Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gngfnv

Która z was po ciązy niema rozstępów?

Polecane posty

Ja po czterech ciążach nie mam rozstępów. W żadnej ciąży nie przytyłam więcej niż 12 kilo i mam dobre geny:-)

Gość ewfewrfwerf
Ja nie mam po ciąży ani jednego rozstępu, nigdzie. Przybrałam 12 kg, sporo w piersiach, ale i równomiernie na całym ciele. Sądziłam że to zasługa emolientów (stosowałam Oillan) ale gdy wspomniałam o tym mamie to zgasiła mnie że ona nic nie stosowała a też nie miała żadnych rozstępów (faktycznie, ani po mnie, ani po siostrze). Może to więc genetyczne?

Gość koteczeeeek
Nie mam żadnych rozstępów, przytyłam w ciąży 20 kg, nie stosowałam zadnych smarowideł :)

Gość ja nie mialam sladu rozstepów
mysle,ze to geny, moja mama i siostra tez nie mialy. A moze dlatego,ze przed ciaza( po ciazy tez) umiem zrobic"gruby brzuch", potem wciagnąc,oczywiscie , wiec miesnie przyzwyczajone.

Gość zalezy od osoby
moja mama urodzila nas siostke,teraz ma ponad 50 lat ,ma nadwage i duzy brzuch ale ani jednego rozstepu ,za to ja mam 23 lata i majac 12 przytylam bardzo duzo spontaniczne i teraz mam rozstepny na brzuchu i na piersiach,robilam wszystko ale one zostaly ... napewno jeszcze gorzej bedzie jesli urodze dziecka !!

Gość latynoska25
autorka pytała, która z was nie ma!!a nie ile macie i gdzie!! autorko ja nie mam ani jednego,przytyłam w ciąży 9 kg i tyłam stopniowo po 1kg średnio więc skóra się nagle nie napięła gwałtownie,niestety nie doradze ci nic bo to chyba geny,w ciąży nie miałam żadnych zachcianek,a np.ku mojemu zdziwieniu znienawidziłam wtedy słodycze,gdzie ogólnie to jem tylko je:(mam za to celulitis z tyłu ud więc szortów raczej nie nosze:(

Ja mam tylko dwa na brzuchu, zrobiły mi się dosłownie na tydzień przed porodem

Gość to i ja powiem
Ja nie miałam w ciązy ani cm rozstępu Dwa dni po porodze wyskoczyły mi dwa na jednym posladku i jeden na drugim Teraz po latach nie ma po nich sladu Mam 36 lat, waże 50 kg i śmigam w upały w króciutkich ciuszkach Moja mam urodziła 3 dzieci, z czego ostatni grubo po 30-tce i nie ma ani jednej pręgi, wiec popieram tezę że skłonnosci do rozstępów moga bywać dziedziczne Aha, nie samorowałam sie w ciązy niczym specjalnym, normalnym balsamem po kąpieli i to czasem niezbyt regularnie...

moja mama nie ma rozstępów. a urodziła 3 dzieci. teraz ma 41 lat i jest chuda jak patyk. powiedziała, że po urodzeniu bliźniaków schudła i warzyła jeszcze mniej niż przed ciążą, bo nie miała czasu nawet zjeść. a jeśli chodzi o rozstępy to smarowała sobie zwykłym kremem nawilżającym codziennie.

Gość fhyjuyhg
ja nie mam ani jednego to jest genetyczne, zapytajcie dermatologa kobiety, które mają sklonności do powstawania rozstępów powinny używac odpowiednich kosmetyków już przed ciążą, wtedy jest szansa, że rozstępów będzie mniej

Gość mama zaraz dwojeczki
Jestem w drugiej ciazy w 33 tc (mam 2 letniego synka). Mimo, ze jestem po 30stce i w pierwszej ciazy przytylam 20 kg, teraz juz 18 kg (o zgrozo :o) to do tej pory nie mam jeszcze ani jedno rozstepu, choc brzuch mam ogromny. Nic nie robie w tym kierunku, oprocz zwyczajnego smarowania ciala po kapieli zwyklym balsamem.

Gość gość
Ja nie mam :) Jak tego dokonałam? Chyba tzw. "dobre geny" :) Bo raczej niespecjalnie dbałam o skórę. Jak mi się przypomniało, to raz na parę dni wklepałam zwykły krem nawilżający i to tylko w brzuszek. Rozstępy pojawiły się jedynie na piersiach i to po 6-miesięcznej laktacji, gdy się "skurczyły". Teraz jestem w kolejne ciąży, na razie 22 t.c. , ale póki co też niczego nie mam :) Zobaczymy, jak będzie później :)

Gość gość
ja nie mam zadnych rozstepow a przytylam 20kg. ale moja mama ma ich cala mase. babcia rowniez. wiec geny to chyba nie wszystko. a smarowalam sie zwyklymi balsamami z garniera

Gość gość
Nic nie robilam .Sorry taka skora .Pewnie odpkutuje na starosc za to :(

Gość gość
2 ciąże na brzuchu, pośladkach, i nogach zero rozstępów, smarowałam się oliwką i żelem Ziaja za 20 zł, dwa rozstępy mam na piersiach bardzo się powiększyły z rozm B do do F w czasie karmienia i zostało na D, przytyłam w pierwszej ciązy 12 kg w drugiej 10, wydaje mi się że im więcej się przytyje to tym bardziej rozciąga się skóra, ale jest to też sprawa genetyczna, moja mama np. jest sporych rozmiarów a w ogóle nie ma rozstępów

Gość gość
Nie wiem czy geny mają aż taki duży wpływ. Ja po 2 ciążach nie mam rozstępów, ale po okresie dojrzewania, kiedy szybko rosłam, mam na udach.