Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Nikoli

Ile czasu upłynęło....

Polecane posty

Gość Mama Nikoli

od kiedy Wasze dzieci zaczęły chodzić przy meblach do samodzielnego chodzenia? Moja corka za miesiac kończy roczek od tygodnia ładnie chodzi przy meblach, czy sama pójdzie w roczek?

moje dziecko bardzo szybko zaczelo chodzic jak zaczal stawac przy meblach to minęły jakieś 2 tyg ja patrze a ten zapyla przez pokój sam, oczywiście łezka w oku a ten jak przyczaił że można tak samemu to od tego czasu zaczeła się demolka. miał jakieś 11 msc jak chodził, a jeśli twoja córeczka już wstaje przy meblach to już jej nie dużo brakuje.Teraz tylko musi się odwążyć na te pierwsze samodzielne kroczki :)

Gość zila187
U mojej córci minął miesiąc zanim zaczeła sama chodzić. Miała wtedy nie całe 10 miesięcy. Wszystko zależy własnie od tego czy szybko odaż się zrobić piewszy samodzielny krok.

Gość Mama Nikoli
Dzięki mam nadzieje ze w roczek bedzie chodzic:)

Gość Mama Nikoli
Jak postawie ja przed soba do zrobi do mnie pare kroczkow ale jeszcze nie ma rownowagi zeby dalej isc

znaczy równowage ona ma skoro idzie do Ciebie kilka kroczków tylko nie może sie odważyć sama iść bo jeszcze się boi :) A tak miedzy mamami to ciesz się , że jeszcze nie chodzi bo poźniej to już ciągła demolka :P

Gość moja corka zaczela chodzi przy
meblach jak miala ok 9 miesiecy. pozniej chodzenie za 1 raczke, jednoszesnie probowala robic 2-3 kroczki sama, zaczela chodzic jak miala 10,5 miesiaca.

Gość Mama Nikoli
A jak myslisz czy wkladac ja teraz do chodaka czy lepiej nie? Wczesniej uzywalam bardzo sporadycznie. Teraz daje je pchaczyk, ale moze chodak lepszy?

moim zdaniem pchacz lepiej sie sprawdzi bo w chodziku jest podtrzymywana przez siodelko a podczas chodzenia z pchaczem nie ma takiego ograniczenia i musi z wiekszym wysilkiem stawiac 1-wsze kroczki

Gość moja corka zaczela chodzi przy
moja bardzo duzo chodzila przy pchaczu. chodzika w ogole nie uzywalismy. znam dziecko ktore czesto chodzilo w chodziku, ma prawie 14 miesiecy i nie jest w stanie postac samodzielnie dluzej niz 5 sekund, caly czas jak go prowadza na sile(bo on nie chce) staje na palcach i ma wykrzywiona stope;/

nie wkładaj małej do chodzika, bo nie widzi nóżek i nie wie po co je ma, to zdanie pediatry, może i śmieszne, ale może i prawdziwe poza tym, nie gorączkuj sie, malutka boi sie sama chodzić, i słusznie, nie poganiaj jej wkrótce ruszy sama, najważniejsze, ze chodzi, więc wsio ok

moj mały chodzil w chodziku juz jak mial 7 msc bo zobaczyl u meza siostry dzieci i koniec nie było zmiłuj tak wył ze trzebabyło go wkłładać ale nie ma nic pokrzywionego itd kazde dziecko zaczyna chodzic w swoim czasie i akurat tgo nie da sie pogonic :)

Gość Mama Nikoli
Dziękuje kochane jestescie:) Wiecie nic tak nie cieszy jak postepy rozwoju dziecka...

Gość Mama Nikoli
A stopy dzieci czesto maja pokrzywione bo rodzice zbyt pozno zakladaja im odpowiednie buciki.

wiem coś o tym, ale czasami trzeba troszkę cierpliwości i poczekać

Gość Mama Nikoli
To jest racja nic na sile:)

a stopy to najczęściej są powykrzywiane, bo rodzice wogóle zakładają buciki, zwłaszcza nie chodzącemu dziecku dobrze jest jak maluch często biega bez butów na bosaka, ale to oczywiscie tylko w domu, chyba, ze na bezpiecznej trawce

Gość Mama Nikoli
A wiecie co dzis mala posadzilam na nocnik (nie pierwszy raz czasem to robie zeby sie oswoila) i zrobila dla mnie siku to chyba odwdzieczenie za prezent na dzien dziecka:)

Gość Mama Nikoli
Moim zdaniem jak dziecko zaczyna chodzic powinno miec buty bo stawia wtedy cale stopy na ziemi a bez chodzi na palcach, ja zaczelam zakladac jak miala 8 miesiecy.

o to prezent, mój mały zwiewa gdzie pieprz rosnie z nocnika

z tym chodzeniem to niekoniecznie mój syn zaczynał bez butów i nic nie krzywi, stopki stawia prościutko

Gość Mama Nikoli
Moja pewnie tez bedzie uciekac jak zacznie chodzic, ale narazie nocnik jej sie podoba...

Gość Mama Nikoli
Moze ktos jeszcze sie wypowie?