Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleniiiiiiiiiiiiiiiiii

przemoc psychiczna w rodzinie

Polecane posty

mam 20 lat. w domu rodzinnym doswiadczalam wiele agresji, zla, przemocy psychicznej ale nigdy nie zglaszalam tego na policji. ostatnio doszlo do mega awantury, zabrali mi klucze, telefon, karte sim, zabronili sie z kimkolwiek kontaktowac pod groźba zabicia itd.. ucieklam z domu. teraz jestem u innej rodziny. zostawilam list, rodzice zglosili moje zaginiecie - byla policja spisalam oswiadczenie. schody dalej sie tocza... - zmienili mi hasla na poczte, nk, facebook. podejrzewam hakerstwo! dzwonilam na niebieska linie, pani radzila mi wybrac sie do najblizeszego MOPSU - ze stamtad zostanie wyslany pracownik opieki i pojedzie do mojego domu rodzinnego, zrobi wywiad, ze tam udziela mi pomocy. rozmawiajac z prawnikiem okazalo ze sie, przez to ze nigdy nic na policje nie zglaszalam, nie bylam na obdukcji (a jeszcze mam wiele siniaków) moje szanse sa marne, bo taki wybryk nerwowy moglby byc tylko jeden. nie wiem czy mam isc do mopsu rozgrzebywac ta sprawe?

jeszcze chcialam dodac ze ja z rodzina NIE chce sie godzic, NIE chce ich znac. oni teraz wydzwaniaja po moich klezankach, z mojego numer tel, ze ich okradlam, ze jestem cpunka i takie tam... paranoja!

Gość poszukaj centrum interwencji
kryzysowej tam maja mediatorów, specjalistów od przemocy i co tlyko trzeba , a obdukcja kosztuje 20 zł

ja nie chce zadnych mediatorow, ja chce zeby moja "rodzina" sie ode mnie odczepila, nie chce ich znac. nie wiem tylko czy mam ta cala sprawe zglosic do mopsu?

Gość poszukaj centrum interwencji
mediatorzy pomagaja nie tylko wmediacjach , ale na przykład w uzyskaniu alimentów itp, ale lepiej wiesz to rób co uważasz.Ja tez sie odczepiam od ciebie xd

ehhh

po tygodniu od pobicia na obdukcje? czy to rozsadne?

Gość 66565
to straszne, walcz o swoje