Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana jestem

moje starsze dziecko cofa się w rozwoju odkąd urodziło się młodsze!

Polecane posty

Gość nie ma radyy
to nie ja pisałam o biciu po twarzy!!:o napisałam, ze gdy dziecko oddaje rodzicom za zasłużonego klapsa to jest to skandal i brak dyscypliny i autorytetu. dziecko ma znać swoje miejsce w rodzinie i hierarchię ważności - nie ma tak, że gówniarz 3-letni rozporządza wszystkimi po kątach, bo ma fochy ze sie rodzenstwo pojawiło! jak swiat swiatem dzieci maja rodzenstwo, i są grzeczne, pomocne, przechodzą nad tym do porządku dziennego, cieszą się. córka autorki jest rozpieszczona i niewychowana- i owszem, drobne kary typu zamkniecie w pokoju, awanturka albo lekki klaps bardzo by pomogły nauczyć jej moresu. przestancie sie tak cackac z kilkulatkami - faktycznie, dzieje sie jej tragedia, bo ma siostre!

Gość co??,?
karne oczywiscie ale nie poprzez obijanie mordy jak polecasz idiotko Patologia chodząca

Gość załamana jestem
Ej , dziewczyny nie kłóćcie się,nie wyzywajcie. Ja na pewno małej po twarzy bić nie będe .W ogóle nie zamierzam jej bić,ale chcę ją jakoś trochę uspokoić,bo jej histerie mnie wykańczają .

Gość co??,?
napewno jej NIE bij, bo jeszcze bardziej bedzie sie mscic, bo zobaczy ze przez siotre dostaje lanie i bardziej jej znienawidzi

Gość nie ma radyy
i dziecko jak najbardziej MOZE miec trudny charakter, a w wieku kilku lat bywa już bardzo złośliwe. jesli tłumaczenia, prosby i nakazy nie pomagaja, to sie daje klapsa, karze odpowiednio do wieku dziecka i koncza sie fochy. auutorka nie radzi sobie z 3-letnia córka- swietnie! na pewno poradzi sobie z nastolatką.

Gość autorko to
zal mi dzieci takich sadystek pierodlonych :-O u kazdego dziecka pojawia sie zazdrosc kiedy urodzi sie rodzenstwo. to normalne. autorko zrob jak cie radzili, daj jej smoka, butelke i ma lezec calymi dniami jak dzisius. zaloze sie, ze szybko jej sie znudzi. i nie sadze zebys miala rowydrzone dziecko tylko mala ma po prostu duzy temperament. jak czytam co wy z dziecmi robicie to sie rzygac chce :-O

Gość xewecx
NIE BIJ jej nigdy w zyciu, bo to nasili jej jeszce wiekszy bunt

Gość nie ma radyy
histerii dziecka w pewnym momencie NIE DA się uspokoić inaczej, niż klapsem, bo nie rozumie, nie mysli abstrakcyjnie i nie radzi sobie jeszcze z emocjami. zaufaj mi - wiem co mówię i znam sie na tym... nie chodzi o katowanie czy dręczenie psychiczne- ale przywrócenie do pionu i nauczenie zasad panujących w domu- tzn, ze rodziców się bezwzględnie szanuje i słucha, a młodsza siostra to skarb, a nie problem.

Gość załamana jestem
Chyba tego spróbuję,może szybko jej się znudzi . To nie jest złe dziecko,rozwydrzona też nie jest,bo to wszytsko pojawiło się jak pojawiła się Oleńka w domu .

Gość xewecx
smutna i wykończona.. sama sobie obij morde melino społeczna,nie miej nigdy dzieci

Gość nie ma radyy
a wlasnie- dlaczego dziecko 3-letnie jeszcze nie chodzi do przedszkola? to czas na nauczenie życie w społeczeństwie, akceptacji nowych ludzi i sytuacji, samodzielności. po co ją kisisz w domu? wyslij do przedszkola na 6 godzin, wroci, zje, pójdzie spać, i zapomni o histeriach. a ojca nie ma? nie umie jej przylać w tyłek?

Gość autorko to
nie ma radyy idz sie leczyc sadystko yebana :-O kurwa jak bym chciala ci przypierolic :-O

Gość xewecx
do nie ma radyy - NIE namawiaj autorke do bicia dzieci , co ty jakis fanatyk czy pedofil? w kazdym twoim poscie az kip9i aby autorka miala klapsowac małą, ona nie chce tego robic, wyraziła sie jasno co na ten temat mysli a ty nadal swoje aby córke biła, daj spokój kobieto, zboczona jestes czy jakas niewyzyta sadystka na dzieciach Opanuj sie

Gość załamana jestem
Ojciec jest,ale nie popiera metody bicia! Nie chodzi,bo idzie dopiero od września .:O . NIE BĘDĘ JEJ BIŁA TO ONA NIE MA SIĘ MNIE BAĆ!

Gość nie ma radyy
wychowujcie dalej takich nie przystosowanych do zycia, rozwydrzonych gowniarzy - i czekaj tylko, az coreczka uderzy Cie w twarz, skoro juz teraz Ci oddaje... ja dzieci jeszcze nie mam, ale uważam ze klaps to zdrowy element wychowania do pewnego wieku, gdy dziecko jeszcze nie jest w stanie zrozumieć tłumaczeń. oczywiscie sporadyczny, lekki ale absolutnie wskazany w pewnych sytuacjach podbramkowych.

Gość xewecx
noi kolejny post tej niewyrzytej nie ma radyy aby znow ojcec bił córke, Człowieku weźnij sie, kazdy twoj wpis jejst przesiakniety klapsami, ty jakas fanatyczka jestes Autorka wyraznie napisal ze nie bedzie bic dziecka a ty poraz kolejny aby ja bic, w kazdym twoim poscie piszesz aby lała córke, jestem chora psychicznie

Gość nie ma radyy
owszem, jestes chora psychicznie - tak jak napisalas;) skoro dopatrujesz sie w moich wpisach jakichs zboczen:o napisalam, ze klaps to skrajny i ostateczny element wychowania, gdy inne metody zawodza! na poprzednich stronach pisałam autorce co robic, jak zaradzic, ale gdy napisala ze corka jej oddała to mnie krew zalała, bo widuje takie wlasnie dzieciaki, bijące rodzicow - i uwazam to za totalna porazke wychowawcza.

Gość załamana jestem
A ja uważam,że klaps to porażka rodziców,nie panowanie nad swoimi emocjami. I nie odaje mi ja ją bije,tylko oddała RAZ,wtedy ja ją RAZ jedyny uderzylam!

Gość xewecx
o 20:27 takze kolejny wpis aby dała zbila dziecko-, sadystka pieprzona, kazdy wpis aby biła kobieta corke, Mysle ze jestem pedofilem i sadystą bo kazdy twoj wpis az przecieka i naklania do biacia dziecka

Gość nie ma radyy
idzcie sie leczyc, naprawde... mnóstwo ludzi uważa, ze gdy inne metody zawodza, karanie czy tam lekki klaps potrafia pomóc. nie jestem zwolenniczka zadnej przemocy, krzyku itd, ale dla bezpieczenstwa dziecka albo postawienia do pionu czasem trzeba. lepiej, zeby zrobila krzywde mlodszej siostrze? echhh brak mi slow, zegnam.

Gość xewecx
nie czepiaj sie literowek-Klawiatura mi szwankuje i wiesz ze to do ciebie Nie namawiaj kobiete do bicia dziecka bo kazdy twoj wpis az kipi od przesytu aby jej klapsy dawała, kazdy- autorka wyraźnie napisała ż enie skorzysta z propozycji klapsow, lania, bicia i prosi o kolejne porady wiec daj juz spokoj z tym namawianiem do bicia

Gość xewecx
klaps to jest PRZEMOC bo klasp to jest uderzenie a uderzenie to nie łaskotki Wiec nie miej nigdy dzieic bo je zakatujesz jak masz takie poglady

Gość nie ma radyy
udzielałam jej innych porad, ale sama napisala, ze to wszystko zawodzi. nie namawiam do zadnego bicia, staram sie wyjasnic co moze kierować dzieckiem i pomoc. nie, nie jestem sadystka, nie bylam bita ani nikogo nie bije - pisze tylko, ze czasem dla bezpieczenstwa dziecka albo wskazania wlasciwej drogi zachowania nie ma wyjscia! w glowie mi sie nie miesci, ze autorka akceptuje fakt, iż mała jej oddała. rownie dobrze moze uderzyc mlodsza siostre, i co wtedy??