Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szatynka111

Czy ocena z zachowania jest zależna od wyników w nauce???

Polecane posty

O dwóch dni wertuję przepisy szkolne , status szkoły i nic takiego nie widzę co by wskazywało na potwierdzenie że ocena z zachowania jest zależna od wynikow w nauce. Ale jakoś w realiach to jest inaczej , nie macie wrażenia?? W szkole mojej córki jest punktowy sposób oceniania zachowania,punkty tracisz lub zyskujesz, problem polega na tym że córka uzbierała tych punktów maksymalną ilość ale jest przeciętną uczenicą jeśli chodzi o naukę. Niby to tylko ocena z zachowania , ale wnerwia m fakt ze dziecko się starało ,angażowało siebie , mnie , po to by na koniec i tak okazało się że to bez znaczenia .To trchę tak jakby została oszukana - bo po co te punkty??? Kto ma właściwie rację???

Gość dkkki
nie jest zalezna od wyników w nauce.U mojej córki też sa punkty ,ale nie za oceny oczywiście tylko różne rzeczy : zachowanie ,udział w akademiach , gazetki idp .Za wyniki w nauce oceniaja nauczyciele poszczególnych przedmiotów ,Powinnas wykonac telefon do kuratorium ,możesz nawet nie podawac swojego nazwiska i powiedzieć ,że w tej szole łamie się przepisy

Gość guru kkk
niech się podciągnie w nauce ,to nie boli!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Gość Jennifer Bonnell
Wzorowe zachowanie jest dla uczniów z dobrą średnią, cała reszta już jest do "obdzielenia" :)

Podcąganie w nauce...hm.. Córce nauka przychodzi z trudem , ma problemy z koncentracą przez co np. wierszyka złożonego z trzech zwrotek - 12 wersów uczy się np 4-5 godz. a nie jak drugie moje dziecko niecałą godzinkę. naprawdę widzę jak się przykłada , zawsze pilnuje sama tego co musi przyszykować do szkoły , jest naprawdę ambitna . powiem szczerze że i tak jestem z niej dumna że się nie zniechęca ,

A mnie sie bardzo wydaje że na najwyższą ocenę z zachowania jest wymóg mówiący o tym że uczeń ma być przykładem dla innych, ma mieć średnią powyżej 4 i coś po przecinku chyba 5 a także ma reprezentować szkołę w konkursach, olimpiadach itp :) Więc jeśli Twoja córeczka jest grzeczniutkim tępakiem nie należy jej sie najwyższa ocena za zachowanie :)

Po pierwsze średia 4,0 to nie średnia tępaka,poza tym córka reprezentuje wraz z koleżankami swoja szkołę w zawodach sportowych więc....nierozumiem. czytając przepisy nigdzie nie zauwazyłam takiego wpisu ze na worowe trzeba mieć średnią z ocen powyzej przeciętnej.

Sportowych :D :D :D :D :D 4.0 powinien mieć uczeń, który pisze sprawdziany w ogóle bez żadnego uczenia :D założę sie że Ty jeszcze pomagasz jej w nauce żeby miała to 4 :D

Nie, nie muszę jej pomagać, z prac domowych ma zazwyczaj piątki , bo w domu moze poświęcić więcej czasu na nie , gorzej jest z odpowiedziami , lub pracami klasowymi , ale widzę jak sie uczy , bo pracuję przy kompie popołudniami w tym samym pokoju . Jak tak czasem słyszę co się wyprawia w szkole , jak dzieci wybłagują nauczycieli o lepsze stopnie to powiem Wam szczerze ze żałuję że wychowłam taką małą idealistkę , co nie umie się upominać o swoje, bo uważa że to wstyd .

Ale na co Ci ta wzorowa ocena z zachowania? Bez sensu :o To chyba lepiej jak dziecko nie jest wzorowe :p

Owszem zgodzę się -ostatecznie to tylko ocena i tak będzie miała bardzo dobre zachowanie a to też jest bardzo dobry wynik. Piszę tu o tym bo tez jestem idealistką i nie mieści się mi w głowie ,że w szkole gdzie tak restrykcyjnie przestrzega sie zasad tak ewidętnie też można oszukiwać uczniów co do tych punktów.

Skoro ma bdb to nie wiem czego Ty sie czepiasz :o pewnie inni mają też tyle punktów lub więcej, w dodatku zdobyte na ważniejszych konkursach niz sportowe, moze mają do tego średnia powyżej 5 i ich matki odczułyby jako niesprawiedliwość to że byle kto może mieć wzorowe.

Gość zajefajna znajdź se ruchacza
bo brak seksu ewidentnie daje ci się we znaki :D:D

W szkole mojej córki punkty zdobywa sie za działalność społeczną , za pomoc nauczycielom, uczniom , za reprezentowanie szkoły , za inicjatywę w różnych organizowanych akademiach ,za aktywnośc w zajęciach pozalekcyjnych itp Punktów za punktualność i chodzenie do szkoły i siedzenie cichutko się nie dostaje co najwyżej się ich nie traci .

Przecież nie obrażam dzieci :) jak juz uważam że ma walniętą matkę, która sie pulta jak nie ma najmniejszej racji a argumenty że inne dzieci są lepsze i że to właśnie jest sprawiedliwe że nie tylko na punkty sie patrzy do niej nie docierają

Nie :) to stwierdza fakt :) a jak nazwać inaczej kogoś kto musi sie uczyć żeby osiagać średnią 4?

Jestem matką więc to chyba normalne ze się interesuję sprawami szkoły mojej córki ,jesli dziecko zwraca sie do mnie z kłopotem to mam stac obojętnie?? Jedyne co mogę jej teraz powiedzieć powiedzieć to że szkoła sama nie zna praw ucznia ani statusu szkoły który sama ustaliła , bo tam pisze cos zupełnie innego.

Gość szatynka no jak widać
dla niektórych to, że chcesz pomóc córce nie jest normalne ale spokojnie, jak będą mieli swoje dzieci będą się trząść o każdą czwóreczkę w dzienniku, a co za tym idzie o walczenie o chociażby ''dobre'' na koniec :) A Ty zgłoś sprawę do kuratorium.

Ok :) uważasz że Twoja córka ma mieć wzorowe :) a co mam mieć dziecko które ma średnią 5,5 i tyle samo punktów co Twoje, które je zdobyło przez lizusowstwo i na zawodach sportowych? Na prawde uważasz że wygranie biegu na 100 metrów to to samo co wygranie olimpiady z j polskiego albo matematyki?

Zaje ..fajna Widzę ze urodziłaś się geniuszem , gratuluję . Życzę ci byś urodziła też samych geniuszy, bo inaczej współczuje twoim dziecim , zamiast im dopingować to idąc za twoim tokiem rozumowania będziesz ich nazywać tępakami i od razu spiszesz na straty.To na pewno im pomoże i przygotuje do życia.

Gość myślę, że trzeba uświadomić
Justynę Kowalczyk, Adama Małysza i Roberta Kubicę, że są tępakami, bo narciarstwo, rajdy samochodowe i skoki to mały pikuś przy wynalezieniu Radu, prądu i koła :D:D Dziewczyno lecz się :D:D:D

Kowalczyk miała akurat średnią powyżej 5 w LO :D tak że żescie nie trafili :D A Maysz nigdy nie słyszałam żeby sie upominał o wzorowe :D a nawet myślę że szczerze by przyznał że mu sie nie należało :D

Gość no nie nie Zajefajna
bądź konsekwentna :o Czyli gdyby twoje dziecko wygrywało olimpiady sportowe, to nie walczyłabyś o jego dobre imię (w tym wypadku równoznaczne z oceną z zachowania) tylko powiedziałabyś mu, że nie należy mu się, bo jest za tępy z matmy czy polaka, ponieważ nie bierze udziału w konkursach z tych przedmiotów?

Nie , nie uważam ze wygranie zawodów sportowych to jest to samo co olimpiada z polskiego czy matematyki. Każdy może być dobry w czymś innym , tu bardziej chodzi o postwę i wytrwałość w osiąganiu jakiegoś sukcesu - to jest wzór w do naśladowania. Mam drugie dziecko - najlepsza uczenica w swojej klasie średnia 5,8 ale powiem wam szczerze ze poświęca dużo mniej czasu na naukę niż druga córka-i dlatego jej praca jest dla mnie wyjątkowa .

Nigdy w życiu :) i uważam że ocena bardzo dobra z zachowania w przypadku dziecka autorki to i tak ocena zawyżona. Przecież ono musi mieć tróje z przedmiotów bo pewnie z w-f i innych podobnych ma szóstki a średnia to tylko 4 więc logiczne jest że te 6 ją zawyżają i że inne oceny muszą być poniżej 4.

Gość jujujjjjjiiiooo
Sportowiec???????????????????? czyli wszystko jasne ,oni mądrzy nie są.Inni tyraja na przedmiotach a oni basenik itp .Ocena z wf w ogóle nie powinna się liczyć do średniej tak samo z plastyki i innych pierduletów bo to po prostu śmieszne