Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość echo.

Włoski czy Francuski? Który język łatwiejszy? Który się bardzie opłaca

Polecane posty

Gość echo.

???? Gdzie lepiej z pracą? We Francji czy we Włoszech? Nie chce wyjeżdżać do Anglii jak wszyscy. Jeszcze w rachubę Norwegia wchodzi, norweski tez nie jest taki zły ponoć.

Gość echo.
up

Gość ucz sie norweskiego
to jest jezyk na przyszlosc. filologia norweska to jeden z najbardziej oblaganych kierunkow studiow. francuski i wloski? tyllko dla przyjemnosci. ja znam francuski i nie powiem zeby mi sie w polsce przydawal do czegokolwiek.

Gość echo.
marzę o filologii norweskiej ale nawet jakbym sie dostała nie miałabym gdzie mieszkać, tylko w Poznaniu ją można studiować a ja jestem z małopolski. Uczę się już angielskiego ale jakoś tak nieszczególnie go lubię.

Gość poliglotka27
Chcialabym zauwazyc, ze na polskim rynku jest juz cala masa francuskich firm i koncernow, w wiekszosci nawet nie wiecie ze dana firma jest wlasnoscia francuzow, a bedzie ich coraz wiecej. Jesli planujesz kiedys mieszkac w duzym miescie,to zdecydowanie stawiaj na francuski. Nie jest to latwy jezyk i wymaga sporo nauki, by mowic biegle. Wloski to tylko dla przyjemnosci, ja po wlosku bylam w stanie dogadywac sie bez problemu po 2 miesiacach wakacji, ale nie kazdy szybko lapie jezyki. W kazdym badz razie wloski jest baaaardzo prosty. Pozdrawiam