Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TYCCCCC JANNNN

obrazy olejne, gwasz, akwarela

Polecane posty

Gość Calluna_79
Hurra sprzedałam sztalugę ;-) brak kasy mi już doskwierał. I jeden komplet biżuterii. Juppi!

Gość TYCCCCC JANNNN
Tak cieszyć się potrafi tylko artystyczna dusza - gratuluje, cieszę się razem z Tobą. Witam wieczorkiem, dopiero teraz mam trochę czasu i trochę powietrza do oddychania. Czy w całej Polsce dzis tak niemożliwie upalnie?

Gość Daryll
maluję pastelami olejnymi, rozcieranie palcami daje ładny efekt - najchętniej maluję portrety kobiet.Lubię też rysunek - cieniutką kreską , tuszem. Na kolorowym kartonie .

Gość Castilla
sprzedałaś "moją" sztalugę??? :-D wpadłam tylko na chwilkę, bo dopiero wróciłam z pracy a po północy mam pociąg na drugi koniec Polski (też do pracy) i czeka mnie tułaczka po kraju aż do piątku :-O Piszcie proszę, zeby topik nie umarł ;-) bo jest cudownym ziarenkiem inności na kafe :-)

Gość Castilla
Daryll rocierasz palcami pastele olejne? musisz być silny/a ;-) jakich pasteli używasz? moje absolutnie nie daja się rozcierać, sa niemal jak kredki woskowe

Gość TYCCCCC JANNNN
Witaj Daryll, a oglądałaś kiedyś te prace? Trafiłem przypadkiem na album Picasa Jerzego Pulchnego i tak od czasu do czasu go podglądam i cieszę oczy jego rysunkami, przeważaja właśnie pastele olejne https://picasaweb.google.com/jerzy.pulchny

Gość Castilla
kochani musze już zmykać, mam nadzieję, że rozwiniecie się twórczo też trochę na kafe :-) wracam w piątek! :-) pa

Gość TYCCCCC JANNNN
Castilla współczuję Ci tułaczki na koniec Polski, jeszcze mi powiedz, że PKP ,to juz w ogóle

Gość Daryll
pastele olejne to moje ulubione - nie wymaga to siły. Brak mi zapału do wykończenia tła. Moje portrety najczęściej wiszą w próżni :D

Gość TYCCCCC JANNNN
Gość kapitalnie operuje cieniem, robi to delikatnie, ale jakże wie, o co chodzi

Gość TYCCCCC JANNNN
Daryll, popróbuj rozcieńczać pastele terpentyną albo połącz techniki spróbuj z akwarelą albo gwaszem , poeksperymentuj ciut

Gość Castilla
tak, tak PKP :-D :-O

Gość TYCCCCC JANNNN
nie wiem, czy współczesny Polak doczeka sie klimy w waginach

Gość TYCCCCC JANNNN
o kurde ale zapodałem, teraz się posypie sam sie usmiałem - w wagonach oczywiście

Gość Castilla
Tyccc Jannn :-D no nieźle, własnie sobie to wyobraziłam :-D super przejęzyczenie :-D

Gość TYCCCCC JANNNN
obok siebie sa "o i" na klawiaturze, ale to moja wina oczywiście, powinienem przeczytać zanim puszczę w sieć, mała nauczka

Gość Castilla
skoro już przeze mnie zeszliśmy trochę z tematu to jeszce sobie pozwolę powiedzieć, ze jesteś pierwszym mężczyzną, którego spotkałam, który pisze W OGÓLE :-) Jesteś humanistą z wykształcenia?

Oj jaki fajny temat! Ja maluje amatorsko głownie akwarela. Ale tez akrylami - olej mniej . Lubie tez rysować ołówkiem , węglem, pastelami ..

Gość TYCCCCC JANNNN
raczej nie, ale miałem więcej szczęścia niż inni do dobrych polonistów a przy tym wymagających

Gość TYCCCCC JANNNN
widzę, ze ja jestem wobec Was tu wszystkich bardzo daleko w lesie jeśli chodzi o techniki malarskie, trochę doświadczenia w oleju, trochę akwarela i pastele, gwasz piórko i tusz. Nie wiem dlaczego naprawdę do tej pory obca mi a przecież osiągalna technika akrylowa. O pardon, ściana była malowana kiedyś cała akrylem na jeden kolor

Gość Castilla
Paint the line ja tez lubię akwarelę, jest bardzo wdzięcznym narzędziem do ukazania rozmytych form, które uwielbiam (deszczowe ulice, zamglone łąki, góry itp.)

Gość Castilla
Tyccc Jannnn wszytsko przed Tobą :-) Paint bardzo dobra, ja lubię tę markę

Gość Castilla
Kochani żegnam się już naprawdę :-) DObranoc :-)

Gość TYCCCCC JANNNN
winsor dobra, ale jak umiesz malować to i z astry 24 kolorowej wiele wydobedziesz. Fałat był mistrzem akwareli, a pewnie nie miał takiego wyboru jaki mamy w XXI wieku

Gość TYCCCCC JANNNN
dobranoc Castilla i szczęśliwej podróży

Myśle ze ważne jest mieć dobre pędzle bo farby to w sumie mogą być jakiekolwiek :) Ostatnio bardzo lubie miejskie klimaty,kamieniczki,uliczki,kawiarenki... A Wy co malujecie?

Gość TYCCCCC JANNNN
do akwareli niezła jest wiewióra, chociaż muszę przyznać, że całkiem niezłe są syntetyki choć nie wszystkie. Moja specjalność jeśli można tak nieskromnie - postać/portret, scena rodzajowa a więc też element człowieczy, potem pejzaż - urzekające w każdej sekundzie inne - morze, najlepiej przed sztormem, łodzie rybackie, brzozy są również niezwykle wdzięcznym tematem, dęby w blasku zachodzącego słońca i tak dalej

Gość TYCCCCC JANNNN
miło, że troche dziś pogawędziliśmy, ale czassssss jest nieubłagany. Stoi taki jeden przede mną , chyba budzik się nazywa i pokazuje bezczelny jednym wąsem w dół, która godzina. Kpiarz jeden. Chę czy nie, muszę. Nocne markowanie mi nieobce, ale jak trza to trza - do miłego pogadania, do jutra. DOBRANOC

Gość TYCCCCC JANNNN
Hallo hallooo! Dzień dobry. Mam pytanie do malujących w technice olejnej z jako takim doświadczeniem, ale nie widzę na razie nikogo chętnego do rozmowy, poczekam