Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fucking perfekt

Czy któraś z was ma idealną cerę? Czy to możliwe??

Polecane posty

Gość ja mam 29 lat
ale lepiej myc twarz czyms wyciskanym,bo na kostce strasznie sie mnoza bakterie,dotykasz tego rekami caly czas, potem lezy i sie kurzy, obrzydliwosc.pomysl o tym. kremy dla takiej cery tez lepsze sa wyciskane niz w sloiku,bo do sloika pchasz paluchy z bakteriami

Mydło to mydło, nie jest przeznaczone dla twarzy, nie oczyści Ci porów, nie usunie wągrów i nie złagodzi stanów zapalnych. Nie ma takich właściwości. Ja używam na noc maści Panoxyl 2.5 (na receptę), dwa razy dziennie myję twarz clerasilem (tym z granulkami, chyba "clerasil ultra), na dzień nakładam Garnier Pure (nawilża, zmniejsza pory, zapobiega itd). Do makijażu używam najlżejszego fluidu jaki mogłam znaleźć (w żadnym razie pudru) i to tylko przed okresem kiedy skóra jest szarawa z małymi wypryskami i korektora z właściwościami antybakteryjnymi. Przynajmniej godzina w plecy na same te czynności :P

Drogie dziewczęta! Skórę tłustą, trądzikową tak naprawdę trzeba porządnie nawilżać, a nie wysuszać ją matującymi żelami, kremami i tonikami, a następnie zapychać pory podkładami i pudrami. To największa krzywda dla cery. Przez takie inwazyjne postępowanie tworzy się błędne kolo i wasza cera nigdy nie będzie ładna. Przerabiałam to niestety. Nie mogłam z domu bez pudru i korektora wyjść. Od jakiegoś roku cieszę się nieskazitelną wręcz cerą :) Stało się tak dla tego, że w jednej chwili porzuciłam wszystkie moje "matujące" cuda, a zastapiłam je nawilżającymi i natłuszczającymi.

Gość fucking perfekt
pryszcze mam tylko na brodzie, uzywałam żeli i gówno dały a nawet podrazniły mi cere i nic nie oczyszczały. Wiem, ze duzo zalezy od diety.A ja niezbyt dobrze sie odzywiałam...chipsy czasem 3 razy w tygodniu :O zupki chinskie ale rzadziej jakies 2 razy w miesiącu..słodycze.

Gość JA MAM IDEALNA CERE
Ja jak miałam 18 lat i trądzik, to myłam twarz żelem z Avonu oczyszczajacym do cery z tradzikiem, a na noc stosowałam masc z witaminą A z apteki za jakies 2 czy 3 zł. Witamina A ma działanie złuszczajace, a takze nawilza wiec powinna pomoc, tylko nie wolno sie opalac jak sie ja stosuje, i w ciazy nie mozna byc tez.

Gość wwwa
pewnie ze mozna. wiem ze są te wszystkie garniery , ziaje, liren i nie wiem co jeszcze. mialam garnier zel do mycia, myslalam ze sie zapłacze jak tym umyłam , tak mnie piekła skóra. wiem, że jestem staroswiecka jesli chodzi o te kremy, ale mi to sluży .

Gość fucking perfekt
no dobra może kupię żel, tylko za bardzo nie wiem jaki

Gość xyzzyx
a ja biore tabletki anty i dalej mam brzydką skóre... nie mam wielkich pryszczy, czasem pare drobnych, ale sporo wągrów, często przesusza mi sie skora,jest szara i straszna, a jem duzo owocow, warzyw, woda, cwicze tez sporo, bez makijazu nie wychodze z domu bo nie chce straszyc i po prostu sie wstydze eh myslalam ze tabletki anty(novynette) mi pomogą ale niestety...a biore juz pól roku

Gość ja mam 29 lat
jak masz na brodzie,to pewnie zalezne od diety. wyrzuc chipsy, zupki, cukier itp. ja uzywam kremu nawilzajaco-matujacego i fakt,im mniej makijazu tym lepiej,ale nie moge uzywac tylko nawilzajacego,bo po godzinie sie swiece na kilometr :-D

Idź do dermatologa, on powie Ci dokładnie czego potrzebuje Twoja cera, bo jeżeli masz cerę mieszaną to każda część Twojej twarzy może wymagać innych kosmetyków (często np. czoło jest wysuszone, a policzki za bardzo się świecą)

Gość fucking perfekt
podobno alkohol tez szkodZi skórze, wysusza ja.. ja w sumie duzo nie pije, ale w poprzednie wakacje zdarzało sie ze np 4 dni z rzedu piłam po 2 piwka, ciekawe czy taka ilosc mogłaby zaszkodzic

Gość ja mam 29 lat
ja akurat uzywam garniera i jest dla mnie dobry,ale kremow garniera nie polecam,bo zapychaja cere. moze faktycznie idz do dermatologa najpierw

Jednym szkodzi, innym nie. Spróbuj najpierw nabyć dobrych kosmetyków, bo wierz mi, że to mydło robi Ci większą krzywdę niż piwo latem.

Gość ja mam 29 lat
tak naprawde wszystko morze cerze szkodzic oprocz czystej wody :-) przykre ale prawdziwe

Gość albo przelożyć albo
ja kiedys znalam taka dziewczyne wiec to mozliwe, ale bardzo malo osob taka ma.. zobaczcie sami - zero pudru http://www.voila.pl/290/8iu5m/?1 chociaz i tak na zdjeciu nie jest tak jak w rzeczywistosci (kiepska jakos zdj.)

Gość ja mam 29 lat
widze,ze ma makijaz oczu wiec moze i puder :-) moja kolezanka miala naprawde piekna cere i byla sliczna dziewczyna :-D