Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dwudziestolatka 1991

Trądzik zniszczył całe moje życie.

Polecane posty

Pojawił się nagle. Najpierw pojedyńcze krostki, których z dnia na dzień zaczęło przybywać. To było jakieś 7 lat temu. Dziś mam 20 lat i okropną cerę. Ciągle pojawiają się ropne wypryski, a w dodatku pełno blizn i przebarwień po dawnych krostach. I wiecznie tłusta cera. Nigdy ich nie wyciskałam, wydałam masę pieniędzy na leki dermatologiczne i inne kosmetyki z drogerii - wypróbowałam już chyba wszystko co było można - łącznie z domowymi sposobami i lekami hormonalnymi. Żadnej poprawy. Żadnej. Niejednokrotnie byłam obiektem drwin lub współczujących spojrzeń kierowanych w moją stronę. Dlaczego osobę z trądzikiem postrzega się jako niezadbaną, wręcz niechlujną? Przez całe życie czułam się gorsza, bo miałam trądzik. I nadal go mam.

Gość my lady madeline
Trzeba sie z tym pogodzic. Taka twoja uroda.

Pewnie, może jeszcze powinnam się cieszyć, że natura mnie tak obdarzyła? :O Żałosna jesteś.

Gość my lady madeline
Piszesz ze walczylas z tym, ale nie pomoglo. To znaczy ze tak juz masz i juz. Nie zwracaj uwagi na to.

Gość rasmus666
Tylko Roaccutanne( polski odpowiednik to Izotek) może Ci pomóc. Ja również przez wiele lat męczyłam się z trądzikiem a po kuracji tym lekiem tradzik pojawia się tylko sporadycznie i wystarczy stosować Retin A. Powodzenia i głowa do góry!!

ja tez mam tradzik duzy a byl jeszzcze wiekszy kiedys teraz troszke zszedl ale ...

Gość tredowattaa
rozumiem cie doskonale mam tak samo i jestesmy w tym samym wieku

Gość Kilcia
Sprawdźcie hormony. Może coś szwankuje właśnie w nich a problemy skórne to tylko objaw. Wiem po sobie, mam trądzik różowaty i hiperprolaktynemię spowodowaną gruczolakiem przysadki. Biorę bromergon i odkąd go stosuję jest dużo lepiej ze skórą.Pozdrawiam.

Gość ???????
a jak wyglada to badanie hormonow??