Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewka23x

pomóżcie!zabawy ślubne

Polecane posty

witajcie! 9.07 mam wesele i powoli sie wzielam za organizacje tego wszystkiego bo w sumie to miesiac zostal wiec chyba czas najwyzszy.Poki co ustalilam z kucharzem menu weselne, teraz chce ustalic jakies fajne zabway na wesle,nieduzo, tak pare zeby ozywic zabawe i zeby nie bylo nudno. no wlasnie w tym temacie mam prosbe: moze znacie jakies fajne zabawy na wesele, (ale takie bez poteksu seksualnego, zadne przeciaganie jajek przez spodnie itp) chodzi mi mile i raczej kulturalne zabwy takie w ktroych goscie chcieli by sie bawic. moja rodzinka i znajomi sa dosc weseli i lubia poszlaec dlatego udzial w zabawach nie bedzie problemem pod warunkiem ze to beda normalne zabawy:) prosze napiszcie jak znacie cos fajnego!!

Gość kretynkooo
przelec trochę to forum to natkniesz sie na topiki dotyczacych zabaw czy musisz być taką tępą strzałą?

Przechodzenie pod sznurkiem Do tej zabawy potrzebny nam będzie kawałek sznurka, linki itp. długości około 3-4 m. Wybieramy z gości weselnych kilka par. Dwóm osobą każemy stanąć na środku sali, ze sznurkiem rozciągniętym między sobą. Pozostałe osoby stają po jednej stronie rozciągniętego sznurka.Zabawa polega na tym, że w takt muzyki granej przez orkiestrę, wszystkie pary tańczą i w międzyczasie przechodzą pod rozciągniętym sznurkiem, raz w jedną, a następnie w drugą stronę. Osoby, które tzymają sznurek, trzymają go na początku wysoko, ale z każdym przejściem wszystkich tańczących par na drugą stronę obniżają go coraz niżej. Osoby tańczące ze sobą muszą trzymać się caly czas siebie, nie mogą się puścić. Odpada para, która dotknie sznurka lub w trakcie przechodzenia pod sznurkiem nie będzie się trzymać między sobą. Oczywiście wygrywa ta para, która zostanie na samym końcu. Chłopiec czy dziewczynka Jeszcze jedna zabawa weselna w cyklu zabaw oczepinowych. W zabawie bierze udział Para Młoda, która siada do siebie placami na krzesełkach, w tym czasie kapela przygrywa krótkie melodie. Na znak orkiestry lub po zakończeniu utworu Nowożeńcy odwracają się do siebie, jeżeli obydwoje obejrzą się w tą samą stronę, to znaczy, że będzie chłopiec jeśli w przeciwne to dziewczynka. Zabawa powtarzana jest tyle razy, ile dzieci chce mieć Para Młoda. Kareta Zabawa w karetę - organizowana jest zazwyczaj w trakcie oczepin - do zabawy weselne potrzeba 9 osób, które reprezentują: 4 koła karety, 2 konie, 1 woźnice, no i oczywiście Króla (Pan Młody) i Królową (Pani Młoda). Ta zabawa weselna polega na szybkim reagowaniu na słowa opisujące poszczególne części lub osoby z karety (należy wstać i obiec krzesło). Za niezareagowanie na słowo np. Król, Pan Młody reprezentujący Króla musi wypić kieliszek wódki bez popitki. Przy odpowiednio dobranym opowiadaniu zabawa potrafi rozweselić do łez zebranych gości.

Gość o mój boże ratuj
kurwa ale wiocha te zabawy :O

Gość lonsesa
te na górze to beznadzieja ale do zabaw masz zespół wynajęty albo dj, to ich zadanie. zastrzeż tylko że nie chcesz żadnych zboczonych zabaw i zapytaj ich co mają do zaoferowania no chyba że zamerzasz sama te zabawy prowadzić...

Gość lonsesa
teraz b. popularne jest zabawa ludzie stoja w kółku, leci muzyka, podają sobie z rąk do rąk worek, w którym nie wiedzą co jest, gdy muzyka się zatrzymuje, osoba na którą padło musi wziąć rzecz z worka i tak aż worek się opróżni. wszyscy zakłądają to co znaleźli w worku (jakieś śmieszne ubrania, bielizna itp) i przy odpowieniej muzyce każdy wychodzi i się prezentuje jak na pokazie mody dużo śmiechu i z gustem

Gość hitsezonu
np. bierze się kilka par, oddziela mężczyzn od kobiet tak żeby ich nie widzieli a później pyta się mężczyzn co mają ubrane na sobie ich kobiety :) kto poda więcej prawidłowych odpowiedzi to wygrywa :) wbrew pozorom nie jest to proste, faceci mają z tym problem :)

Gość 1236547895223324
ja miałam coś takiego. tradycyjna zabawa taniec wokół krzeseł. tyle że jak orkiestra przestawała grać to każdy z uczestników musiał przynieść jakąś rzecz wymyśloną przez orkiestrę np: damski but roz. 38, lusterko, kluczyki do auta. jak już znalazł taki uczestnik odpowiednią rzecz wracał i siadł jak oczywiście było wolne miejsce. bo zanim orkiestra zagrała po raz kolejny zabierało się jedno krzesło. fajnie to wychodzi jak orkiestra wymyśla jakieś ciekawe przedmioty

ja wlasnie myslalam o mam chusteczke bo mam na weselu duzo mlodych osob dzieki za pomysly moze cos wybiore teraz sie zastanaiwam czy w ogole nie zrezygnowac z zabaw weselnych zobacze jeszcze

Gość kirek12345
najlepsza zabawa to w której kopercie jest najwiecej kasy :)

Gość bukaaa
fajne są zabawy z tańcem: para tańczy na gazecie, po chwili muzykę się wyłącza i gazetę składa na pół itd. Jeżeli ktoś z gazety spadnie, para odpada. Partner bierze partnerke na ręce i tańczy. kto wytrzyma najdłużej, wygrywa.