Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Charlottee_115

Głodówka!! Ktoś ze mną?

Polecane posty

jesli natomiast chorujecie na jakieś choroby przewlekłe to w trakcie głodówki te choroby mogą się wyostrzyć lecz to jest objaw pozytywny oznacza to że organizm reaguje na głodówkę jednak nie zawsze muszą one ulec wyostrzeniu w trakcie głodówki powinniśmy starać się codziennie spacerować chociaż po 10 minut dziennie i powtórzę to kolejny raz powinniśmy stopniowo ograniczyć pokarmy i jeżeli głodówka trwała dłużej niż 3 dni powinniśmy stopniowo przejść do normalnego żywienia będę tu zaglądać co jakiś czas jak macie jakieś pytania to z chęcią na nie odpowiem

i dziennie wypijajcie 3 litry wody i dobrze jak byście sobie kupili też kompleks witamin żeby organizm nie utracił ich całkowicie

Gość Charlottee_115
Maleńka92-Dzięki za rady ;)

Gość Charlottee_115
Postaram sie przetrzegać ;) z piciem dużej ilosci wody, napewno nie bedzie u mnie problemu ponieważ ja ogólnie dużo wypijam, wlasnie wody niegazowanej ;)

Gość jednego nie rozumiem
Dlaczego w miarę szczupłe dziewczyny (bo 60kg przy 170 wzrostu to nie otyłość) zamiast wziąć dupę w troki, ograniczyć jedzenie i iść na siłownie czy basen głodzą się żeby zrzucić te kilka kg w parę dni zamiast zdrowo w miesiąc? chociażby dla kondycji warto! czyżby lenistwo?:) Sama miałam 64kg przy 172cm, trochę przytyłam po rzuceniu palenia.W tym momencie 2 tyg zdrowej diety, codzienne ćwiczenia w domu, basen 2 razy w tyg i już 2 kg poleciało i brzuszek bardziej płaski.

do jednego nie rozumiem.... głodówka to nie tylko odchudzanie mogę Ci tu całą masę rzeczy wymienić co one daję ale nie chce w każdym razie działają one pozytywnie na organizm na pracę serca układ krążenia i wiele innych rzeczy

Charlottee nie ma sprawy trzeba sobie pomagać :) sama co jakiś czas dla lepszego samopoczucia stosuję taką 2 -3 dniową głodówkę :)

Gość niedziela 22 maja 0NA
Maleńka92-Z CIEBIE DIETETYK JAK Z KOZIEJ DUPY TRĄBA...kazdy tu moze pisac ze jest kim sobie chce..ale tępa strzała pierwsze slysze zeby dietetyk mowil ze glodowki sa zdrowe

wieżyc nie musisz uczę się w szkole dietetyki właściwie nie każe Ci wieżyć a jak coś Ci się nie podoba to won jak tylko doradzam a dziewczyny jak chcą to niech się stosują a jak nie nie muszą ja im nie każe tylko doradzam

Gość Charlottee_115
niedziela 22 maja 0NA- Nie rozumiem jak mozesz oceniać Maleńką92 skoro jej nie znasz...! a głodówki są zdrowe, jeśli przeprowadza sie je z głową.. a zresztą, jesli ci cos nie odpowiada, to nie musisz nas nawracać, bo kazdy i tak zrobi to co bedzie chciał.

Gość niedziela 22 maja 0NA
Maleńka92...glodowka wplywa pozytywnie na układ krążenia...Ciebie chyba totalnie po..pie...rdo...lilo...dziecko ile ty masz lat 20?? bo chyba zadna normalna i zdrowa psychicznie osoba nie pisze takich glupot

Gość &&bajerandka
dziewczyny,a jak sie ma do tej glodowki kawa parzona???Boja bez niej to jestem nieprzytomna.....?

Maleńka92, skoro jesteś dietetykiem powinnaś wiedzieć, że wasa nie jest najlepszym pomysłem po głodówce na której się nic nie jadło i organizm nie funkcjonował tak jak jest w przypadku jedzenia, trawienia i poprawnej pracy organizmu.. Oczywiście, że jest stronka specjalnie przeznaczona głodówce, są nawet wyjazdy na takie lecznicze głodówki, podaje ją niżej http://www.glodowka.pl/podstrona.php?dzial=zaczynanie Przyjemnej lektury, ja wrócę do Was jutro bo dziś kończy mi się trzeci dzień głodowania, i coś rozdrażniona jestem.. Powodzenia

Gość Charlottee_115
&&bajerandka- Szczerze Ci powiem, ze nie wiem dokładnie, i nie jestem pewna ale wydaje mi sie że nie powinno sie pic kawy, podczas głodówki... ja przynajmniej nie piję, zawsze wtedy rezygnuje. Ale nie jestem tego pewna, wiec moze niech sie wypowie ktos kto sie lepiej na tym zna... wgl to ja rzadko kawe piję, więc nie mam tego problemu ;)

Gość Explore
ja kawy nie radzę. Głodówka to głodówka - tylko woda.

Gość Charlottee_115
Tez tak własnie myslę..

Gość nieMalaMi
a czy ktos ma do zrzucenia 30kilo?? tak jak ja po dziecku i tonach slodyczy :/

hej dziewczyny, od dzisiaj zaczynacie? jak sobie dajecie radę? :) Ja już dziś 4 dzień i jestem z siebie dumna, że juz tyle za mną :) co do tego co wyżej pisałyście, brón Boże witaminy, nie są one dozwolone, nawet wskazane nie są, żeby zarzywać witaminy potrzebne są liczne badania które wskażą których organizmowi potrzeba, nie wolno brać na oślep bez konsultacji lekarza brać dodatkowych wzmacniaczy ani witamin! A już tymbardziej podczas głodówki LECZNICZEJ, gdzie organizm sam pracuje na oczyszczenie organizmu. A wody powinno się pić 30 ml na kg masy ciała. przeczytajcie sobie również tę stronkę co Wam wyżej podałam i w ogóle jakieś książki jak chcecie o hormonach możecie sobie przeczytać :)

Gość lisey
ja dziś rozpoczynam 3 dzień głodówki na początku ważyłam 67, dzisiaj 64,8

Gość Explore
Witam kobietki ;] Dzisiaj pierwszy dzień ;] To dopiero początek, ale jak raz dałam radę to teraz też dam ;] Musimy się wspierać ;] Niech każda z Nas napisze imię( z ciekawości :d ), wiek, wagę, cel do którego dąży ;] Klaudia 19 lat 64, 5 kg ;/ - nie ma jak weekendowe mega obżarstwo...;/ Cel --> 55 kg

Gość Charlottee_115
hej ;) No dziś mój pierwszy dzień- Mam ogromną nadzieję ze sie nie poddam i wytrwam do konca ;) A więc Kinga ;) Wiek-18 lat Waga- 63,5 kg Wzrost- 170cm Cel- 55... Heh, pamietam jak kiedys tyle mialam, Bardzo chcialabym do tego wrócić.. I pamietajcie-nasze motto to: Do kiedy walczymy- zwyciężamy ;)

Gość Explore
Mamy taki sam cel Kingo :D Też pamiętam jak tyle ważyłam... Ach..to były piękne czasy xD Damy radę! Jak się trzymasz? Masz może tel w orange? :D Fajnie by było komuś ponarzekać jak będę głodna xD

Gość Charlottee_115
Narazie jakos sie trzymam ;p Oby tylko tak dalej... Masz rację mamy taki sam cel ;) Tak, mam tel w orange ;) noo i tez bym chciała komus czasem ponarzekać ;)

Tomska ja nie mówiłam że wasa po głodówce ale można zacząć na dobry początek :) tak na wprowadzenie zresztą to zależy jakie dokładnie pieczywo wybierzesz :) zresztą ja już tu swojej opinii nie wyrażam i tak sami wszyscy wiecie lepiej pozdro

hej Kinia i Klaudusia, mam siostry które się tak nazywają, ale jaja :D ja jestem Kaśka, i też mam w orange :) jak Wam mija pierwszy dzień?

Gość Charlottee_115
Witaj Kasiu ;) Mnie narazie mija całkiem, całkiem ;p i nawet głodna nie jestem, a Tobie?

mi też przyjemnie, dzisiaj tylko jak wstałam z łóżka to mi się zakręciło w głowie, ale poza tym wszystko ok, byłam na długim spacerze, trochę się opalałam :) Jak przetrwasz te 3-4 pierwsze dni to potem już z górki, bo na początku jest najtrudniej nie myśleć o jedzeniu, tym bardziej jak dookoła wszyscy jedzą ! :D

Hej Dziewczyny :) melduje sie :) Teraz cos o mnie: Aga, lat 29 :) dzis sie zmierzylam i zwazylam, w ubraniach, baletinkach, plaszczu wyszlo mi 57kg !!! masakra! ale sie zapuscilam :( wzrost 164 cm. Jak idzie glodowka. No zaczelam rano od kanapki chleba ciemnego, z almette , pomidorkiem i szczypiorkiem. Ale tylko jedna, plus wypilam kawe z mlekiem. Pozniej juz tylko woda minetalna niegazowana, bylam nawet w pubie i wypilam wode niegazowana z lodem i cytryna.. Ogolnie czuje sie dobrze, czasem mi cos burknie w brzuchu. Wlasnie moj Maz zrobil sobie zapiekanki..ale mam ochote cos zjesc, chociazby kawalek serka.. czy cos.. 3majcie kciuki zebym przetrwala !!! a tak w ogole to ile dni macie zamiar glodowac? bo ja jak pisalam do tego piatku.. (choc naprawde nie wiem czy podolam).. pozdrawiam