Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona..przyszła_mama

jesli jestescie mamami na pewno znacie odpowiedz

Polecane posty

zwracam sie do was z pytaniem, jak dlugo dzieci mieszcza sie w rozmiar 56-62, niedlugo rodze, mam sporo ubranek tego rozmiaru ale nie wiem w jakim tempie rosna dzieci i np czy etap na przejscie na nr 68 trwa pare tyg czy miesiecy . wiem ze dzieci indywidualnie rosna i tez zalezy dlugosc przy urodzeniu. ale mysle ze wiecie o co mi chodzi w tym momencie.,.. dokupilabym jeszcze ciuszkow i zastanawiam sie jaki rozmiar...czyjeszcze przydadza sie te male czy juz raczej kupic wieksze. bardzo prosze o odp

Gość Nana2008
Kupuj na wzrost bo puzniej zostaniesz z niczym ja miałam kupione malutkie ubranka a corka urodziła sie długa 59 a ja miałam na 52 i wszystko do wyrzucenia

ja 56 nie nałożyłam w cale, a 62 nosi się krótko, a jak dziecko urodzi się długie tj 60-62 cm to prawie w cale. Ja 62 nakładałam ok 3 miesiecy

czyli juz teraz robie zakupy na 68 :) tych malych napewno starczy , ponad tydz temu wg usg dziecko miało 50cm, do terminu jeszcze 2tyg, a usg przeciez tez nie jest dokładne dziekuje za rady :)

Gość ela7999
Mój jak się urodził to po tygodniu nosił 62. Te 56 były na styk.

mnie tak straszyli właśnie, ze 56 szybko się znosi, że lepiej 62 kupić... i kupiłam same 62...a córka urodziła się 52 cm i nosiła rozmiar 50, 56 było za duże... 62 zaczęła nosić jak skończyła 2 miesiące, a nadal wchodzi w niektóre 56... proponuję nie przesadzać z ilością, jak dziecko się urodzi zobaczysz jaki rozmiar kupić, będziesz też widziała jak szybko rośnie... moja myślę, że rozmiar 68 będzie miała jeszcze na koniec lata początek jesieni, a córka koleżanki już nosi 68, a ma skończony miesiąc... nikt Ci tu jednoznacznie nie odpowie ile jakiego rozmiaru kupic :/

aaa i na usg tez bym radzila nie patrzec... mi chwle przed porodem robili i miala miec lekko 60 cm i powyzej 4 kg... nakupisz 68 na lato, a okaze sie np ze ten rozmiar bedzie nosila na jesien... radzilabym poczekac...

faktycznie...no szkoda ze sie nie da przewidziec chociaz na ten miesiac przed , pozniej pewnie ciezko wybrac sie na zakupy, bo malenstwo po sklepach ciagac to nie bardzo

Gość tego nie da sie przewidziec
dokladnie lepeij miec wiecej za duzych niz za malych ciuszkow moj maly urodzil sie bardzo duzy i w dniu urodzenia to co mialam na 56 poszlo w odstawke a w 62 niektore wchodzil w niektore tez nie, za to pierwsze dziecko urodzilam wczesniaka i wszystkie 56 byly za duze mimo wszystko jeden rozmiar to ok 1 mc noszenia i nastepny po 3mcach nosil juz 68 i 74 jak kazde inne statystyczne dziecko, dzieci rosna blyskawicznie :)

Gość 1221222112
wszystko zależy od firmy są 56 znacznie większe niż 62 cm. Ja np z pierwszym dzieckiem praktycznie nie kupiłam 56 (dziecko miało 56cm) i okazało się, że w 62 przez pierwsze 2 tygodnie się "topiło", miałam parę 56 z HM i te tez były duże. Teściowa poleciała do najbliższego sklepu i kupiła troszkę tych malutkich.

Ja kupiłam tylko 5 sztuk roz.56 i bardzo dobrze. Synek urodzil się 52 cm ale te 56 wcale nie były duże,tylko akurat! I dlugo też ich nie ubierałam bo nie minął nawet miesiąc a były za małe.Tak wiec kupowałam na 62-68 z przewagą na 68

mój urodził się 56cm i 4200g więc okruszkiem nie był,ale po urodzeniu nosił 56 i były trochę za duże...dokładnie nie pamiętam jak długo nosił,ale 56 chyba miesiąc,bo w 6 tyg przybrał jakieś 1,5-1,8kg i wszystko potem było ciasne,więc przeszliśmy na 62-chrzczony był jak miał 3 miesiące i miał ubranko rozm 62 ;) Dzieci niby szybko rosną,mój zaczął rosnąć szybko od rozm 68-74 radze kupić większe,ale wątpie by odrazu po urodzeniu dziecko idealnie mieściło się w rozm 62;) ale lepiej dokupić mniejszych niż by leżały te mniejsze zobacz focie mojego synka jak miał równo tydzień-bodziaki ma na sobie z rozm 56/62 więc większe 56 a mniejsze 62 http://imageshack.us/photo/my-images/804/0cfde51399.jpg/

saleminkaa8-- ale masz słodkiego niunia :) dzieki za rady :) kupie troszke tych 68 ale szalała nie bede :)

Gość bo tak i już
mój maluch "latał" ponad miesiąc w 56, a na 68 przejdziemy za jakieś 2,3 tyg dopiero, wiec maluch będzie miał prawie 4 miesiące. Najwięcej kupowałam na 62 bo to taki raczej pewny rozmiar no i musiałam dokupić pare rzeczy na 56 ale to przecie no problem.Ja akurat bardzo sie ciesze że nie kupiłam praktycznie nic na 68 bo wiem jakich błedów zakupowych unikać przy wyborze ubrań na 68. :) aaa i pamiętaj że rozmiarówka rozmiarówce nie równa. Ja robiłam zakupy w paru różnych sklepach no i prawie wszystkie różnią się od siebie wielkością :)

u mnie zanosiło się, że będzie duże dziecko,bo mąż i jego dwie siostry ponad 4kg się rodzili,mój brat 3,8 a ja 3,6. No i córka urodziła się 4250 ;) kupiłam dwie koszulki na 56 i kilka ubranek na ten rozmiar dostałam,ale nie nosiła ani razu ;) odrazu w 62 wylądowała. Tylko fakt,rozmiar rozmiarowi nierówny,na niektorych metkach pisze 62 są jak inne 68 ;) przeważnie ubranka z polskich firm są większe niż z zagranicznych, przykład : w jednym sklepie co chciałam kupić pajacyki na 68 tureckie były jak 62 polskie z firmy Pinokio ;) a 68 to jak z tamtych 74 ;)

Gość moja sie urodziła
duża bo 4 kg miała i w 56 niewiele pochodziła. Teraz kończy 2 miesiące i niektóre 62 są już przyciasne wiec powolutku przeskakujemy na 68.

ja znalazłam taki sklepik u siebie ze teraz są duze promocje , jak wczesniej body kupowałam po 20-30zł (w sumie w smyku to drozej) to teraz znalazłam z marki disneya za 8zł i takie ceny ogolnie...dosłownie po pare zł, tylko ze te male rozmiarowki, kusi mnie strasznie ta cena chociaz wiem ze juz mam pełno tych małych ciuszków :p

Mój jak się urodził miał 56 cm, ale ubranka w tym rozmiarze nosił prawie miesiąc. Teraz ma 2,5 i spokojnie mieści się w 62 (ma 60,5 cm długości). Jedne rampersy na lato kupowałam w rozmiarze 62, jedne w 68. Przede wszystkim patrz na wymiary ubranek, mały ma np. body w rozmiarze 50 takiej długości jak te w rozmiarze 62. Albo rampers krótki na lato o długości ponad 40 cm- uznaję że wystarczy. Najlepiej kupuj w razie potrzeby, nie ma sensu kompletować wyprawki na zapas, a na allegri masz w czym wybierać.

Gość bvfgrdcex
ja w ogóle nie miałam rozmiaru 56. Moja urodziła się 57cm odrazu zakladałam 62cm. Nie opłaca się mniejszych. Już po 1 m-cu 62 były na styk. Jeden rozmiar starcza na ok. 3 m-ce.

Gość alaaa maaa kotaaaaa
zależy od dziecka mój w 56 chodził miesiąc w 62 około 3msc a teraz"przeszliśmy" na 68 ubranek na 56 miałam malucieńko bo dziecko miało być duże a okazał się małym krasnalem

jeszcze mnie tak te ceny kuszą ... bo swietne rzeczy w takiej promocji , a jak pozniej okarze sie ze trzeba wiecej tych mniejszych ciuszkow to nie bedzie czasu na bieganie, i wydam 10razy tyle na pierwsze lepsze rzeczy to bede zla ze nie skorzystalam z takiej okazji jaka mam teraz ;p

A moją chyba źle zmierzyli. Zmierzyli na 58, w 56 się "topiła" jak wróciliśmy ze szpitala to mąż kupił rozmiar 50 i był ok. Teraz mała ma 10 mcy i jak patrze na te ciuszki w rozmiarze 50 to wyglądają jak na lalkę. :)