Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GoGoSmart

ładne dziewczyny z "brzuszatymi" facetami ?!

Polecane posty

wiesz o tym, że otyli krócej żyją? oczywiscie statystycznie. moze sie zdarzyc ze 110-kg'owiec dozyje setki i to o niczym nie swiadczy. ale otyli wczesniej zapadaja na choroby serca, miazdzyce, problemy z plucami. rowniez zwyrodnienia kregoslupa, kolan. bo cos musi te mase dzwigac. taki wątły i chudy niby jestem tylko od 5 lat nie byłem chory, poza jakims drobniutkim przeziebieniem. wiekszosc moich kolegow z nadwaga przynajmniej raz w roku przechodzi solidną grype, od czasu do czasu problemy z zoladkiem ,kregoslupem itp. ja ci powiem jedno fawila - kobiety sa krotkowzroczne. i wbrew pozorom duzo bardziej patrza na pozory niz faceci! a mowi sie ze to faceci sa pusci i patrza tylko na wyglad...

Co do zarzutu o to, że dziewczyny same o siebie nie dbają. Cóż, ciężko powiedzieć, żebym robiła coś specjalnego, ale po prostu nie muszę. Mój naturalny stopień aktywności (czyli krótki aerobik) w zupełności mi wystarcza żeby spalić te tony słodyczy które pochłaniam ;) A tak poważnie - bardzo dbam o siebie, nie muszę pilnować wagi, bo nie mam z tym problemu, ale nie spoczywam na laurach i staram się ładnie wyglądać - częściowo też dla komplementów od mojego miśka ;) I co do pierwszego wrażenia i krótkowzroczności - jeżeli ktoś sprawia wrażenie miłego to się chce go poznać i dopiero potem ocenia za całokształt. Przy czym nie każdy miś wygląda przyjaźnie, na pewno mój nie wyglądał.

Miałem taką koleżankę na studiach. Ja, inteligentny facet z przyszłością, z dobrym zawodem (nie będę pisał, bo świat jest mały i jeszcze ktoś mógłby mnie zidentyfikować ;)), nie no żartuję trochę), odpowiedzialny, stały w uczuciach (to widać od razu jak się mnie pozna), dość zaradny (nie mam wrodzonej pewności siebie ale wyuczoną). Nie wybrała mnie. Wolała innego chłopaka - jakiegoś fotografa-podróżnika, oczywiscie starszego o 5 lat od siebie, bez stałej pracy, ciągłe tylko jakieś zlecenia, przez co mieli problemy z kasą (ze mną by tego problemu nie miała, wiedziała że maks rok i dostanę stałą pracę, jak się próbowałem z nią spotykać to już miałem zlecenia na taką kasę jaką on miał, pomimo że on był 5 lat starszy) itp. itd. Ale im nie wyszło. I kolejnych też tak odrzucała. Pewnie dlatego że "za chudzi byli". A teraz co ma ? Pod trzydziechę, bez chłopa, i zegar biologiczny tyka !! I co będzie? A no "nic nie będzie", jak powiedział Kononowicz. Z każdym rokiem będzie gorzej! I dobrze jej tak. DOBRZE JEJ TAK :)

Czemu traktujesz sylwetkę jako jedyne kryterium? Wolała faceta fotografa, może mięli więcej wspólnego? Chyba lepiej spróbować z kimś z kim jest szansa na udany związek niż z kimś kto kompletnie cię nie interesuje. W sumie też nie chciałabym kogoś kto wydaje takie idiotyczne osądy.

Ano dlatego, że on był "masywnie zbudowany", czytaj: 15 kg nadwagi. Właśnie to mnie dziwi, że dziewczyny wolą takich postrzeleńców humanistów jakichś marzycieli-podróżników zamiast realnych facetów, którzy myślą o przyszłości, są odpowiedzialni, o rodzinie, o dzieciach etc. Mój osąd nie jest idiotyczny. Naprawdę musiałem szukać niemal 30 lat żeby poznać normalną dziewczynę. Dla której to że nie chodzę do klubów jest ZALETĄ a nie wadą. Bo mówi że przynajmniej ma większą pewność że kogoś nie wyrwę ;) Dla której to że mam mało znajomych jest również zaletą (powód ten sam jak wyżej), a nie wadą. Kiedyś zapytałem jedną dziewczynę dlaczego woli innego chłopaka a nie mnie, choć jestem inteligentniejszy, bardziej stały w uczuciach. Wiedziała o tym i sama to przyznała. I wiesz co mi odpowiedziała? Że sie zajebiscie rusza w tańcu i ją podnieca. Wy-kobiety, w każdym razie WIEKSZOSC z was to DZIECI. "Ruszanie sie w tancu" jako kryterium wyboru partnera zyciowego. P-O-J-E-B-A-N-E. Po prostu po-je-ba-ne.

W młodym wieku każdy jest dzieckiem, nie przyszło ci to do głowy? Co prawda podany przez nią argument był głupi, ale fakt, ze przyjąłeś go bez chwili zastanowienia jest jest głupszy. Pomyśl - wygrał z Tobą facet bo umiał tańczyć? Nie, bo była między nimi chemia, bo zwykłym tańcem ją podniecał. Poza tym w życiu trzeba umieć utrzymać balans i mimo wszystko łatwiej nauczyć romantyka racjonalizmu, niż chłodnego racjonalisty romantyzmu. Potrzebowałeś 30 lat...a może właśnie dlatego, że młode kobiety potrzebowały humanistów-podróżników i nie spieszno im do rodzin? Sama jestem z tych co mocniej stąpają po ziemi, ale nie wyobrażam sobie życia spędzonego w jednym miejscu. Chcę sporo zwiedzić, ale wiem, że na to trzeba zapracować, imponuje mi w moim partnerze jego ofiarność, fakt, że przez okres naszego związku tak bardzo się zmienił. I to też jest istotne, ludzie którzy kochają umieją się zmieniać, co wraca do punktu mówiącego o nauczeniu romantyka racjonalizmu.

fawila, zgadza sie, z argumentem odnosnie racjonalizmu trafilas w sedno. Potrafie sie przyznac. Dlatego zrozumialem tez jedno - ściślak nigdy się z humanistką nie dogada. I dlatego do humanistek nigdy nie startowałem. Bo one tym bardziej oczekują czegoś takiego dziwnego (czytaj romantyzmu podróżniczego ;)) itp. Jeśli chodzi o dzieci to wcale nie gadałem z tamtą dziewczyną ze studiów o tym - też było dla mnie za wcześnie - miałem na głowie studia i pracę. Teraz jak najbardziej na dzieci się nastawiam ze swoją obecną partnerką. Która notabene kształci się na księgową, nareszcie kogoś normalnego trafiłem - kogoś dla kogo bardziej się liczy stałość uczuć, szczerość, odpowiedzialność niż to, czy fajnie się ruszam w klubie przy muzyce klubowej :)

fawila, ja też trafiałem dziwne dziewczyny. Wiele z nich mówiło mi niby standardowy tekst "nie chcę się teraz wiązać", "nie chcę z kimś być, być może nigdy z nikim nie będę bo mam problemy" itp. wiesz co to oznacza? To jest standardowy kosz. Ale zastanawiające że w ich przypadku to niekoniecznie musiała być tylko ściema. Bowiem przynajmniej kilka z nich do dziś nikogo nie ma (mają pod 30-tkę tak jak ja). I - co bardziej zastanawiające - niektóre z nich w ogóle nigdy nikogo na poważnie nie miały (a na brak powodzenia nie narzekały). Więc po prostu trafiałem dziwne dziewczyny i tyle... Na szczęście to już przeszłość :)

Wiesz, ja teoretycznie jestem humanistą (psychologia) i dla mnie też najważniejsza była stałość uczuć partnera, od razu powiedziałam, że szukam tylko związku z perspektywami innymi niż rozstanie, nie lubię imprez i nie widzę związku między sylwetką, a stylem życia. Może tylko tyle, że osoba bardziej oderwana od ziemi mniejszą wagę przykłada do wyglądu? W każdym razie ludzie szukają cech indywidualnych i na pewno sylwetka tu się aż tak nie liczy. Owszem, mój facet od początku podobał mi się fizycznie, ale to jego poczucie humoru, podejście do związku i ogólnie do życia przesądziły o tym, że się z nim związałam. No, ale musi być też chemia, bo bez niej związek to czysty interes.

Gość Egoist_31
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Gość ...Ewka 85-
Autorze duzo kobiet leci na takich o jakim pisales czyli jak ma z 183 cm wzrostu to waga od 80 do 90 kg. Mam takiego kumpla- zero z charakteru, tylko fajna buzia i wrost, pracy nie ma na stale, dorabia w domu robiac ludziom piercing i rozne inne glupoty na ciele. Leca na niego kobiety wyksztalcone i to jak, jakas parodia doslownie. Dzieci nie chce miec i mezem tez nie, a one lataja za nim jak porabane.

Gość Egoist*_31
😭💤

Gość Egoist*_31
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Gość pomysl mam dobry
sprawa jest prosta faceci wolą szczuple babki a kobiety misiowatych. ani jedno ani drugie nie wszystkim wydaje sie sprawiedliwe faceci lubia male bo chca byc wieksi, silniejsi, lubia sie zaopiekowac takim malenstwem; kobiety lubia czuc sie bezpiecznie przy misku ktory obejmie ja cala i da cieplo; majac szczuplego faceta czulabym sie jak z kobieta; facet musi miec lekka nadwage lub miec spora klate:)

**cream**, dokladnie takie samo wrazenie mam. te argumenty o "cieple" to jakas porazka. serio mam wrazenie ze gadamy tutaj z babkami z epoki ktora minela 2000 lat temu.

Gość gddgiy
do Ewka "Leca na niego kobiety wyksztalcone i to jak, jakas parodia doslownie. Dzieci nie chce miec i mezem tez nie, a one lataja za nim jak porabane." to jest mozliwe.:O🖐️

Gość Gogo ma niedowagę i jęczy na
forum :D :D

Gość aguśka;)
Nie to ładne co ładne a co się komu podoba

Gość bdbdbd3
Miłość po jakimś czasie się wypale, a drogie auto i kasa zostają... ;)

Oooo...tu nadal się dyskusja toczy...zaczynam podejrzewać autora o kompleks :P

Fawila, kompleksu nie mam. niedlugo mam licealne spotkanie klasowe, z kilkoma dziewczynami probowalem i dostalem kosza, wiesz co im teraz powiem? pokaze im zdjecie swojej dziewczyny, ktora naprawde obiektywnie jest od nich ladniejsza (bo fakt tez jest 4 lata mlodsza...) i powiem tak - nie chcialyscie dziewczyny i cale szczescie ! znalazlem fajniejsza :) a teraz P-I-E-R-D-O-L-C-I-E sie :)

Gość bo to jest tak jak pisała ewka
niestety z babami tak jest

Tak, masz kompleks, nikt bez kompleksu nie wpadłby na to, żeby chwalić się swoją partnerką tylko i wyłącznie po to, żeby odegrać się za odrzucenie :)

fawila, nie mam kompleksu :) Po prostu dziwie sie sobie jak mi sie mogly podobac takie puste laski ktore wolą mniej inteligentnych ode mnie misiaczków tylko dlatego ze maja pare kilogramow wiecej niz ja (bo od wszystkich partnerow moich niedoszłych jestem inteligeniejszy i zarabiam lepiej :)) - niech sie teraz mecza z nimi, zapytac sie jednej i drugiej - i jak słonko, fajnie teraz sie żyje u boku spaslaka, ktoremu co chwile musisz przypominac zeby poszedl na basen albo na aerobik zrzucic zbedna mase? hehehe. pozdro wszystkich.

Gość Amicorum
Spadaj już chłopie zamiast żalić się na forum dla bab.

Amicorum, nie podoba ci sie, to nie czytaj! poza tym ja sie nie żale. zadałem konkretne pytanie dlaczego baby wolą misiaków od szczupłych i poza jakims malo znaczacym pierdoolleniem nie dostalem konkretnej odpowiedzi nadal!

Musisz na prawdę mieć jakiś problem skoro szczerze wierzysz, ze to o te dodatkowych parę kilogramów chodziło...i zaczynam je rozumieć. Kto normalny chciałby faceta który połknął kij i z którym nawet chemia nie łączy? Do tego tak upierdliwego który nie może pogodzić się z faktem, że się zwyczajnie nie podobał. amicorum - niech się żali, mam co robić (jestem uwięziona w domu z książkami i kafe w przerwach ;) )

fawila, "na prawdę"? Tak to jest z tymi humanistkami, przeciez humanistka powinna pisać poprawną polszczyzną... nie ty pierwsza i nie ostatnia :) hehe, dlatego nigdy bym sobie humanistki nie wzial jako dziewczyny! Z księgową przynajmniej normalnie mozna sie dogadac, konkrety to podstawa :)