Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adula ;))

Pomogę w dziedzinie kosmetyki i kosmetologii :):)

Polecane posty

Gość Adula ;))

Witajcie,nazywam się Ada i jestem po szkole kosmetycznej ; )) w czerwcu podejmuję prace w gabinecie kosmetycznym :):) do tej pory mogę udzielić wam kilku porad odnośnie urody,pielęgnacji cery,odnośnie kosmetyków i o patologii chorób skóry :) mogę też podpowiedzieć co do makijażu,bo skończyłam roczny kurs i otrzymałam certyfikat wizażystki,ale to było dawno i szczerze mówiąc już mnie to nie "kręci" czekam na wasze pytania :)

Gość Typcery
witam Cie:) Napisz mi prosze jak mam sprawdzic jaki mam typ cery ,sucha,tłusta czy mieszana.. do kosmetyczki ciezko mi sie wybrac , nie wiem jakie kremy kupowac ,a moze mam cere naczynkowa..? Moge to sama w domu sprawdzic z Twoja pomocą?

Gość Uleńka1111
Witaj:) Mam pytanie dotyczące kremów lub serum do twarzy z kwasem hialuronowym.Jakie polecasz dla kobiet 30 letnich.Mam skórę mieszaną dodatkowym problem są dość widoczne zmarszczki mimiczne wokół ust i tylko tam bo nigdzie indziej zmarszczek nie mam.Ewentualnie jakie zabiegi polecasz na spłycenie tych zmarszczek?Z góry dziękuję.Pozdrawiam

Gość Adula ;))
Dosyć trudno sprawdzić jest typ cery przez internet,tym bardziej,że nie napisałaś jak twoja cera wygląda (jakie ma zmiany skórne) czy na przykład ma liczne ropne wypryski,cysty czy może jest delikatna i skłonna do podrażnień i uczuleń również świerzbiączki tzw.AZS (atopowe zapalenie skóry),może jest ona po prostu pełna naczynkowych pajączków,które pojawiają się z powodu częstych zapaleń.Opisz mi proszę swoją cerę a mam nadzieję,że wspólnie dojdziemy do tego jakich kremów powinnaś używać :)

a moim problemem sa takie dziurki w twarzy koło nosa ,Jak się ich pozbyć?Wiem że nalezy wybrać się do kosmetyczki ale chcialabym żebyś poradziła mi jakis kosmetyk którym mogłabym usunąć to paskudztwo w domu.z góry dzięki pozdrawiam

Gość Adula ;))
Uleńko,zacznijmy od zabiegów myślę,że skutecznym zabiegiem do zmarszczek właśnie przy ustach jest tzw : botoks.Nie jest to przyjemny zabieg,zostaje po nim opuchlizna i jest dosyć drogi,może na początek spróbuj z kremami,jeżeli rezultaty nie będą Ci się zbytnio podobać to wtedy zasięgnij po tak radykalny środek jakim jest botoks.Na zmarszki polecam Ci Garnier Ultralift,który jest teraz szeroko reklamowany.Polecam Ci też krem "ziaja" Krem nawilżający z kwasem hialuronowym,pozostawia on równowagę hydrolipidową skóry,wygładza zmarszczki,redukuje szorstkość naskórka i tak dalej.Jesteś bardzo młodą kobietą,i jestem pewna,że nie potrzebujesz nie wiadomo jakiej przeciwzmarszczkowej kuracji,przydatny może się okazać także rollon z garniera,taka akupresura ale to pod oczy,więc to taka ciekawostka :) jeżeli jeszcze jakieś pytania,to bardzo chętnie odpowiem. :)) pozdrawiam!

Gość Adula ;))
Maju,kosmetyczka jest tutaj konieczna bez wątpienia,ale powiem tak.. te zmiany są rozumiem pozostałością po trądziku? czy ospie? powiedz mi koniecznie.Radziłabym szukać Ci maseczek,które ściągają pory.Spróbuj stosować kolagen naturalny,który redukuje właśnie takie zmiany.To tak na prawdę tyle.. nie da się tutaj obejść bez gabinetu kosmetycznego,tam można wykonać rozmaite terapie laserowe,które usunęły by to "świństwo" raz na zawsze.Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania,to słucham :):) pozdro :):)

Gość Typcery
A wiec:) mam 26lat. w sumie to nigdy kremow nie uzywałam raz kiedy zwykły niwea, zawsze miałam i mam nadal skore bardzo ładna bez skłonnosci do pryszczy zadnych uczuleń nic z tych zeczy(oczywiscie pomijajas dni przed miesiączka wtedy jakies sie tam pokazą:) ) skora jest gładka, czysciutka, mimo ze nie uzywam kremow jest w bardzo dobrym stanie.. No ale jednak trzeba sie za nia wziac moze troszke i z tad zapytanie zebym wiedziała od czego zaczac..:)

Gość ja tez ja tez :)
mam cere tlusta, skolnna do pryszczy i zaskorniakow. Prosze o dobranie kremu nawilzajacego do mojej twarzy. Takiego bez parafiny i zapychaczy w skladzie(Tylko nie cetapil ). Pozdrawiem.

leki na tradzik przesuszaja moja skore, milo jakby krem nie byl za drogi:p

Gość oj nie znasz sie i to
kompletnie dziewczyno jestem kosmetologiem i az czytac tego nie moge. Nie radze sie nikomu stosowac do "spuer" rad kolezanki bo mozecie sobie tylko zaszkodzic

Gość Adula ;))
Tak się składa,że to ja założyłam ten dział i na swoją odpowiedzialność polecam te rzeczy,więc mam do ciebie małą dygresję a mianowicie nie życzę sobie podobnych komentarzy.Wrócmy do "TYP CERY" skoro masz normalną,zwykłą bez podrażnień cerę to nie musisz pielęgnować się nadto,gdyż możesz pozapychać sobie pory i narobić problemu.Polecam ci taką pielęgnacje : Smaruj się zwykłym kremem NIVEA,następnie spryskaj twarz wodą termalną,polecam z IWOSTINU jest w przystępnej cenie (50 ml za 10 zł) kup mniejszą wersję,na próbę po posmarowaniu krem po wodzie termalnej lepiej będzie się wchłaniał,może ona troszkę denerwować gdyż ma słaby atomizer i robi się tzw.ulewa na twarzy,mi osobiście to nie przeszkadza :):) jeżeli ty będziesz miała z tym problem to kup np : Avene,Vichy,La roche - posay lub inne podobne preparaty,nie daj sobie wcisnąć żadnej wody egipskiej lub mgiełki - dziadostwo. Raz na jakiś czas rób sobie peeling,ale najlepiej drobnoziarnisty żeby nie podrażnił twojej naturalnej,czystej cery :) peeling złuszczy naskórek i generalnie poprawi kondycję skóry :) Stosuj też kremy z filtrem najlepiej firmy : LA ROCHE - POSAY jeżeli jesteś osobą z pieprzykami,to radzę Ci stosować takie preparaty ponieważ na pieprzykach mogą znajdować się komórki rakowe co skutkuje np : czerniakiem,możesz też tonizować twarz,natomiast tonikiem żadnym antybakteryjnym,przeciw trądzikowym,zwykłym najzwyklejszym np : z firmy ZIAJA z wyciągiem z płatków róż - rewelacja ;)) . Jeżeli chodzi o żele do mycia twarzy to polecam te najłagodniejsze z serii AA.Polecam Ci również kosmetyki z serii "SIMPLE" jak sama nazwa mówi jest to prosty sposób dbania o skórę a jej kondycja się na prawdę super poprawia! CZEKAM NA DALSZE PYTANIA :) POZDRO!

hej :) a masz moze e-mail ? albo gg? wolalabym tutaj nie pisac

Dzięki za odp:)Nie, właśnie ja nie maiłam nigdy trądziku.To są takie nie wiem... dziurki jak rozszerzone pory czy coś takiego.Takie malutkie,przy nosie,po jednej i po drugiej stronie nosa.Jeśli to są rozszerzone pory to co na to mozna poradzić jesli chodzi o kosmetyk?to co mi wczesniej napisałaś czy coś innego?

Gość Adula ;))
Bardzo mi miło,że budzę takie zainteresowanie ze strony tych krytykujących :) miło mi niezmiernie! ;)) . Więc tak,na cerę tłustą polecam Ci kosmetyki z serii La-roche posay dokładnie wydanie Efakler (tak się to czyta) i Activ C (Aktiv C) tylko,uważaj bo do tego trzeba używać kremu z filtrem.Wbrew pozorom wszystkie te antybakteryjne toniki z adnotacją,że są ANTYBAKTERYJNE są do niczego , chodzi mi tutaj o Clean&Clear,Under twenty bądź inne tego typu rzeczy.Wysuszają one strasznie twarz i bez nawilżenia na twarzy dzieje się masakra jedna wielka.Laroche-posay też trochę wysusza skórę,ale polecam Ci nawilżający kremik z firmy "Eucerin" jest to bardzo przyjemna dla skóry emulsja,cera nie świeci się po nim i pozostaje nieskazitelnie piękna.Polecam Ci peeling złuszczający również z firmy "Eucerin" wszystko możesz kupić w przystępnej cenie w Super-Pharm.Przepraszam,że odpowiedź dosyć chaotyczna,ale śpieszę się bo nie długo mój program - X FACTOR :)) czekam na dalsze pytania! pozdrawiam!

Gość Adula ;))
W takim razie przyjmijmy,że są to rozszerzone pory.. Polecam Ci w takim razie olejek z BHA,zrobi co trzeba,nie wysuszy i uzupełni peelingi.Może jeszcze pomóc wyciąg z soczewicy jadalnej.Maseczki z glinki np ; szarej,zielonej tylko,że szara i zielona glinka wysusza skórę,więc trzeba używać do tego jakiegoś kremu nawilżającego np : eucerin.Pomocny też olejek JOJOBA. Czekam na dalsze pytanka :)

Gość Adula ;))
niestety,ale GG nie posiadam,a e-mail mam na razie tylko prywatny,więc zapraszam do zadawania pytan tutaj :)

dzieki ! papa

Dzieki wielkie:)jeśli któryś z kosmetyków które radzisz pomogą to będzie super.Temat jest fajny i rady profesionalne więc nie wiem jaki cel maja osoby złośliwe krytykując .To chyba zazdrość...

Gość juz niedlugo laska
a jakie kosmetyki z ziaji polecasz??

Gość PORY dobre hehe
Autorko nie istnieje cos takiego jak rozszerzone pory no chyba ze mowa o jakichs spodniach i nazwalas je pory!! jesli juz to rozszerzone ujscia gruczołów łojowych bo pory to sa w ogrodku a nie na twarzy! zero kompetencji.....

Gość Adula ;))
Oj za duzo sie tego porobilo, bez przesady nie mam czasu siedziec i kazdemu odpisywac.Mniej wiecej napisałam jak powinna wygladac pielegnacja kazdego rodzaju cery,wiec bez sensu w kólko to sami pisac. Dziewczyny wystarczy nauczyc sie czytac Pozdrawiam

Gość serio zabiegi laserowe raz na
zawsze zamykają pory? jak tak to jaki laser jest najlepszy na to?

Gość viviean exfoliant
Witam, koleżanka poleciła mi na poprawę stanu skóry Viviean Exfolian kwas glikolowy 50% http://www.sklep.bio-med.pl/p/pl/533/glyco+exfoliant+50+aha.html czy moge go stosować teraz? nie oplac się przez 14 dni po kazdym zabiegu trzeba?

Gość Ewkaa 32
Cześć Adula :-) 🌼 Możesz polecić naprawdę dobry/ skuteczny krem pod oczy ? Jestem po 30tce cerę mam mieszaną,odwodnioną. Skóra pod oczami raczej normalna trochę odwodniona,mam pierwsze zmarszczki mimiczne pod oczami i obrzęki zwłaszcza rano. Co polecasz ?

Gość Adula ;))
Po pierwsze to proszę nie podawać się za mnie ;)) . Odpowiem na każde pytanie,tylko najpierw muszę opylić ugotowany przeze mnie rosołek i zrobić małe zakupki :)

Gość Adula ;))
Czesc Ewkaa32:) z całego serca moge Ci polecic krem który nazywa sie LA PRAIRIE Cellular Radiance Eye Cream. Poprawia on strukturę skóry w okolicach oczu, nawilża ją oraz działa jak lifting .wygładzi Ci drobne zmarszczki.zawiera tez fajne drobinki wypełnione witaminami i minerałam, które odbijają światło od skóry . Pozdrawiam

Gość Adula ;))
Usunę ten dział jeżeli podszywana Adula nie skonczy tej gry,mnie to w ogóle nie bawi!

Gość wyjatkowo-zakrecona
Widze ze temet sie rozwija autorka sama ze soba pisze??:):)

Gość mała Milagros
hmmm.. tez miałam pyta ale jak tu taki cyrk to juz nie mam...;/