Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość debretinka

jakie ,,mokre"' chusteczki kupic dla noworodka?>

Polecane posty

Gość Tylko nie HUGGIES
Miałam do szpitala paczkę i pileuszek i chusteczek HUGGIES i nie polecam. Chusteczki były tak zimne (i sztywne), ze dziecko płakało za każdym razem kiedy do pupy przykładałam. Używam chusteczek pampers sensitive i nie mam takiego problemu, poza tym na allegro w hurcie paczka wychodzi po 5 zł- to chyba nie drogo. A pieluchy Huggies sztywne i kiepskie zapięcie mają.

Gość no nie moge hahah
no to ze zimne to na pewno wina producenta:O litosci:O

Ja używam pieluszek Huggies i moim zdaniem są super. Używałam na próbę Pampersa, ale przemakały :O

Gość Tylko nie HUGGIES
wina płynu którym są nasączone i tekstury to też ma wpływ. Poza tym mam porównanie, więc czemu miałabym się nie podzielić ze swoją opinią. Naprawdę nie polecam.... Chusteczek pampers nie trzeba wcześniej miętolić w reku żeby ogrzać... Nie wiem jak inne chusteczki- nie sprawdzałam, bo jak napisałam 5 zł za paczkę chusteczek to nie dużo więc nie szukałam tańszych.

Gość Tylko nie HUGGIES
trochę nie gramatycznie mi wyszło - wybaczcie.

Gość yuyuyuyuyuy
mama 24l, tępoto topik jest O CHUSTECZKACH A NIE O PIELUCHACH!!!!!!!!

Gość maminka muminka
Wg mnie najlepsze są Clean&Play Pampersa. Może nie są najtańsze ale nie zużywa się ich tak dużo jak tych tanich. Te tanie zwykle wychodzą z paczki "grupowo" i dużo się ich marnuje. Huggisy byłyby fajne ale bardo się rwą co przy wycieraniu kupy jest nie bez znaczenia ;)

Gość dada z biedronki
dada niebieskie lub zielone. fioletowe smierdza. sa super mokre, maja lanoline wiec sa ekstra sliskie i penthanol lub wyciag z rumianku. jak dla mnie najlepsze, pampers i hagis sa suche.

Gość dada z biedronki
i cena--3,99 za opakowanie, a jak promocja jest to 4 opakowania za 12,99.

Gość clean play sa za bardzo
pachnace dla noworodka. Do autorki tylko nie huggies, noworodek nie zna nowych bodzcow to normalne, ze placze, a pozniej co? nie bedzie sie dziecka wkladac do wody bo bedzie plakac, noworodek zanim sie przywyczai zawsze placze, jak huggies dla Ciebie za drogie to nie kupuj 5 zł z wysylka?

używałam do tej pory trzech rodzajów, z Dzidziusia te z bawełną(ładnie domywały i pupa jakby natłuszczona lekko po nich była), GaGa ( jak dla mnie okropieństwo,paskudny zapach miały,) no i teraz mam Pampers Sensitive(ładnie domywają,skóra nie jest taka mokra jak po tych z Dzidziusia). Ostatnio właśnie upiłam te z Pampersa bo wychodziły taniej w promocji niż te z Dzidziusia. Ale Gagi napewno nigdy już nie kupie ;)

14:06 [zgłoś do usunięcia] yuyuyuyuyuy mama 24l, tępoto topik jest O CHUSTECZKACH A NIE O PIELUCHACH!!!!!!!! Mówisz o sobie? :classic_cool:

a no te z Gagi bardzo dobrze domywały,ale włąśnie z lanoliną były, pupa b.mokra i chusteczki śmierdzące taką "chemią".

a właśnie Bambino też miałam ;) też są dobre ;) znaczy akurat moje dziecko nie miało po żadnych chusteczkach uczulenia, ale może się zdarzyć, że inne by miało.

Gość Różowa pomarańcza
Mam 6-miesięcznego synka- na początku kupowaliśmy pampers, ale szybko okazało się, że są przereklamowane. Raz mąż przez pomyłkę kupił chusteczki w Schleckerze- Babysmile z aloesem i okazały się rewelacyjne. Od tamtej pory tylko te stosujemy.

Gość Różowa pomarańcza
No i cena 4,99 za 80 sztuk.

Gość nm,k.l,m/.
uwielbiam nivea ale to droga rzecz a ty pytasz o tansze więc dada z biedronki super,dzidzius takze i bella happy tez całkiem fajne.Rossmanowe najbardziej sie opłaca bo 2 pak kosztuje 6 zł a jest ich w paczce 80 czyli za 6 zł masz 160 chusteczek ale nie kazdemu one pasują.

Gość Pomocyyyyyyyyyy
dada

Gość iwona-----
a ja polecam chusteczki mustela sa super i nie mają zapachu i innych chemikaliów.

Gość obserwuję topic bo
na początku - dla noworodka - używaliśmy pampers sensitive, babydreama rózowe (są za suche!!) oraz huggiesy pure (idealne na grubsze sprawy). Swego czasu odkryłam też nivea pure granatowe i to wg mnie są najlepsze chusteczki. Obecnie testujemy inne - clean&play, active fresh i jakieś z huggiesa brązowe. Na razie nic nie pobije nivea pure granatowych. W sumie dada sensitive z tych najtańszych są ok. Miałam jeszcze happy (wszystkie rodzaje) oraz nivea soft. Takie sobie. Czasami w carrefourze są promocje na pampers sensitive - paczka 6 szt. kosztuje ok 25 zł. wtedy się opłaca i na bank je biorę. Ostatnio jednak częściej w domu używamy ciepłej wody i wacików. Potem na to oliwka hippa (bezsprzecznie rewelacja!!!!!!)

Gość obserwuję topic bo
kiepskie były też te błekitne z rossmanna. Autorko! masz taką www.promowskaz.pl i inne podobne. Obserwuj promocje, (najpierw wypróbuj paczuszkę tych najczęsciej wyst,ępujących w promocjach) - ostatnio i carrefour i chyba real miało te 6-paki sensitiva pampersa. Są naprawdę dobre. paczka wówczas wychodzi ok 4 zł, gdzie normalnie z 7-8zł.

Gość Nigdy tego nie przerabiałam,
Ja lubię z Tesco (Gagę i My Baby's), Penatena, Johnsona, Huggiesa, Pampersa (poza Sleep&Play), Carrefoura (zielone), Bambino, Belli Happy i Hippa. Natomiast chusteczki Dady, Toujoursa, Nivei, Babydreams i Carrefour 1 (niebieskie) jakoś mi nie podeszły. Nie próbowałam chyba tylko Cleanica, Wickies, Skarbu Matki, Ciena i Mothercare (no i kilku małych marek dyskontowych, sklepowych i aptecznych).

Gość Nigdy tego nie przerabiałam,
A i Bobini też nie próbowałam, ale znajome chwaliły.

a nas stać na pampersa ale i tak myje kupe pod bierzaca woda a siki przemywam wacikami nasaczonymi woda przegotowana bo to najzdrowsze dla dziecka :) wiec zastanow sie nad takim sposobem!

Gość debretinka
dzieki wielkie. a do tych co napisaly ,, ze mnie nie stac na dziecko"- nie zawsze trzeba kupowac wszystko z najwyzszej polki. to ze bede miala dziecko nie oznacza ze nie mam za co go utrzymac bo tak nie jest, prosilam tylko o rady bo myslalam ze macie doswiadczenie. ale co do niektórych sie pomyliłam

Gość mamuskaass
A ja na poczatku uzywalam takich miekkich duzych wacikow clenica + woda z karnu. Pozniej przeszlam na pamersy (ale kupuje w promocji 6 paczek za 25 zl). Przerabialam huggisy, cleanica i wiele innych-pampersy sa jednak najlepsze, jak dla mnie!

nie przejmuj się tymi co tu tak piszą, to jest poprostu złośliwość ludzka!! a drozsze nie zawsze znaczy lepsze !!!!!!!

Gość żadnych mokrych!
Nie używajcie "mokrych" chusteczek dla dziewczynek! każdy dobry pediatra i farmaceuta wam to powie! ja niestety używałam przez pierwsze 3 miesiące, dziecko ma rok i nadal ma problemy, ponieważ te chusteczki zlepiają błonki u małych dziewczynek i prowadzą do rozwoju bakterii... Niestety teraz co miesiąc jestetśmy u lekarza i kupujemy kolejne maści...:( Dla dziewczynek tylko waciki i czysta woda, ewentualnie płyn do higieny intymnej dla niemowląt...

do żadnych mokrych: dobrze prawisz!! ja tam myje pod prysznicem tak najzdrowiej