Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poniedziałkowa N

Witajcie drogie mamy!

Polecane posty

Gość Poniedziałkowa N
Tak zrobię i zobaczymy. Tylko, że synek w kółko ma jakieś plamki na ciele, bo jest uczuleniowcem. Przede wszystkim na mleko, ale z tego co widzę to nie tylko. Co dziś na obiad planujecie? Ja chyba roladki z mielonego obtoczone w różnych przyprawach ( papryka, curry zioła itd.) i ugrilowane. Oczywiście surówka jakaś, jeszcze nie mam pomysłu jaka.

u mnie wczorajszy sos :P roladki... dziewczyny, jak Wam się chce takie wymyślne dania robić??

Gość Poniedziałkowa N
Dla mnie pranie ręczne to kara. Nie cierpię tego. Ale czasem jak jest duża plama ( wprowadzam rózne smaki, więc jagoda czy marchewka :) )to namaczam. Potem mokre do pralki.

Gość Poniedziałkowa N
atramka, ale to nic nadzwyczajnego. Mięso jak na kotlety tylko urolowane w wałeczek o i obtoczone w przyprawach. To się tylko tak wykwintnie nazywa:)

ja tam najbardziej lubię (robić!) takie jednogarnkowe, gdzie nie mam później dużo sprzątania i które właściwie "robią się same" :P Ale szczerze mówiąc też mi się już to wszystko poprzejadało :( Jak macie jakieś fajne przepisy na szybkie obiady to dawajcie :)

Gość Poniedziałkowa N
Ja mam męża cukrzyka, więc muszę wymyslać coś mało tłuszczowego. Stąd grill. Często grilujemy mięsa ( różne: mielone, steki itd. - przede wszystkim wołowina, drób, cielęcina). Do tego różnorodne surówki. To się mały naspał. Właśnie się obudził. Odezwę się później. Pa.

imir - moja starsza SHE ma 14 lat, a drugą urodziłam teraz w maju. Jedziemy na wczasy bo odsapnąć trzeba. Mała bedzie mieć 3 m-ce. Pooddycha jodem ( o ile w tym m-cu bedzie go dużo). Tak wiec my tez bedziemy miec 10h lekko do przejechania. Bo ja z Bielska -B.

Gość Ola _b
ja piorę w Wizirze i jeśli są mocne plamy to nalewam Vanisha i często spierają się te plamy, choc nie zawsze. Dzisiaj na obiad zupa pomidorowa i kluski z mięsem od wczoraj. Poniedziałkowa - robiłaś koktajl??

Gość Nigdy tego nie przerabiałam,
Dzień dobry. :) Jak samopoczucie z samego rana? (Swoją drogą ...ciekawe kto pierwszy dziś się zerwie z łóżka?) :) U nas piękna pogoda za oknem. Od godziny sączę leniwie kawę i wykańczam ciasto sprzed kilku dni (paskudnie słodkie, ale je uwielbiam) przy otwartych na oścież drzwiach tarasowych. Lubię to rześkie poronne powietrze i tę (jeszcze) nie zmącana hałasem aut ciszę, śpiew ptaków... :) Zapowiada się naprawdę miły dzień.

Gość Ola _b
witam! Moje samopoczucie nie najlepsze, bo od wczoraj boli mnie głowa i nic nie przechodzi. Już nie wiem co mam robic. :/ Co do pogody to u mnie świeci słońce i za chwilę zrobi się już bardzo gorąco.

Nurofen Forte powinien pomóc (o ile nie karmisz naturalnie).

Gość Ola _b
Wzięłam APAP i jest trochę lepiej. Nie karmię już od bardzo dawna. Synek ma 2 latka i 3 miesiące.

Gość Ola _b
Dzięki za radę :)

CZeść Dziewczyny? Można się wprosić na kawkę? U nas też zapowiada się śliczny dzień :) Nie mam pomysłu na obiad kompletnie :( a co szykujecie Waszym pociechom? Tym starszym już... Bo na jedzenie dla nich też już nie mam pomysłów :(

Oj sorry, no faktycznie Ola, mówiłaś że mały już duży. Chyba się jeszcze nie obudziłam. :) No nic, mam nadzieję, że jednak ci przejdzie. A jakby nie przechodziło to Nurofen 400 jest na prawdę skuteczny. Atramka, no jasne że możesz. Jeszcze się pytasz? :) O obiedzie jeszcze nie myślę, ale mam ochotę na coś z piekarnika.

Gość imir
Dzień dobry Jesteście wszystkie niesamowite, że codziennie wstajecie tak wczesnie :) też tak chce a nie umiem się zmusić jeśli mała jeszcze śpi.

imir Twoj maluszek super - jeszcze spi. Moja pobudka o 2,00 i teraz była o 7,20.

Gość imir
Tak pod tym względem mam fajnie. Jak zje o 22 to się budzi poźniej dopiero po 4 i dalej śpi zazwyczaj do po 8. Ale cały czas spać nie może więc poźniej nadrabia w ciągu dnia i czasem się zdarzy, że ma tylko 15 min drzemki i to wszystko.

Gość Poniedziałkowa N
Witajcie! Mi się dziś rano nie udało napić z wami kawy. Jakoś tak małemu poprzestawiało się przez te zęby i wstaje o najróżniejszych porach. Ola - jak głowa? Koktailu niestety jeszcze nie zrobiłam, bo najpierw zapomniałam o brzoskwiniach, a jak je kupiłam, to M. zjadł banany. Ale przymierzam się. M. jeszcze nie wrócił z pracy. A pojutrze wyjeżdża na dwa dni. Już załapuje doła. Nie cierpię tych jego wyjazdów. Jak tam wasze obiady? U mnie ( aż wstyd!) dziś chyba będą kanapki. Nic nie zrobiłam. Coś nie tak z tą moją organizacją.

Gość Ola _b
Głowa trochę lepiej, ale myślę, że głowa mnie boli przez nadmierne słońce (jak chodzę z Małym po dworze to wtedy najbardziej boli). już nie wiem co robic. Co do obiadu to mój synek je to co my (dzisiaj miał zupę pomidorową od wczoraj), a my sos grzybowy, ziemniaki i młodą kapustę. Na jutro z okazji Dnia Dziecka planuję krupnik i naleśniki z truskawkami. Poza tym dzisiaj mam strasznie zabiegany dzień. byłam u lekarza, aby zapisac się na zabieg na rękę i w poniedziałek idę. Przynajmniej juz nie będą drętwiały mi palce. Jakie macie plany na wieczór??

Gość Poniedziałkowa N
Jaki zabieg? Co ci będą robić? Współczuję, bo ja okropnie boję się lekarzy. A tym bardziej szpitala itd. M.wrócił dopiero po 20-tej. Zjadł kolację i zasnął na kanapie. Właśnie zgoniłam go do łóżka. A ja robię sobię milutki wieczór. Wykąpałam się, teraz maluję paznokietki, odprężam się. Uffff, fajnie jest.

Gość Ola _b
Witam! Dzisiaj już od rana jestem w biegu. Na chwilkę weszłam na kompa, bo zaraz idę na pobranie krwi, a potem na zakupy, obiad, spacer z Małym i robienie porządków. Zabieg mam na rękę, bo mam zespół cieśni nadgarstka, czyli ucisk na nerw i przez to drętwieją mi palce. W styczniu miałam na prawą rękę, teraz czas na lewą. Na szczęście inną metodą i szybciej wrócę do sprawności.

Gość Ola _b
Jaką macie pogodę?? U Nas świeci słonce, ale w nocy była straszna burza.

Uuu, to niefajnie. Powodzenia mała! A jak tam wczoraj przeżyłaś dzień? Długo cię jeszcze ta głowa męczyła? Fajnie, że u was popadało. U nas ziemia sucha jak wiór. Chciałabym, żeby spadł deszcz i się trochę ochłodziło, bo mam dość latania ze szlauchem po podwórku i siedzenia w domu z hałasującym wiatrakiem. U nas na razie brak jakichś dalekosiężnych planów jeśli chodzi o to jak spędzimy dzień, a teraz czekam właśnie na ludzi którzy mają przyjechać do nas po spacerówkę, wiaderko i leżaczek po małym. - Robię pomału czystki garażowe.

Gość Imir
Dzień dobry, Ja z córcią miałam ciężą noc. Była wczoraj szczepiona, i miała podwyższona temp. i nic nie chciała jeść. Teraz już naszczęście poranna butle zjadła. Wiecie może od jakiej temp. powinno się coś podać? Czytałam ze od 37.5 u niemowlaka to dopiero stan podgorączkowy. Jest to prawda? bo źródłem był internet więc wole potwierdzić :).

Dobrze wyczytałaś. Ibuprofen albo paracetamol podaje się dopiero od 38,5°C wzwyż. Częste nieuzasadnione podawanie tego typu środków może prowadzić do różnych niepożądanych efektów ubocznych, więc lepiej nie przesadzać.

Gość Imir
Ach to dobrze. Nic nie podałam bo nie jestem za faszerowaniem lakami ale nie przespana noc była bo ciągle ją doglądałam. Chyba robie się nadopiekuńczą mamusią.

Hej Mamuśki!Korzystając z okazji,że mój maluszek śpi,pozwoliłam sobie wprosić się na kawkę.Na złe samopoczucie po szczepieniu polecam VIBURCOL

Gość Imir
Nawet mam te czopki. Zawsze mi sie wydawalo ze homeopatia nie jest na recepte. Narazie śpi jak będzie dalej miała złe samopoczucie to chyba jej dam.