Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość debretinka

jakie ,,mokre"' chusteczki kupic dla noworodka?>

Polecane posty

Gość debretinka

wkrótce urodzę córeczke , nie chce kupowac drogich bo mnie na to nie stac. jakie są dobre a nie drogie?>

Gość vendettaaaaa
dziewczyny bardzo sobie chwalą z tych tańszych:D dady z biedronki chusteczki rossmanowskie ( babydream) chusteczki mokre z lidla bambino

Gość mama kacperkaaaa
dada z biedronki lub dzdziuś

Gość mkmkmkm
fajne są babydream z rossmana takie rożowe chyba 3,99 albo dada z biedronki chyba cana taka sama.

Gość vendettaaaaa
tylko te z biedronki to bez żadnych dodatków najlepiej tylko te zwykłe nie lawendowe.

Gość dyhdx
Nie stać cie na chusteczki, a dzieciaka sobie zrobiłaś....masakra, to jak załujesz na chusteczki to nie wiem za co kupisz pieluchy, ubranka i nie daj boże jak zachoruje lekarstwa

Gość anulsss
używałam pampersy przez pierwsze trzy miesiące - i pieluszki i chusteczki... Potem szukałam dobrych i równie mięciutkich i po wielu próbach znalazłam! Babydream z Rosmanna. Polecam i i chustki i pieluszki . Chyba tam właśnie chusteczki są najtańsze. Dość fajne i tanie są tez Dady z Biedronki ale tylko chusteczki, bo pieluchy są sztywne i moim zdaniem niewygodne dla dziecka...

Gość pitagraska
Dada z Biedronki są taniei najlepiej się opłacają.I super się sprawdzają. No ale niektórzy wolą firmowe, nie tkną biedronkowych.

Gość anulsss
dyhdx - i po co ten atak od razu? Ją stać na chusteczki ale nie drogie!!! Nie napisała, że ich wcale nie będzie kupować, bo jej na to nie stać tylko, że chce kupować tanie i dobre!!!

Gość tylko nie babydreamy!!!
a na bank nie bialo-rozowe sa wyschniete i suche trzeba zuzyc kilka na raz, plyn ścieka na samo dno opakowania, huggiesowska chusteczke uzywam jedna!!!! , ja uzywam huggies i starczaja mi na duzo dluzej niz inne sa mega mokre i z fajnego materialu, dady biedronkowe rozniez polecam, i wickies z kauflandu , huggies kupuje zawsze na promocji i naprawde jedna paczka starcza mi na bardzo dlugo.

Gość vendettaaaaa
czy Ty w ogóle wiesz ile takich chusteczek idzie?:o i ile kosztują chusteczki z pampersa? masz chyba małe pojęcie, albo nie masz dzieci., akurat ja tez jestem za pampersami, ale chusteczki z dady są naprawdę b. dobre i dużo, dużo tańsze głupia pipa z ciebie

Ja najbardziej lubię: - dada biedronki - gaga tesco - clean&play pampers (niestety, tanie tylko w promocji) - dzidziuś (zwłaszcza różowe) Nie polecam: - Babydream rossmanna (pieluch super, ale chusteczki są bardzo suche) - pampers/ nivea- zbyt suche - huggies (straszliwie łatwo się drą)

Gość vendettaaaaa
chusteczki z rossmana są super, ale tylko te niebieskie. ja pieluch nie polecam. sztywne jakieś takie. ble.

Gość ja też szukałam tańszych
i próbowałam i dady i rosmanowskich. niestety nie podeszły mi. rosmanowskie jak dla mnie za suche, a dady od góry opakowania suche, a od spodu za mokre, mozna wyciskać. pieluszki dada premium polecam, sa miękkie jak pampers, cienkie jak pampers, a duzo tańsze. za to chusteczki tylko papmersa mi podchodzą:)

Gość ja też szukałam tańszych
a na samym początku stosowałam płatki kosmetyczne które nasączałam w wodzie ciepłej, to chyba wychodzi najtaniej i najzdrowiej dla dziecka;) ale dużo z tym roboty;)

po pierwsze skoro cie nie stać na chusteczki to możesz ich wcale nie używać :) jest jeszcze coś takiego jak woda. wlewasz w miseczkę, bierzesz troszkę waty i myjesz pupę :)ewentualnie bierzesz dziecko na ręce niesiesz do łazienki i myjesz pupę pod bieżącą wodą (przy noworodku ciężkie do wykonania ale z dzieckiem 2-3 miesięcznym spokojnie można sobie poradzić :)) po drugie jeśli już chusteczki to ja używam z lidla tych różowych, jak dla nas idealne!

Gość mama xxxxx yyyyyy zzzzz
chusteczki z dady maja w skladzie parebeny, wiec jak dla mnie odpadaja ja myje pupe wacikami z woda - siwetnie myje i nie ma podraznien. Chsteczeka Pampersa albo mustela uzywam tylko na wyjscia i wyajzdy.

Gość ze znakiem zapytania
co z tego, ze huggies sie drą? hehehehe pupa dziecka to nie beton, husteczki huggies sa naturalne a nie sztuczne jak nivea, poza tym bezzapachowe wiec idealne dla uczuleniowcow

Gość ze znakiem zapytania
mi sie nigdy nie podarła ni jedna chusteczka czasem trzeba mi pol chusteczki odrywam i drugie pol mam do wytarcia raczek

Gość bo tak i już
no nie wiem czy takie idealne, próbowalam huggisów ( nie wiem co mi do łba szczeliło ) i mnie uczuliły. miałm całe ręce w swędzących plamkach. wróciłam do pampersow i problem znikl. Po za tym huggisy jak dla mnie były za suche. Prawda jest takza że ile kobiet tyle opini. Jesli Cię rzeczywiście nie stać kup jakąś paczke na wyjścia itp a w domu rzeczywiście używaj wody i wacików.

Nie wiem ile kosztują te tańsze ale ja używań pappers sensitive i kupuje w "Dużych" Carerfurach. W paczce jest 4+2 za jakieś 28zł. Więc wychodzi ponad 4 zł z paczkę a nieraz są w promocji po 25 zł. za 6 paczek. Polecam

ja uzywalam z pampersa niby takie "firmowe" i drogie a byly beznadziejne bo za suche i zle sie wycieralo , nie polecam bo sie nie sprawdza a teraz uzywam takich z lidla w niebieskim opakowaniu sa tanie i dobre bardzo nawilzone

Gość luka 10
polecam bambino

Gość fgdf
ja ostatnio kupuje cerefurowskie za 2,30zł takie neibeiskie opakowanie i sa super-nie uczulaja wczesniej uzywałam BOBINI za 5zł albo dzidzius-ale po dzidziusiu mała maila odparzenia

Gość anulsss
Droga autorko - jak widzisz opinie są bardzo podzielone ;) Trudno coś doradzić, bo to co pasuje mi może nie pasować Tobie... Najlepiej sama sobie wypróbuj tańsze chusteczki -raz kup Dadę, razw Lidlu, raz w Rossmanie itd. One cenowo tak naprawdę są bardzo zblizone. Lepiej jednak na całkiem malutkim dziecku tak do 3 miesiąca nie eksperymentoać w ten sposób, bo jego skóra jest bardzo wrażliwa... Może w pierwszym okresie po prostu myj pupę ciepłą wodą (możesz do tego nawet używać pieluch tetrowych zamiast płatków czy wacików). Myślę, że to świetna rada z tą wodą ;) ... Przecież kiedyś nie było w ogóle chusteczek nawilżanych i nasze mamy czy babcie radziły sobie właśniew ten sposób. Jakaś ziewczyna tutaj pisała, że chusteczek używa tylko na wyjścia i myslę, że to też fajny sposób na oszczędność ;)

Gość LunaLunaLuna
ja polecam Huggiess Pure-fantastyczne! Bez zapachu, swietnie nawilzone,idealnie wycieraja :) Sama uzywam ich do demakijazu:)

Gość Ja polecam Tami
fioletowe. W Realu za 4 paczki 16 zl.

Gość to na bank nie huggies cie
uczulily i one nie moga byc za suche to nie te chusteczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!bzdura

Gość to na bank nie huggies cie
tami sa male trzeba brac po kilka

Gość mama24l
Ja polecam Dada z biedronki i Bambino. Moim zdaniem najlepsze.