Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szatynka111

Czy ocena z zachowania jest zależna od wyników w nauce???

Polecane posty

Gość guru kkk
dlaczego twoja mądrzejsza córka nie pomoże jej w nauce???

Gość do zajefajna
Ale zwróć uwagę, ze to ocenia z zachowania czyli jak się zachowujesz, a nie uśredniona ocena z innych przedmiotów. Od tego jest właśnie średnia. Jakim musisz być człowiekiem, ze bawi cię obrażanie dzieci, których nie znasz? Fajna to jesteś chyba tylko we własnej opinii. :o

Gość frweki
druga córka poświęca czas na zbędne zajęcia widocznie ,bo średnia 4 to bardzo kiepsko ,wyglada mi ze i 3 się trafia nierzadko ,niech sie weźmie za robotę nie pierdoły .Sport owszem ,ale nie w szkole ,tam ma być porządna nauka ,nie pierdoły

Uczeń wzorowy to uczeń którego należy naśladować, ma być wzorem dla innych. A JAK wzorem ma być ktoś kto nadbija sobie średnią wuefem, lizusowstwem, lata za punkcikami bo jest za głupi żeby sie po prostu nauczyć? To jest co najwyżej wzór cwaniactwa i kombinatorstwa, takich drugich drzwiczek do osiagniecia wzorowego skoro inaczej nie da rady.

Gość lolppii
ocenia się podejście do obowiazku szkolnego ,czyli także trud poświęcony na zdobycie 5,6 ewentualnie 4 .A nie przechodzenie ledwo na 3 i 4

Gość lolppii
zaje fajna ma 100 % rację

Gość do zajefajna
Wiesz co, lepiej być grzecznym tępakiem niz takim durnym chamem jak ty. Powiedz mi, masz tak mało rozrywek w życiu, że takie obrażanie innych sprawia ci przyjemność?

Gość kiopertka
Uwazam ,że powinnaś córce codziennie stawiac za wzór tę córę która lepiej sie uczy ,maly wyscig szczurów nie zaszkodzi .niech się przykłada do nauki ,nie do gazetek i wf

Gość werka ta co ma
psychiczna widać po zawodówce,że opinie takie lotne

Z doswiadczenia :) pamiętam jeszcze jak to było w gimnazjum i jak sie doceniali Ci którzy mieli osiągnięcia sportowe :D i wiem że nigdy nie było za to wzorowego :) Od razu powiem że miałam bez problemu wzorowe :) a po szkole zajmowałam sie tańcem, to moze nie sport, ale podobnie :) i nie przyszło mi nawet do głowy dodawać sobie puchary z zawodów do punktacji z zachowania :D

Gość giętka miętka
sorki ,ale nie możemy traktować wzorowym zach. ucznia ,który lata z gazetkami .To nie ten sam poziom co wyuczeni ,przygotowani na kazda lekcję uczniowie.Bez urazy ,wiem że słabsi tez muszą bys ,ale niech nie liczą na najwyzsze zachowanie

Gość werka ta co ma
27 lat ,studia dzienne skończone ,politechnika ....kolor wlosów tez podać???

Psychiczna :D musiałaś chyba nie zrozumieć czegoś bo nie widzę powodu do Twojej radosci :D

Gość lopez szybki jak błyskawica
O CO TEN ROZGŁOS????? całe to pisanie tylko dlatego ,że autorka siedzi na kafe zamiast dziecku łeb w księżkę wsadzić .Dajta spokój baby ,niech ma poprawne jak jest tępa i git

Gość gymza anka
kaszalota do nauki i po sprawie ,przypilnuj w przyszłym roku ,niech się uczy więcej .Tylko nie w maju ,a od września .A nie jak już obudzi sie z ręka w nocniku

Ha!i mnie temat nie jest obcy,z tym że odwrotnie!Mój syn jest w 5 klasie,uczy się dobrze(średnia na koniec 4 klasy 4.5)na półrocze 5klasy 4.3 i cóż a z zachowania grozi mu nieodpowiednia...dlaczego???bo nauczyciele nie lubią bystrych dzieciaków,które wyczują każdy fałsz i oczywiście o tym powiedzą,bo mają swoje zdanie,którego bronią,owszem jest trochę za bardzo rozgadany i wiem,ze to może przeszkadzać,ale zaraz nieodpowiednia!Dodam,że nie jest agresywny,nigdy nikogo nie uderzył,nie ubliżył,ani uczniom,ani nauczycielom.Byliśmy w poradni,a tam mi powiedzieli,że takie dzieci to skarb!i właśnie tacy zmieniają świat!I co mam zrobić?

Eddafi :) nic :) chyba że miałby zostać na drugi rok z powodu tego zachowania. A poza tym masz sie cieszyć że jest taki a nie taki jak dziecko autorki.

Gość weteran 5 wojny
a no to chwała mu za to że jeszcze nie bije:):)znam ja takich hamów i ze swojej szkoły i powiem krotko TYLKO BAT

Gość kolo polo
bat to za mało ,cięzkie roboty i zesłanie na Sybir ,gwarancja powrotu z podkulonym ogonem i spokój ducha

Gość juki dopoki
zmieniaja świat??? chyba w pobojowisko .Co ci mieli powiedzieć jak i im ręce opadły .W dyby drania!!!!!!!!!!!!11

Oczywiście nic jesli on kulturalnie krytykuje tych nauczycieli tylko wdaje sie z nimi w dyskusje i udowadnia że nie mają racji. Jeśli jest chamowaty to rzeczywiście "bat" w postaci szlabanu na wszystko :p

Jesteście popierdzielone... Wg mnie zachowanie nie ma nic wspólnego z ocenami a traktowane jest to rożnie. Nie każdy jest alfą i omega jak się stara i jej nie wychodzi to nie jej wina na pewno sama się tym denerwuje. Wszystkie genialne dołączcie skany świadectw;] A średnia 4 to średnia normalna w podstawówce.Tak samo te punkty co ma do zachowania to,że jakieś dziecko przyniesie np kwiatek;)

Gość bylajuzlicealistka
Jako była już licealistka (tegoroczna abswoletnka) doskonale rozumiem mamę , bo wiem jak nieuczciwie i subiektywnie stawia się oceny z zachownia w szkołach... Zawyża się ocenę z zachowania osobom ze średnią na pasek gdyż ocena dobra z zachowania powoduje brak paska (trzeba mieć minimum bdb) i tak u mnie w klasie dziewczyna ze średnią 4,85 dostała zachowanie bdb pomimo kilku nieusprawidliwonych godzin, spóźnień (na pewno więcej niż 3) , nie wspominając o tym,że nie jest grzeczną dziewczynką i raz babka od niemieckiego uslyszała jak przeklina i była wielce wzburzona jej slownictwem...Ale jak widać to nie ma znaczenia, liczy się tylko średnia...która notabene zawdzięczała po części notorycznemu ściąganiu ( wiem co mówię bo siedziałam za tą dziewczyną) A wiecie co jest najlepsze - ostatniego dnia szkoły pojwilo się w szkole tylko kilka osób - i nie były to osoby z wzorowym czy bdb zachowaniem (wiem bo byłam) Podwyższa się też o jeden stopień osobie ,która chodzi ze sztandarem szkoły - z tymż ,że nie ma w tym żadnej zasługi tej osoby ,bo nie zgłasza sie ona dobrowolnie, tylko wybierane są one wg nikomu nieznanych kryteriów....

Taaa przyniesie kwiatek :D albo mamusia i tatuś zafundują wyposażenie do pracowni informatycznej :D no faktycznie za to sie należą punkty jak jasna....anielka :p

Rzecz w tym,że nie jest chamowaty,tylko do bólu szczery...co w sercu,to na języku...Może dlatego,że nigdy go nie oszukiwałam,jak u dentysty miało boleć,to mówiłam,że będzie bolało...a już sama nie wiem.Czasami wydaje mi się,że jest nad wiek dojrzały,może stąd te kłopoty?

Ważne że jest zawsze przygotowana do lekcji;) jak ma średnią 4 to niech ma to wzorowe nie przesadzajcie. To jak wy chodziłyście do liceum czy technikum gdzie zdawały osoby które w ogóle w tej szkole nie powinny być jak to wytrzymałyście skoro czepiacie się dziecka

Gość juki dopoki
normalna srednia w podst. to 4????? to co będzie dalej??? same 2 i 3 .W podst. to normalnie bez większego wysiłku ma sie 5 i 6

Gość guru kkk
co w buzi to na języku? może to dobre u dziecka ,ale w starszym wieku ,jeśli się nie zmieni będzie zwykłym prostactwem niestety.Też córki nigdy nie oszukiwałam ,ale zawsze ma wyczucie co można powiedzieć i przy kim

A ja jestem w przedziale 3,9-4,5 w każdej szkole;) pierniczycie 3 po 3;) nie pitolcie że w podstawówkach są same genialne dzieci bo też chodziłam i widziałam jacy byli słabi a 10 latek na pewno przejmuje się tym,że nie umie i koledzy się śmieją bo tak to wygląda

Gość bylajuzlicealistka
nie wspominąjąc już o tym ,że liczy się tez sympatia nauczyciela, który stawia wyższą ocenę zachowania uczniowi,ktorego lubi, a uczniowi za którym nie przepada da dobry,bo po co mu podwyżaszać...