Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukukukuk

alimenty - podwyzka ...................................

Polecane posty

Gość kukukukuk

witajcie pewnie wiele juz takich tematów , ale te które czytałam nie dały mi odpowiedzi :( otóz obecnie przebywam na swiadczeniu rehabilitacyjnym ( zwolniona z pracy zgodnie z 53 & KP w trzecim miesiacu swiadczenia ) dotychczas otrzymywałam na syna i córke ( 17 i 15 lat ) po 650 zł czyli 1300 zł na dwoje poniewaz choruje i nadal nie wiem czy wróce do pracy chce złozyc pozew o podwyzke alimentów z 650 zł na 1300 zł czyli łacznie 2600 zł ojciec dzieci posiada dobrze prosperujaca firme i zarabia około 8- 10 tys m- cznie czy ktos był w podobnej sytuacji ? czy wg autopsji i doswidczenia sad podniesie o tyle a limenty ?

Gość kukukukuk
nikt nie wie ? nie podwyzszalyscie alimentów ?

Gość podwyższałam
z 300 na 500. to co Ty piszesz to lekka przesada

Gość kukukukuk
przesada dla kogo ? stracza Tobie na wszystko 500 zł ? a Ty ile dokładasz / tez 500 zł ?

Z tego co się orientuje i co przeczytałam to alimentacja działa w dwie strony eks 650 Ty 650 i jest 1300 tyle ile chcesz.

generalnie to chyba jest ok. 25% pensji jego więc chyba jest taka możliwość a pewnie zalezy na jakiego sędziego trafisz

Gość podwyższałam
i czy on ma rodzinę dzieci itd. to też ważne. Jakoś nie wierze że wydajesz na dzieci 2600 miesiecznie

Gość kukukukuk
19:57 [zgłoś do usunięcia] Marika10 Z tego co się orientuje i co przeczytałam to alimentacja działa w dwie strony eks 650 Ty 650 i jest 1300 tyle ile chcesz. nie ma takiego czegos , ze rodzice płaca po połowie kosztów utrzymania dlatego ze nie moge pracowac i nie wiem kiedy wróce do pracy , chce by płacił np 75 - 80 % kosztów

Gość kukukukuk
ja obecnie mam 800 zł , zreszta juz od kilku ( 8 ) miesiecy wiec juz dawno winna podwyzszyc

Gość podwyższałam
może zaproponuj ojcu żeby wziął dzieci do siebie??

Gość kukukukuk
podwyzszałam --- > jasne ze nie wydaje obecnie , bo poprostu takich pieniedzy nie mam :( prawie wszystkiego musze odmawiac nie tylko sobie ale równiez dzieciom zakładjac ze eks placi 1300 i moje 800 wiec nawet nie daje połowy na dzieci to jeszcze ja nie mam na podpaski i mydło :) ale cóz przesadzam :(

Gość kukukukuk
24.05.2011] 20:13 [zgłoś do usunięcia] podwyższałam może zaproponuj ojcu żeby wziął dzieci do siebie?? z powodu ?

Gość kukukukuk
podwyzszałam --> a Tobie wystarcza 1000 zł na utrzymanie nastolatka ?

Gość podwyższałam
alimenty są na dzieci nie na twoje potrzeby. z powodu... nie stać na ich utrzymanie a z tego co mówisz jego stać na utrzymanie siebie dzieci i Ciebie choć jesteś jego ex

Gość podwyższałam
ma wszystko czego potrzebuje w ramach moich możliwości

Gość kukukukuk
to zalezy co uwazasz za utrzymanie :( ja piore , gotuje etc obecnie nie jestem zdolna do pracy a nie leniwa !!! za chwile te role moga sie odmienic i ja =bede musiał zakasac rekawy bo np eks bedzie w takiej sytuacji czyzby zazdrosc pzrez was przemawiała?

Gość kukukukuk
20:22 [zgłoś do usunięcia] podwyższałam ma wszystko czego potrzebuje w ramach moich możliwości no popatrz , to tak samo jak w miare moich mozliwosci :)

Gość kukukukuk
jestem niezdolna *

Gość kukukukuk
" cos niezle pierdykneło mi w beret " przyjmij to z usmiechem :)

Gość kukukukuk
pozew złozyłam dzisiaj :) teraz czekam , wiem ze sad cos obnizy . gdyby była to kwota 200 zł na dwoje to byłoby super :)

Gość kukukukuk
2000 zł *

skoro piszesz że nie możesz pracować to uzasadnij to :) ot chyba że to tajemnica moim skromnym zdaniem powinnaś jeszcze wystąpić o 3000 almientów na siebie:)

Gość podwyższałam
ja też piorę gotuję itp. ale w miarę moich możliwości nie mojego ex... myślisz że wziął by twój ex dzieci do siebie??

Gość szkarłatna roza
moja znajoma ma 2500 zł na dziecko , a na siebie 900 zł eks- biznesmen poszukał sobie młodsza laske , zone zostawił rozwód z jego winy - była zona korzysta - nie pracuje

Gość czytam sobie
istotnie nie ma czegoś takiego jak płacenie po połowie!!! czy wy tego chcecie czy nie!! Jeśli jedno z rodziców jest zarabia dużo ponad średnią krajową a drugi z rodziców np przy utracie zdrowia nie jest w stanie łożyć na utrzymanie dzieci to Sąd może zasądzić CAŁĄ KWOTĘ RODZICOWI ZDROWEMU,DOBRZE ZARABIAJĄCEMU!!! A co to znaczy oddaj dzieci ojcu?!!! Czy to są walizki albo zabawki by dawać czy odbierać to tu to tam???!! Przecież wy mówicie o dzieciach-osobach mających również coś do powiedzenia tym bardziej że mają już skończone 14 lat!! One również czują, pragną,nie chcą albo i chcą,targają nimi różne emocje!! Dzieci mieszkały z matką od zawsze a teraz kiedy matka z powody złego stanu zdrowia nie może wrócić do pracy należy je zabrać i tą matkę zostawić samą tak? Czy gdyby matka była z ojcem i jej stan zdrowia nie pozwoliłby jej pracować oznaczałby to że ojciec wraz z dziećmi ma ją zostawić?!! Również działa to w odwrotną stronę-jeśli ojciec by np uległby wypadkowi i nie mógłby pracować,otrzymywałby rentę z której ledwo by sam mógł się utrzymać to alimenty od niego z automatu byłby obniżone albo i zawieszone. Moja koleżanka dokładnie miała podobną sytuację-była po rozwodzie,miała 3 dzieci,kiedy jej mąż uległ wypadkowi Sąd obniżył jej alimenty do 50 zł na każde dziecko-nic nie mogła zrobić-ojciec dzieci nie był w stanie łożyć na dzieci i nie było to spowodowane złą wolą a złym stanem zdrowia i tyle. Autorko spróbuj napisać o podwyżkę-uzasadnij swoje żądania-twoja renta jest na ciebie a utrzymanie dzieci niech weźmie na siebie ojciec dla samej ciekawości wejdź na stronę kancelarii adwokackiej-przeczytaj co oni na ten temat piszą-u dołu strony są arkusze utrzymania dzieci-wybierz odpowiedni dla wieku twoich,pobierz i wypełnij,wpisuj ceny po przecinku a nie po kropce,kalkulator sam na końcu obliczy tobie ile wydajesz na dzieci-możesz sobie to wydrukować i podłączyć do wniosku http://www.grzybkowski-guzek.pl/tekst/id/1770

Gość kukukukuk
nie chce alimentów dla siebie :) chce alimenty na dzieci by mogły godnie zyc i tak zapewne na wiele nizszym poziomie niz ich ojciec :) co do dzieci ? gdyby je chciał to zrobił by to juz dawno . zbyt wygodny , bo po co brac na siebie problemy i obowiazki ?