Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropkowa_mama

Proszę o pomoc wszystkie mamy!

Polecane posty

Gość kropkowa_mama

Mam problem. Otóż mojej córce wyszło parę czerwonych kropek w miejscach intymnych i nie wiem co to może być. Nie zmieniałam jej ani kremu, ani chusteczek ani pampersów. Po każdej zmianie pampersa wietrzyłam jej tyłek tak gdzieś ok 10-15 minut. Czy któraś mama wie co to może być?

Gość alaaa ma kotaaaaaa
może to potówki ?

Gość gość
Może lekkie zapalenie pieluszkowe ja posmarowałam tormentiolem jak mój miał i znikło :)

Gość kropkowa_mama
To są bardzo czerowne i wypukłe kropki, jednak bez żadnego płynu w środku. Mania2311 dzięki zaraz idę do apteki:)

Gość gość
Moim zdaniem ta maść jest dobra ja ją stosuje raz na jakiś czas i zawsze pomaga :)

Gość posmaruj je sudocremem
lub innym kremem przeciw odparzeniom, albo mąką ziemniaczaną. Zmieniaj często pieluszkę(zwłaszcza w upały, bo wtedy o odparzenie bardzo łatwo!)

Gość kropkowa_mama
dziękuje bardzo wszystkim za odpowiedzi:) Zmieniam jej często pampersa i po każdej zmianę zostawiam ją na 10 minut bez. Ogólnie skóry wokół sikuli nie ma czerwonej tylko te krostki

Hej, ja mam co prawda chłopczyka, ale miał to samo. Pod jajeczkami i na tyłku takie wypukłe krosteczki. Mi pomógł nanozin( tlenek cynku w spray-u). Już po 2 dniach nie było śladu. Poleciłam koleżance i u niej tak samo, po 2 dniach rewelacja. Używam do tej pory i mały nie ma problemu:) A zrobiło mu się to jak chciałam wypróbować nowe pieluszki. Skończyłam eksperymentowanie i tylko pampersy:)

Gość kropkowa_mama
No a ja właśnie nic małej nie zmieniłam:) A ten nanozin używasz teraz na co dzień zamiast kremu?

Gość kirek12345
bękart zdycha :) wrzuc go do pieca na 10 minut :)

Gość kropkowa_mama
kirek dupirek bękart to jest z Ciebie:) Wystarczy spojrzeć na Twój nick:D Jezus mariaaaaaaaaaaa nie bój się na co dzień nie używam takich słów, po prostu na innym forum jak użyłam słowo narządy płciowe to mamy nie rozumiały co znaczy stwierdzenie "wokół narządów płciowych"

tak, teraz używam nanozin codziennie:) i nie mamy żadnych problemów:) spróbuj, może Tobie też pomoże:)

Gość kropkowa_mama
kikosasanka dziękuje Ci bardzo:) właśnie wróciłam z apteki ale musiałam dopiero go zamówić bo nigdzie nie mogę go dostać.

Nie ma sprawy:) Ja ostatnio zamawiałam, go przez internet w aptece dbam o zdrowie. Zamówiony lek odbierasz w wybranej przez Ciebie aptece w Twoim mieście. Jest akurat w promocji 50% taniej:)