Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praca czy opieka nad wnukami

praca czy opieka nad wnukami?

Polecane posty

Ostatnio dostałam dobrą propozycję pracy. Postanowiłam ją przyjąć, bo po prostu nie chcę już dłużej być służąca swoich dzieci. Już opisuje sytuacje, czwórka dzieci mieszkających znami. 30letni najstarszy syn, który się jeszcze nie ożenił i nie zanosi się na to, twierdzi że ma mnie od robienia kanapek, prasowania jego rzeczy i tym podobnych. Starsza córka, również mieszka z nami i nawet jak ją prosiłam kiedyś by wymyła naczynia czy oskrobała ziemniaki to mi odmówiła bo nigdy w życiu nie wykonywała takich czynności. Młodsze dzieci i wnuki. Młodszy syn ma 26 lat, żonaty, ma 3letniego syna i 2letnią córeczke, jeszcze synowa mając 21 lat jest w trzeciej ciąży, za miesiąc urodzi kolejne dziecko i najmłodsza córka jest również matką. Pierwszy jej syn jest z jej głupiego romansu a drugi 3 lata młodszy jest z innego związku już małżeńskiego. Córka niedawno się rozwiodła i wprowadziła na nowo do nas. Teraz były ciągłe awantury między synową a córką że ja jestem do opieki nad dziecmi jednych albo drugich. Niedawno znajomy zaproponował mi pracę to cała rodzina oburzona co będzie z wnukami, z domem? A szczególnie synowa ma do mnie pretensje.

Gość oludzie
Nieźle. Fajnie się ustawili. A męża masz? Idź do pracy i się nie przejmuj.

Gość idź do pracy
bo inaczej oszalejesz w tym "wariatkowie". Przestań dawać się wykorzystywać bo to chora sytuacja, rozbestwiłaś te swoje dzieci...

Gość 222222
to niech mają pretensje, czym się przejmujesz? jak narobili dzieciaków to teraz niech się martwią

Gość macie duzy dom?
kiedys tak sie wląsnie mieszkalo takie domy wielopokoleniowe ale teraz to juz chyba zanika trochę. Ja bym na twoim miejscu poszla do rpacy bo co to znaczy ze ty jestes od robienia kanapek? A im rączek Bozia nie dala? Rozpieścilaś te swoje dzieci i nie wiem czy to jest czas zeby je wychować.

idź do pracy i nie przejmuj się zdaniem dzieci, synowej i całego świata. to Twoje życie i Ty masz prawo decydować co chcesz robić. w życiu nie przyszłoby mi do głowy obarczać rodziców, teściów opieką nad moim dzieckiem, co gorsza wymagać tego! to oni są rodzicami, to ich obowiązkiem jest opieka nad ICH WŁASNYMI dziećmi. a co do zachowania syna i córki dzieci nie posiadających, no cóż trochę Twoja wina, bo nie uczyłas samodzielności tylko nadskakiwałaś ze wszystkim. no ale trudno, czas działać!

Oczywiscie, ze przyjmij propozycje pracy! Wyjdziesz z domu, odzyjesz, zarobisz... Skoro twoje dzieci zdecydowaly sie na potomstwo, to niech sie sami o nie troszcza!

Gość matka 4 latka fajowskiego
weź pracę, najlepiej wyprowadź się i ich zostaw... jak mogłaś do tego dopuścić?!?! :(

Gość jenk
Ty już przecież wiesz co zrobić -idz do tej pracy bo Cię zajeżdzą w domu .Swoje dzieci już wychowałąś (może nie najlepiej ,bo lenie i obiboki ) .Pogoń to towarzystwo do roboty i z domu i zajmij się sobą .I powiedz im ,że z wnukami to możesz iść najwyżej na lody lub przypilnować okazjonalnie .Nie daj już sobą pomiatać bo zginiesz.

Gość uciekaj najdalej
Ty już swoje dzieci wychowałaś, a ze zrobilaś to zle to inna sprawa. Bo pomyśl sama, jak dsorosła kobieta nie obierze ziemniaków czy nie ugotuje obiadu, nie mówiąc już o synalku, który do czegio jesteś mu potrzebna to ci zakomuniokował. Jeśli nie chcesz być poniewierana przez resztę rodziny to uciekaj do pracy. Zarobisz swoją kasę, a ta banda którą nazywasz rodzina w koncu cie doceni.

Właśnie ja chce isc do pracy, ale rodzina patrzy na mnie jak na głupią. A ja wolę pracowac i miec święty spokój, synowo stwierdziła że najwyższa pora by przygotowac się na studia i zdac maturę, bo z powodu wczesnego macierzyństwa nie zrobiła tego. Ona i jej rodzice też twierdzą że praca nie jest dla mnie a mnie takie gadanie denerwuje. Mąż również popiera zdanie dzieci, mówiąc że ja jestem żoną,matką i babcią , zasłaniając się tym że teraz wnuki wymagają mojej opieki. A ja właściwie jestem młodą kobietą(48lat) i chciałabym zajac się w końcu czymś innym a nie tylko opiekowac się wnukami.

Gość oludzie
Jezu,ale bym wyśmiała taką rodzinkę. Awanturę bym zrobiła jak trzecią wojnę światową. Kobieto jesteś młoda! Nie pozwól sobą rządzić.

Skoro synowa przy trzecim dziecku sie skapla, ze pora sie uczyc, to niech podrzuca swoje dzieci swoim rodzicom, ktorzy sie tak builwersuja twoimi planami. A jeszcze lepiej, to niech sie w ogole do jej rodzicow wyprowadza. Nie daj sie tej zasranej rodzince! Kazdy mysli tylko o swojej dupie- twoje dzieci zeruja na tobie i beda cie przekonywac, ze ta praca nie jest la ciebie, bo ONI chca cie wykorzystac. A skoro twoj maz popiera zdanie dzieci, to niech on siedzi z wnukami calymi dniami.

Rodzice mojej synowej to bardzo wygodni ludzie, oni są bardziej takimi niedzielnymi dziadkami. A mój mąż jedyne co umie to powiedziec synowi, synowej czy córce by zostawili dzieci pod naszą opieką a dokładniej pod moją.

Ty nawet z nimi nie dyskutuj. Ucinaj dyskusje i po prostu idz do pracy. Wspolczuje takiej rodziny.

Gość matka 4 latka fajowskiego
nie wierzę - to prowokacja..