Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oświecona

nienawidzę polskiej mentalności

Polecane posty

kajusia polka - moj facet ma podobnie jak ty. niech tylko uslyszy polskie glosy od razu daje znac ze mam trzymac jezyk za zebami.

Gość kajusia polka
ja jak przyjechalam na pierwsze wakacje do PL po prawie 8 miesiacach pobytu w UK to nie powiem ale stawialam wszystkim heheheh moze nie zeby leczyc kompleksy ale dlatego ze moi znajomi w Polsce nie zarabiali jakosc super fajnie :( a w tamtych czasach to polowa byla jeszcze na garnuszku mamusi i wychodzilam z zalozenia ze jak mam to stawiam a jak nie bede miec to mi postawia i juz ooo i pamietam ze przywiozlam mase roznych drogich perfum ktore zawsze w Polsce przez szybe douglasa ogladalam bo ceny mialy boskie i porozdawalam znajomym ale nikt nie odebral tego jako jakies wywyzszanie sie, mam to dam i juz

Gość kajusia polka
nie ma co sie przyznawac ze jest sie polakiem bo mozna dostac wpieprz :/ niestety polacy robia rozne dziwne rzeczy i czasem mozna oberwac za samo kurwa na poczatku mojego pobytu w UK mialam bardzo niemila sytuacje , poszlam do sklepu z kolega kupic nowe buty tak poprostu pierwsza tygodniowka buty sie zniszczyly norma weszlismy do sklepu i rozmawialismy po polsku , ochroniarz nie spuszczal z nas oka (kolega mial plecak) jak juz zaplacilismy i wyszlismy to kumpel dopiero powiedzial mi ze nas tak sledzili bo jestesmy polakami... to byla moja pierwsza taka akcja. nie moglam wyjsc z szoku

No, widzisz. Postawienie piwa w knajpie jeszcze ujdzie, ale rozdawanie perfum mniej zamoznym kolezankom juz mi jakos traci.

tez tak robie. nie stawiam bo ''ja ta bogata'' tylko dlatego ze mam ochote albo dlatego ze kiedys sama nie mialam to ktos mi postawil. ceny z douglas nadal porazajace w porownaniu z polskimi zarobkami. tragedia.

Gość kajusia polka
eeeeeee tam :D nie wcale mniej zamoznym tylko na ta chwile nie posiadajacym takich mozliwosci, od kiedy filantropia jest zla? jak bym ten hajs wydala na biedne dzieci to by bylo co innego? poza tym nikt sie nie obrazil a jeszcze wszyscy sie cieszyli, w sumie od kiedy pamietam jak ktos z mojej miejscowosci gdzies jechal za granice na zarobek to zawsze przywozil jakies upominki :P sama nie zapomne jednych niemieckich jeansow od kolegi ktory pojechal do niemiec na truskawki hahahaha i nie uwazalam wtedy zeby to bylo cos zlego tylko cieszylam sie ze wogle mam :) :)

Gość raczej wygląda na to ze
a po słowach "fuck off" Anglika :classic_cool:

dlaczego... ja od swojej kolezanki dostalam. przywiozla mi z UK. ja siedzialam wtedy w polsce i nie bylo mnie stac . teraz role sie odwrocily- ja jestem zagranica a ona w polsce. na pewno przywioze jej jakis prezent. moze nawet perfumy. jesli bedzie trzeba

wszystko zalezy od biorcy i dawcy :P troche medycznie brzmi ale taka prawda.

Gość kajusia polka
ale wracajac do tematu to o polakach mozna naprawde pisac ksiazki jak sie zachowuja czy na wyspach czy w pl... nie jetesmy zdrowym narodem mamy duzo dziwnych zwyczajow np wscibstwo heheh co przy braku innych zajec niz praca jak to zwykle bywa na emigracji szkoda by wydaje mi sie ze duzo tracimy

Gość TEGO NIE DA SIĘ CZYTAĆ
byliście za granicą? bo ja byłam i ani przed wyjazdem, ani po powrocie nie miałam o Polakach takiego zdania jak autorka, mało tego - wcale nie uważam, że jesteśmy gorsi od innych narodów. Wniosek? - myślicie, że wszędzie jest różowo, zagranica to jeden wielki raj, a ludzie tam mieszkający to anioły na ziemi :) ale coś wam powiem - pstryk! obudźcie się! Wasz sen trwa już zbyt długo ;)

Gość to jesteś ślepa jak stawiasz
złych Polaków na równi z innymi nacjami, albo sama zaliczasz się do tej chorej części...

ja slyszalam o przypadku gdzie grupka facetow wracala z pracy metrem. impreze sobie z robili i zaczeli sikac. kamery to nagraly i polecieli z pracy na zbity pysk.kretyni mieli na sobie firmowe ubrania. pijaczki !!!

Powaznie, nie wiem gdzie Wy sie bujacie, ale ja przez trzy lata pobytu za granica poznalam 1 (jednego!!) idiote. Reszta jest normalna i zachowuja sie tak samo zle/dobrze jak tubylcy.

myślicie, że u anglików, niemców czy innych przez was ubóstwianych nie ma "pomyleńców" ? wielkie panie za granicą, haha :D

Gość to jesteś ślepa jak stawiasz
ja slyszalam o przypadku gdzie grupka facetow wracala z pracy metrem. impreze sobie z robili i zaczeli sikac. kamery to nagraly i polecieli z pracy na zbity pysk.kretyni mieli na sobie firmowe ubrania. pijaczki !!! :D:D:D:D

TEGO NIE DA SIĘ CZYTAĆ -- a czy ktos ci każe to czytac!!! zamknij oczy albo unikaj takich tematow. zlosc pieknosci szkodzi.

TEGO NIE DA SIĘ CZYTAĆ -- kto powiedzial ze ubóstwiamy ??? to twoje slowa.

Gość Opportunist
Ja tam widzę, że Polacy dzielą się na 2 kategorie - ludzi o zajebistej mentalności, uczciwi, pracowici, prości. Reszta to właśnie takie cwaniaki, plotują o innych, nieuprzejmi, niewiele ich inni obchodzą. Jedni to pozostałości po dawnych Polakach, drudzy to pozostałości po komunistach. Dziękuję za uwagę, do widzenia i dobranoc.

a ja na emigracji dostalem troche na leb. zaluje ,ze nie wyjebalem wczesniej. o wiele wczesniej. [rzy okazji pozdrawiam polakow.

nie, NIKT mi nie każe, jeszcze czego. ale mam takie prawo, do wypowiedzi również, jak źle znosicie krytykę - wasz problem. i nie martw się o moje piękno, nie złoszczę się jakimiś głupotami na forum.

Gość ło matkooooooooo
podniosę

Gość Ekwizytor
Postanowiłem się wtrącić żeby trochę rozjaśnić sytuację. Jeżeli chodzi o Polaków: istnieją 4 słowa którymi można ich mentalność określić. Wybacza ale nie zapomina. Dlaczego? Odpowiedź jest prostsza niż się wydaje. Wybacza: żeby zdobyć zaufanie osoby która ją skrzywdziła w jakiś sposób. Nie zapomina: żeby we właściwym czasie się zemścić. Każdy kto wykracza ponad ten schemat jest nie akceptowany w naszym społeczeństwie, i uznawany za niegroźnego id***. Gdyby wynaleziono lek na głupotę, duża część Polaków byłby pierwszym petentem kwalifikującym a masowe leczenie. Ważne żeby wiedzieć po której stronie się stoi.