Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o boże o boze

Błagam o interpretacje badania rezonansu

Polecane posty

Operacja jest inwazyjna ale jak "badałam przypadki" to okazało się że dwóch moich znajomych też to przechodzili i w dniu operacji stali na własnych nogach a następnego dnia byli w domu, także ta informacja mnie pociesza.

Gość o boże o boze
mam nadzieję, że będzie dobrze.

Gość o boże o boze
ja też trzymam kciuki, Wy będziecie już po i tylko czekać aż będzie lepiej, kiedy mój tata będzie planował ew. zabieg. powodzenia.

No to jest normalna operacja... czyli inwazyjna... ale raczej nie ma czego tam zepsuć :) albo włożą mu sztuczny dysk albo założa taki koszyk - wtedy ten odcinek bedzie usztywniomy...

Gość o boże o boze
na stałe czy po jakimś czasie będą je usuwać? przypadek przypadkowi nie równy, mi jak wkładali śruby do biodra (dysplazja) to po jakimś czasie je usunęli. wychodzi na to, że już po operacji oszczędzajacy :-) tryb życia, zero dźwigania ciężarów, itp.? Czyli nie ma możlwości zepsucia czegoś, i np. ewentualny paraliż jest wykluczony?

nie, nie usuwaja tego... Wiadomo.. ryzyko jakies tam zawsze jest... ale nie powinno sie nic podobnego zdarzyc..

Gość o boże o boze
Trzeba być dobrej myśli i nie panikować. a jeszcze jedno pytanie mam, jak długo dochodzi się do siebie po takiej operacji, i czy operacja na 95% daje pewność zaniku bólu?

jak długo dochodzi sie do siebie po operacji .. o to powinnas spytać kogoś, kto miał taka operacje... ale myslę, że ten czas liczy się raczej w tygodniach niz w miesiącach... przynajmniej do takiego momentu, kiedy można się na codzien obyc bez pomocy drugiej osoby..

natomiast co do zaniku bólu... taki jest zamiar operacji :) ale to trzeba indywidualnie rozpatrywac... na pewno trzeba byc dobrej mysli :)

Gość o boże o boze
:-) jeszcze raz dziękuje za pomoc, troszkę się uspokoiłam, wygląda na to, ze mozna to wyleczyć, życie przynosi różnie scenariusze. pozdrawiam serdecznie:-).

Równiez pozdrawiam :) i tacie zycze szybkiego powrotu do zdrowia :) miło mi, że się do czegos przydałam... ;)