Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam dość takiego kraju

KLUB POPARCIA Janusza Korwina Mikke

Polecane posty

Gość pupa to proste.
po prostu rozstrzelają ciebie i dziecko bo będziesz przeszkadzac we wprowadzeniu ogólnej szczęśliwości i dobrobytu. całkiem niedawno już tak było:O cześć

Gość w USA bieda
a u nas idziesz do lekarza za którego płacisz całe życie a on mówi : najbliższy wolny termin za 3 miesiące , to idziesz do tego samego prywatnie , wtedy termin jutro i lekarz miły a obsługuje cię w państwowym szpitalu na państwowym sprzęcie za który ty zapłaciłes ,ale on przyjmuje prywatnie w godzinach swjej pracy a motłoch czeka godzinami na korytarzu -tak wygląda " darmowa" służba zdrowia , jak nie płacisz to czekasz miesiącami aż zdechniesz w kolejkach

@pupa1977 "Ja mam dziecko niepełnsoprawne, i mam na nie świadczenie pielęgnacyjne w wysokości 520 zł. Grosze to są, ale pomagaja. chce mi się pracowac, tylko nie moge. Większosci osób chce się pracowac, debilu tylko nie moga nic znalezc. " A czy to jest moja wina ze Twoje dziecko ma taki problem? Ile zarabia twoj maz? Czy gdybym zabral ci to 520zl, ale za to dal Twojemu mezowi, czy komubytam, 2,5x wieksza wyplate, to bys wybrala te 520zl, czy te wyplate?

Gość bekon w musztardzie
z tym otwieranie własnych firm. na to są potrzebne pieniądze. niby skąd je wziąć ale wszystkie urządzenia będą tańsze minus sumy wszystkich vatów w podzespołach urządzeń😭

i jeszcze na wsystko proponujecie ubezpieczenia- chyba nigdy nie musieliście korzystac z agencji ubzepieczeniowych że tak gadacie. Zrobią wszystko żeby puścic człowieka z torbami i nie zapłacic potem ani grosza, wykorzystując jakieś kruczki prawne. Powodzianom z 1997 roku, którzy byli ubezpieczeni od wody, PZU odmówiło wypłat argumentując, że ta woda miała oznaczac rurę a nie powódż.

masz taka jakośc, jakie płacisz podatki! Mało zaroabiasz, więc jakośc tez jest marna! Myslisz, że z zarobków 1200 zł twoja składka pozwoli na luksusy? Nie masz pojęcia, jak mamy dobrze z nasza darmowa służbą zdrowia!!! Niedawno na tym forum gadałam z dziewczyną, co pisała że mieszka w stanach i ma depresję. Poleciłam jej pójscie do psychiatry. A ona - że mało zarabia i tam to kosztuje fortunę i jej nie stac na psychaiatrę! U nas byle emeryta stac bo ma za darmo. ------------> Czy Twoim zdaniem 70% zarobków płaconych w podatkach to jest mało???płacimy gigantyczne podatki! NA SŁUŻBĘ ZDROWIA TRZEBA PŁACIĆ A NA WIZYTĘ U PAŃSTWOWEGO GINEKOLOGA SAMA CZEKAŁAM 3 MIESIĄCE!!! W STANACH OBECNIE JEST SOCJALIZM, NIE PODOBA MI SIE PANUJĄCY TAM SYSTEM. za jaką robotę, w naszym kraju nie ma pracy MÓJ OJCIEC SZUKAŁ PRACOWNIKA, ZGŁOSIŁO SIĘ MNÓSTWO OSÓB Z BIURA PRACY ŻEBY IM PODPISAŁ PAPIER ŻE BYLI I NIE ZOSTALI PRZYJĘCI, ŻEBY DALEJ POBIERAĆ ZASIŁEK!!!!!!!!poza tym po wprowadzeniu wolnej gospodarki pracy będzie o wiele więcej PISAŁAM O TYM WCZEŚNIEJ. czyli powiększanie łapownictwa ma byc receptą na sukces? dĄŻYMY DO ZMNIEJSZENIA ŁAPOWNICTWA WŁAŚNIE!!!!! mniej posłów, Tylko niezbędni ludzie którzy nie za bardzo będą mieli nawet okazję na wzięcie łapówki chyba coś zbyt dosłownie zrozumiałaś... Emerytur i tak nie będzie nawet nie ma o czym marzyć, ale ZUS pieniądze na emerytury owszem pobiera...żal Jakby płacic tylko kiedy sie ma opchotę to nikt nie płaciłby na nic. I bardzo dobrze (obowiązkowo na wojsko, sądy policję) a z resztą poradzimy sobie sami, Tu nie chodzi o brak ochoty Tu chodzi o to, ŻE PAŃSTWO NAS OKRADA!!!!!!!!!!!

Gość bekon w musztardzie
"sa odpowiednie ubezpieczenia. a jak ktoś zarabia 1200 zł to tez może płacić na takie ubezpieczenia?" TAK !! a wiesz ile pracodawca teraz musi zapłacić zusu i innych podatków za ciebie ? 1200zł netto to 2000zł brutto. rozumiesz że ty bierzesz do ręki 2k zł i wszystko jest tańsze o 80% ? 😭 policz jaka będzie twoja siła nabywacza gdy co miesiąc dostaniesz do ręki 2000zł a wszystko będzie tańsze o 80% a co z tymi którzy dzisiaj mają 40-50-60 lat? okres przejściowy

A czy to jest moja wina ze Twoje dziecko ma taki problem? Ile zarabia twoj maz? Czy gdybym zabral ci to 520zl, ale za to dal Twojemu mezowi, czy komubytam, 2,5x wieksza wyplate, to bys wybrala te 520zl, czy te wyplate? wychowuję je sama, nie mam alimentow. Z mężem się rozwiodłam, ale był tez niepelnosprawny. Nie ma pracy, bo niedowidzi i nikt nie chce go zatrudnic. Z dzieckiem to był wypadek.

Gość kama 22
Każdy niezbyt orientujący sie w polityce i ekonomii ma prawo widzieć w J.Korwin- Mike góru , ale obawiam się że nasz Kraj jego polityki to by już nie przetrzymał.

Gość bekon w musztardzie
okres przejściowy. niech zdychają z głodu albo się ich rozstrzela

a wiesz co Lukrecja, ja i krzyż Ci na drogę, ciekawe co byś gadał/ła jak byłaby wojna abo ktoś by zgwałcił Twoją córkę.

@pupa1977: ludzie sa sobie w stanie wzajemnie pomagac. Tez mam kolege, ktory choruje i nie moze pracowac. I teraz tak, nikogo z jego rodziny nie stac zbey mu pomoc, bo sami zapierdalaja za 1300zl/reke. Ale gdyby zarabiali normalna pensje (bez PIT, CIT i innych ZUSow, bylo by to jakies 2600zl), to spokojnie by mogli my pomoc, bo ich by bylo na to stac. Rola panstwa nie musi byc kontrola, a ulatwianie. np. pomagajc rodzinie, dostaje dodatkowa znizke na podatkach. Wiec ludzie smai chetnie nawzajem by sobie pomagali. Nie byla by konieczna kontrola panstwa. Najprostsze rozwiazania sa najlepsze. Mowisz ze to anarchia. Nie korzystam z ZUS, a jestem leczony, stac mnie na to i zyje. Pytanie wiec, kto tu oszukuje, i kogo. Obsluguje duze i male firmy. Mam klientke na takiej wsi. Ma ubojnie i przetworstwo miesne. Placi wiekszosci pracownikow najnizsza krajowa, bo placi za kazdego pracownika w podatkach 1,5x ta kwote. Mowi mi tak "wiesz zatrudnila bym kogos, ale nie da rady bo za duzo podatkow". firma sie nie rozwija przez te podatki. Nie moze zatrudniac nowych, z winy podatkow i socjalnego charakteru panstwa. To z tego powodu ludzie nie maja pracy. A nie dlatego ze "nie ma miejsc pracy i juz".

Gość bekon w musztardzie
Hept- te twoje rowziązania to po prostu anarchia. czyli przeciwnieństwo państwa. Istotą państwa każego, nie tylko socjalnego, jest jakas tam- opieka nad obywatelem. nie bo oszaleje 😭 kurwa !! żadna anarchia. państwo będzie miało władzę centralną z organami ścigania. kto nie będzie przestrzegał prawa idzie do puchy, kamieniołomów lub na krzesło elektryczne. jeżeli lekasz cię oszuka, ktoś okradnie, pobije to policja będzie go bezwarunkowo ścigała

Gość w USA bieda
a ja się obawiam że nasz kraj już długo nie pociągnie na polityce uprawianej od okrągłego stołu bo już nie ma czego kraśc i sprzedawać i musi nastąpic krach

Nikt nikogo nie rozstrzela!!!!!!!!!( nawet jeśli to provo wolę dla bezpieczeństwa napisać)Pupa z tym Twoim Dzieckiem, gdybyś nie dostawała zasiłku, mogłabyś iść do pracy i zatrudnić opiekunkę, postarać się o pomoc z prywatnych fundacji, pomoc rodziny, przyjaciół(gdyby świat wyglądał tak jak mi się marzy) dodatkowo wszystko byłoby o wiele tańsze, praca łatwiejsza do znalezienia.

nie chce mi się czytać, ale każdy kto na tego *** i jego partię głosuje powinien zostać pozbawiony praw wyborczych, podobnie jak każdy, kto głosuje na PiSlam/Kaczyńskiego.

Gość bekon w musztardzie
bekon w musztardzie okres przejściowy. niech zdychają z głodu albo się ich rozstrzela jakiś chuj się pode mnie podszył. starych będziemy utrzymywać ze sprzedaży naszego majątku narodowego polakom, lub podwyższonych podatków w okresie przejściowym

Mam wujka co zarabia ponad 10 tys, i nawet stu złotych mi nie chciał pozyczyc kiedyś. Chęc pomocy nie jest w zaden sposób współmierna do zarobków. wręcz odwrotnie, jak ktoś sam dozna biedy to rozumie innych i tylko takie osoby ca chętne do pomagania.

Gość popatrz pupo jak będzie
świetnie. że też na to n ie wpadłaś tylko klepiesz biede. :D

Gość będa podwyższac podatki
:D:D:D:D:D

Znam rodzinę w której ojciec jest niewidomy, matka na wózku inwalidzkim, mają dwóch synów. Ojciec pracuje jako masażysta(dla niedowiarków, w Krakowie jest szkoła masażu dla niewidomych możecie sobie wyguglować), Zarabia dużo więcej niż średnia krajowa, wybudowali piękny dom. Da się, nawet jak się jest niepełnosprawnym.

nie chce mi się czytać, ale każdy kto na tego *** i jego partię głosuje powinien zostać pozbawiony praw wyborczych, chyba to jest najlepsze podsumowanie, zresztą kobiety wg Korwina nie mają miec praw wyborczych więc byłyby pozbawione tak czy siak. Pa.

Gość jesli będa podwyższać
podatki w okresie przejściowym dla 40-50-60 latków to ponieważ średnia jest ok 70-80 lat podwyższone podatki będą przez ok 30 do 40 lat :D

Gość bekon w musztardzie
etanol czego idioto nie rozumiesz 😭 ? w twojej wypłacie miesięcznej są podatki zus i inne i bierzesz pieniądze netto np. 1200zł netto to 2000zł brutto. 800zł podatków przedsiębiorca odprowadza do państwa i te pieniądze przepadają. JKM propnuje zlikwidować wszystkie podatki i w tym wypadku brałbyś do ręki 2000zł w produktach jest 80% podatku: coś kosztuje 100zł brutto a mogłoby kosztować 20zł netto. wolisz dostawać 1200zł na rękę i kupować produkt za 100zł czy dostać 2000zł i kupić produkt za 20zł JKM-OWI CHODZI O ZLIKWIDOWANIE PODATKÓW PIT, CIT, AKCYZ I VATU OD VATU. DZIĘKI TEMU WSZYSTKIE PIENIĄDZE ZAMIAST MARNOWAĆ JE, ODDAWAĆ PAŃSTWU SAMI WEŹMIEMY DO NASZYCH RĄK

Gość bekon w musztardzie
podatki w okresie przejściowym dla 40-50-60 latków to ponieważ średnia jest ok 70-80 lat podwyższone podatki będą przez ok 30 do 40 lat podwyższone niedużo

Gość bekon w musztardzie
niech urządzenie składa się z 4 elementów a, b, c, d do każdego kupionego elementu dokłada się 23% vat a+23% vat b +23% c+23% d+23% niech jakaś firma składa podzespoły z podzespołów a i i sprzeda to nam [(a+23% vat)+ (b+23%vat)] +23% vat = to musimy zapłacić nasz firma niech składa kupione elementy w całe urządzenie czyli kupiliśmy złożone podzespoły ai b ze sobą za [(a+23% vat)+ (b+23%vat)] +23% vat i montujemy je z podzespołami "c+23% " i "d+23%" do zmontowanego urządzenia doliczamy vat : ( {[(a+23% vat)+ (b+23%vat)] +23% vat } + {c+23%} + {d+23%} ) + 23 % = tyle musi zapłacić hurtownia dla nas krwa jak tym kraju ma być dobrze jeżeli polacy chcą wszędzie płacić podatek od podatku, podatku 😭 jesteście niewykształconymi idiotami i nie chcecie zmienić swojej socjalnej mentalności 😭

Gość a o tym że vat sie
odlicza to nie słyszałas? gdybys słyszala to byś wiedziała że to tweje "obliczenia" to głupota

Gość a o tym że vat sie
jesli kupiłaś coś z vat 10zł a sprzedałas za vat 12 zł to podatek dla psńtwa wynosi 2 zł. a wg twoich wyliczeń 22 nic dziwnego że opowiadacie takie korwinowe pierdoły