic

studium jest płatne więc i na to będę potrzebowała hajsu. w przyszłym roku wybieram się na prawo kanoniczne, ale ten rok jestem w domu i wizja spędzenia go 24/h w czterech ścianach nie jest dla mnie satysfakcjonująca...

Gość Przemooo
postawa autorki się chwali, nie chce siedzieć w domu tylko zarobić na swoje wydatki. A z jakiego miasta jesteś?

Daleko masz do jakiegoś większego miasta? Porządną pracę trudno znaleźć od razu, ale w takim maku czy kfc, to przyjmują z ulicy. Tak samo w Warszawie w Kinotece (tyle, że tam zarobki słabe).

Gość bezrobotnyzzadupia
nie licz na nic przez pol roku PUP udowodnil przedemna tylko ze nic nie umie i nic nie moze

okolice Radomia. i właśnie tam pisałam najwięcej podań, wysyłałam CV i najczęściej dostawałam odpowiedzi że mają już komplet, teraz nie potrzebują...

Gość uuu aaaa ooo
zarejestruj sie jako bezrobotna. Kuroniowke dostajesz jesli juz pracujesz (minimum rok czasu) i skonczy Ci sie umowa i nie zostanie przedluzona (jesli jest na czas okreslony), a jesli na nieokreslony to nie wiem jak to jest, musisz sie dopytac. Jesli sama sie zwolnisz kuroniowki nie dostaniesz.

Gość bezrobotnyzzadupia
rodom to mniej wiecej podobnie jak u mnie ni to wiocha ni to miasto a do metropolii za daleko... ja z oli slyszalem tekst roku w jednym meblowym "my nie zatrudniamy my zwalniamy" :P

Gość Przemooo
a myślałaś o wyjeździe za granice? albo chociaż do dużego miasta?

myślałam, ale sama nie pojadę. angielski ogarniam wydaje mi się że dość dobrze, ale bałabym się wyjechać sama, i to w ciemno...

Hmm, a w barze jakimś? W Warszawie to naprawdę każdego przyjmują, ale z drugiej strony to bez sensu wyjechać tam, pracować w jakimś badziewiu i żeby cała pensja szła na wynajem pokoiku.

a do dużego miasta? spoko, ale gdybym miała pewną prace, bo tak w ciemno tez nie bardzo.. a weź sobie mieszkanie, u3manie opłać. a w duzym mieście to też nie taka prosta sprawa...

Gość Przemooo
hmmm pomyśl o pracy jako stewardesa na statkach,,,trochę to kosztuje na początku (certyfikaty, książeczka żeglarska) ale potem jak się wkręcisz zapomnisz o studiach w Polsce ;)

Gość bezrobotnyzzadupia
zeby wyjechac trzeba miec kase na start chocby na pierwszy miesiac dlatego ja nie moge szukac pracy we wroclawiu czy poznaniu

Gość Przemooo
z mieszkaniem nie powinno być problemu,,,poszukaj w internecie osób co chcą pracować np. w Warszawie i w małej grupie wynająć mieszkanie. Max 200 zł by Ciebie to wyniosło.

Gość Przemooo
poczytaj sobie https://seaman.pl/seaman/tresc/185 kursy podstawowe to wydatek 750 zł,,,książeczka 25 zł. + dobry english (najlepiej poparty jakimś certyfikatem) poszukam adresy biur to Ci podeśle potem