Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana jestem

moje starsze dziecko cofa się w rozwoju odkąd urodziło się młodsze!

Polecane posty

Gość autorko to
nie ma rady STUL SWOJ GLUPI ZBOCZONY RYJ!!!!!!!!!!! TAK KURWA JESTES ZBOCZONA SADYSTKA BO PROPAGUJESZ BICIE DZIECI I WIDOCZNIE CIE TO JAK NAJBARDZIEJ PODNIECA SUKO!!!!!! NAUKOWE BADANIA MOWIAWLASNIE O TAKIM SADYZMIE KOBIET ZNECAJACYCH SIE NA DZIECIACH!!!! IDZ SIE LECZYC YEBANA KURWO I ABYS TY NIGDY DZIECI NIE MIALA!!!!!!!!

Gość xewecx
co ty pieprolisz ze nie ejstes za przemoca czy krzykiem jak czesto podkreslałas że autorka ma krzyczec na nia, nie wiesz co pisałas? pisałas że ona ma krzyczeć na córke i szarpac za reke - to sa twoje słowa

Gość nie ma radyy
naprawde macie jakies obsesje. argumentuje, tłumacze o co mi chodzi ale wy swoje... autorko - nie namawiam Cie do klapsowania córki, ale pamietaj, zeby jakos szybko tą sytuacje rozwiazac, bo czytalam o przypadkach znęcania sie dzieci starszych nad rodzenstwem, gdy np. rodzice nie widzieli. postaraj sie nad nia jakas zapanowac, moze wyjezdzcie na wakacje,zmiencie klimat,albo wyslij ja tylko z tata, czy z babcia na pare dni, zeby zapomniała, zajęła sie czyms... a gdy ma histerie, krzyczy- a Ty tak boisz sie klapsa, to przytrzymaj ja za rece i glosno powiedz, co zrobila zle, zaprowadz do pokoju i zabron np. ogladac bajki czy cos tam. dziecko nie moze rzadzic w domu, naprawde. do niczego dobrego to nie prowadzi.

Gość xewecx
cytuje masz skleroze pedofilko i sadystko, czytaj twoje słówa: skrzyczała za to na czym świat stoi ... ..szarpnij ją za ręce, skrzycz i zamknij w pokoju piszesz ze nie ejstes za krzykiem a tu co?? Łyso ci zboczencu propagujacy klapsy w kazdym twoim poscie, W KAZDYM Kobieta pisze ze nie dziekuje, nie skorzysta z rady a ty w KAŻDYm piszesz ze ma ją bić

Gość xewecx
Ty masz obsesje aby biła córka jak ona ciagle podkresla z enie bedzie tego robic a ty dalej swoje: dawaj jej kkapsy, nie bój sie.. To jest chote , ogarnij sie, nie namawiaj do bicua dzieci w kazdym poscie

Gość nie ma radyy
to jeszcze raz, jak krowie na rowie NIE JESTEM ZA KRZYKIEM, ALE CZASEM TRZEBA NIESTETY DLA BEZPIECZENSTWA DZIECI CHOCIAZBY nigdy nie skrzyczalyscie nikogo? was rodzice nigdy z nerwów nie skrzyczeli? kurcze, no same fenomeny tutaj.... i tak, uwazam ze jak dziecko UDERZY rodzica, to trzeba szarpnac i ukarac, oczywiscie nie bolesnie!! tylko tak, zeby zrozumialo, ze to sie nie moze powtórzyc. co w tym dziwnego widzicie? wariatki:o

Gość xewecx
ja dostawalam klapsy i jeszcze w o wiele gorsza histerie wpadalam, bo te klapsy mnie bardziej nakrecaly i kiedy juz dostalam to nie moglam sie uspokoic z placzu, wiec klasp to tylko nakreca dziecko bo płacze z bólu i smutku Klapsem dziecka NIGDY nie uspokoisz, nigdy dziecka w trakcie hoisteri po klapsie sie nie uspokoiło tylko jeszce gorzej wpadało w spazy o wiele gorsze

Gość xewecx
sadystko ktora uwielbia bic dzieci nie doczytałas że autorka napisała że ona PIERWSZA uderzyła córke a tamta jej dopiero ooddała, to nie byłó tak ze jej corka ja walnela bez powodu tylko oddala gdy matka ja zbiła Gdy ja bym cie uderzyla tez bys mi oddala, tak samo dziecko, matka je uderzyła i dziecko sie broniło

Gość nie ma radyy
dalsza dyskusja nie ma sensu, bo same macie jakies traumy z dziecinstwa, moze molestowanie- nie wiem, i widzicie w moich normalnych postach jakies chore przesłanki. a chodzi tylko o wychowanie dziecka i zadbanie o bezpieczenstwo mlodszego. niech autorka dalej prosi, tłumaczy, da sie bić, rzucac na podłoge, a z czasem moze da skrzywdzic mlodsza corke. powodzenia

Gość xewecx
rajcuje cie bicie dzieic i to wszystko kazdy twoj post naklania aby bic dzieci , kazdy A co ty myslisz ze dziecko nie ma prawa oddac i obronic sie gdy ktos mu zadaje ból??? gdyby ktos ci zadawał ból nie broniłabys się??

Gość LUBIE OWIECZKE
ludzie nie gadajcie z ta psychopatka pliiiiiiiiiiiiiiissssssssssssssssss :-O

Gość pipmerka
nie bić dziecka, zwlaszcvza gdy jest tak mala, przyniesie to odwrotny efekt od zamierzonego. Faktycznie pewein uzytkownik w wszystkich swoich notach naklania na te kla[sy, jakas obsesja czy co?

Gość nie ma radyy
nie wytrzymam jakie bicie dzieci mnie rajcuje, idiotko??? jestem mloda dziewczyna po studiach, dziecmi sie zajmowałam, nigdy zadnego nie uderzyłam, nigdy! bo potrfiłam wytłumaczyć Ty ewidentnie masz z tym jakims problem! napisalam nerwowo w 1 poscie, bo akurat wczoraj widzialam podobna sytuacje, jak dziecko moze 4-letnie biło matke po twarzy w sklepie! a ona nic moze za mocno napisalam, nie wiem, ale nie widze nic złego w skrzyczeniu albo lekkim klapsie w sytuacji skrajnej, gdy dziecko wpada w histerie- bez powodu w dodatku, gdy nie rozumie co sie do niego mowi! i nie chodzi o sprawienie jakiegokolwiek bólu, rozumiesz? tylko o wstrzasniecie dzieckiem, w przenosni, zeby pojeło ze robi zle!

Gość pipmerka
dla mnie w kazdym twoim poscie był przesyt aby jednak dawała klapsy Ale uwierz mi, rodzice dają klapsy dzieciom aby je bolało, i te klapsy je bolą. A zwłaszcza w emocjach jak rodzic trzasnie apa to dziecko az wygina sie w pół, a klapsy te dziecko bardzo bola, nie ma klapsów bezpolesnych, niestety rodzice nie umieja panowac nad siła i potrafia duzy bol zadac dając lanie czy klapsy

Gość autorko to
jescze raz psychpatko IDZ SIE LECZYC KURWA MAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAM FAKT JAK CIE TO PODNIECA I JAK SIE ANGAZUJESZ W TO Z JAKIM ZAPALEM SWIADCZY O TO ZE JESTES ZBOCZONA SADYSTKA!!!!!!!!!!!! RYJ BYM CI NAJCHETNIEJ SKOPALA SZMATO!!!!!! NIE MASZ DZIECI TO WYPIERDALAJ I NIE RADZ INNYM LUDZIOM ZNECAC SIE NAD DZIECMI BO TO JEST KARALNE!!!!!! I CIEBIE MOZNA NAMIERZYC SADYSTKO!!!!! WYPIERDALAJ I OBYS NIGDY DZIECI NIE MIALA KURWISZONIE

Gość załamana jestem
nie kłóćcie się! Nie będę bić córki i to jest pewne,ale nie wiem jak mam reagować jak ona mi płacze,że chce butelke,założyć pampersa czy chce żeby jej włożyć czopka!

Gość pipmerka
nie uderzyłas dziecka bo nie miałas przyzwolenia rodzicow tych dzieci, wiec nie miałas prawa, ale jak swoje bedziesz miała to zamierzasz bic dziecko??powiedz szczerze, Dlaczego gdy ktos ci zadaje ból nie masz prawa sie bornic, dlaczego dziecko nie moze sie obronic i oddac gdy je zaboli uderzenie??

Gość nie ma radyy
zdenerwowałam sie, wiec tak moze to zabrzmiało- ale podkreslilam wielokrotnie, ze nie namawiam do zadnych klapsów czy krzyków, tylko w ostatecznosci. pod pojeciem klapsa nie rozumiem sprawienia bólu w zadnym stopniu, tylko to takie pacniecie w momencie histerii, na opamietanie... a zaprowadzenie do pokoju czy w inne bezpieczne miejsce i potrzymanie tam pare godz to dobre wyjscie, oczywiscie ze sprawdzaniem co z dzieckiem, jak sie bawi, pytaniem czy zrozumialo swoje zachowanie itd. wtedy dziecko moze przemyslec i opamietac sie.

Gość xewecx
nie umiesz czytac ze zrozumieni- autorka napisal ze ją córka uderzyła gdy ona ja zbiła A ty porownujesz jakiegos gowniarza 4 letniego ktory wali matke po pysku, do jej corki ktora nie uderzyła pierwsza matki tylko matka pierwsza dziecko To są dwie inne sprawy

Gość nie ma radyy
nie, nie zamierzam bic swoich dzieci, bo postaram sie je wychowac tak, aby były grzeczne i znały hierarchie wartosci. najwyrazniej jednak autorka to przegapiła. bo to nie jest normalnie, ze dziecko az tak nerwowo reaguje na młodsza siostre.

Gość nie ma radyy
ta kobieta w sklepie rowniez lekko pacnela dziecko, bo zrzucalo wszystko z półek ze zlosliwym smiechem, na co dziecko zaczelo ja bic po buzi (siedzialo w tym wozku na zakupy). echh ide, bo nic nie rozumiecie i przeinaczacie moje slowa.

Gość xewecx
Ok pacniecie w histerii na opamietanie aby sie uspokoiło , a co jesli po tym pacnieciu sie nie opamieta i jeszcze bardziej zacznie płakac, to drugi raz? trzecii? czwart? piaty? osmyu? Ile razy masz zamiar pacnąc takie dziecko aby sie uspokoiło? ale pytam sie bez zlosliwosci Sa dzieci ktorte klaps jeszcze bardziej rozkreca i sie nie uspokoi tylko gorzej, wiec co radzisz? pasa brac juz wtedy czy co??

Gość załamana jestem
Ja wtedy uderzyłam ją raz i widziałam jak ją to zabolało może nawet nie fizycznie,ale psychicznie . Bo spojrzała na mnie,smutnymi oczkami i się rozpłakała,po czym mnie uderzyła . Ale jak widziałam jej te oczki to pomyślałam,że nigdy więcej jej nie uderzę!! To chore bić dziecko!!

Gość nie ma radyy
nie, zadnego pasa i zadne bicie po kilka razy. nigdy tego nie napisałam. jesli klaps w histerii na uspokojenie nie zadziała, to mysle, ze pozostawiłabym dziecko samo, w bezpiecznym miejscu, zeby sie uspokoilo i czyms sama zajela, np sluchaniem muzyki - oczywiscie wciaz majac na oku dziecko. z 2 strony, jesli sie zaniesie albo uderzy glowa w podloge w tej histerii? w ogole nie mozna dopuszczac do takich histerii, i tyle!

Gość xewecx
pare godzin czyli dajmy od godziny 13 do 20? chcesz zeby dziecko ci zdziczało czy co, masz tak zamiar coidziennie je zamykac na tyle godzin? Po miesiącu twoje dziecko jakby tyle godzin siedziało samo zamkniete na tyle godzinw pokoju to by calkowicie zdziczalo i stalo sie aspoleczne, nabawiłó by sie choroby sierocej tyle godzin siedza w pokoju dzien w dzien Wczesniej nie pisalas ze ta matka uderzyla tamtegodzieciaka w wozku tylko napisalas ze dzieciak zaczac bic po twarzy matke, toak napisalas wiec co mialam przekrecac???

Gość załamana jestem
Sorry dziewczyny,ale chciałabym żebyście mi poradziły w sytuacjach których pisałam wyżej . ZDECYDOWANIE BICIE ODPADA! I TO I KLAPS I LANIE I KAZDA INNA PRZEMOC FIZYCZNA!!

Gość autorko to
KRETYNKO NAUCZ SIE CZYTAC!!!!!! DZIECKO AUTORKI NIE NILO JAKO PIERWSZE TYLKO AUTORKA JA UDERZYLA A DZIECKO ODDALO I TO PEWNIE ZE ZDROWEGO REFLEKSU!!!!!!! KAPUJESZ PIZDO???????? NAUCZ SIE CZYTAC I NIE PIERDOL!!!!! TLUMOKUTLUMACZA CI LUDZIE TU 100 RAZY ZE DZIECKO MATCE ODDALO BO MATKA PIERWSZA UDERZYLA!!!!!!!!! I TO BYLO ZDROWE ZACHOWANIE TEGO DZIECKA TAK SAMO JAK ZDROW JEJ DZIECKO SIE TERAZ ZACHOWUJE POKAZUJAC ZAZDROSC!!!!!!!

Gość nie ma radyy
ok, opisałam jak dokladnie wygladała sytuacja w sklepie- i co o tym teraz sadzisz? zamkniecie na pare godzin rozumiem np 2-3 godziny, i oczywiscie nieustanne zagladanie do dziecka, pytanie czy juz sie uspokoiło, oczywiscie zapewnienie mu potrzeb odpowiednich w tym czasie. moze w tym czasie sie bawic, spac itd, ale wlasnie tylko w tym jednym pomieszczeniu. dwie godziny to chyba nie jakas wiecznosc? a oczywiscie moze byc i 30 minut, jesli w tym czasie sie uspokoi i przeprosi. to sa dobre i polecane metody, majace na celu wyciszenie dziecka i rownoczesne ukaranie odosobnieniem od reszty domownikow.

Gość xewecx
Bo jak czytam ze ona w KAZDYM swoim poscie pisze i to w kazdym abys dala jej klapsy i zamykała na PARE GOODZIN same dzieckow pokoju to mnie szlag trafia Ty piszesz ze nie bedziesz korzystac z tego a ona ciagle pisze ze klaps to najlepsze roziwązanie i masz małą bic, no caly czas ona to powtarza. A zamykaniem w pokoju na pare godzin 3 letnie dziekco to chyba najgorsza tortura, wtedy dziecko calkowicie zdziczeje, nie mając kontaktu przerz wiekszosc z dnia z nikm tylko z sama scianą

Gość nie ma radyy
doczytałam, ze matka pierwsza dała klapsa dziecku, ale mimo wszystko uważam, ze dziecko nie powinno oddawać. rozumiem, ze nie sprawiła mu tym bólu, tylko wlasnie chciala zareagowac na atak histerii czy nieposluszenstwa. tak uwazam i juz- ze dziecko nie powinno podnosic reki na rodzica, nigdy. oczywiscie rodzic rowniez nie ma prawa dziecka maltretowac.