Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam dość takiego kraju

KLUB POPARCIA Janusza Korwina Mikke

Polecane posty

Gość granica jest w głowie
No tak, głoszenie takich teorii nie świadczy dobrze o twojej inteligencji :) To tak jakby powiedzieć, ze rudzi są mniej lojalni od czarnowłosych, albo że czarnoskórzy są mniej inteligentni od białych.:) Według mojej wiedzy, inteligencja to cecha osobnicza a nie płciowa. A mózg kobiety i mężczyzny nie różni się niczym pod względem potencjału intelektualnego. Ale soro ty uważasz, że jesteś głupia tylko dlatego, że jesteś kobietą, to twój problem:) Jak dla mnie możesz nawet umrzeć w wyniku powikłanej ciąży, albo w jej wyniku zostać kaleką, niezdolną do pracy. Tylko nie spodziewaj się, że twój liberalny gospodarczo wódz JKM przyzna ci zasiłek, bo to przecież domena socjalistów.

JKM ma WIELKI szacunek do kobiet. Ale zeby to wiedziec nie mozesz ogladac tv, ktora przedstawia go wciaz w takim, a nie innym swietle. Pocztaj jego bloga, poogladaj na YT. Ja doznalam olsnienia tez calkiem niedawno- a jeszcze pol roku temu mialam go za debila :O Prywatyzacja na takich zasadach jak teraz- to NIE JEST prywatyzacja. Musisz wiedziec, ze w takich sytuacjach wielka role odgrywaja zwiazki zawodowe, ktorych opinia jest wiazaca dlaorganu prywatyzujacego. Dla ZZ wazne jest aby przedsiebiorstwo sprzedac nie osobie ktora zredukuje zatrudnienie z 1000 do 800 osob i bedzie przynosilo ono zyski, a sprzedac temu, ktory pozostawi ten 1000, i da jeszcze podwyzki. Potem ten "wlasciciel" oglasza przewaznie upadlosc, ile da rade wyciagnie dla siebie, a reszte dlugow splaci panstwo, po czym prace zamiast 200 osob traci caly 1000. AMEN. "PO nie jest partią liberalną w pełni. Podobnie jak JKM. To taki liberalizm prawicowy..." ---> ale z tych dwoch wybieram JKM, a TY?

Gość mam pytanie o...........
Prywatyzacja to sprzedaż majątku którey jest własnością państwa. I żadne związki zawodowe nie maja nic do gadania. Ktoś chce kupić to państwo sprzedaje. A co właściciel zrobi sobie z kupionym majątkiem to jego sprawa. Ja wybieram PO bo bliżej jest liberalizmu niz JKM.

JKM ma taki sam szacunek do kobiet jak kościół katolicki:) Czyli kobieta, która zna swoje niskie miejsce w społeczeństwie, która jest uniżoną służącą swego pana, kuchtą i matką, kobieta, która zdechnie wydając na świat potomstwo, jest godna szacunku:) Kobieta, która zna swoją wartość i ma swoją godność i żyje tak jak chce, nie jest godna szacunku:)

Dlatego własnie jednak wole PO niż JKM. Tzn z tych pwodów o których napisała "granica jest w głowie"

"Nie. Mozesz aborcji nie popierać ale nie możesz jej innym zabraniac." ---> oj, takie myslenie jest zle. Musza byc pewne zasady- obecna ustawa ma w moim przekonaniu ( i wiekszosci spoleczenstwa) dobry ksztalt. To tak, jak z eutanazja. Wyobraz sobie, ze masz 2 rodzenstwa, a Twoja mam jest ciezko chora, wiadomo, ze niedlugo umrze; Ty chcesz, aby jeszcze zyla, a 2 Twojego rodzenstwa decyduje o jej usmierceniu. Maja wiekszosc, wiec lekarza wykonuje zabieg, bo jest to dozwolone. Czy uwazasz, ze to jest ok?? Nie odp na moje pytanie- gd y masz "na oku" dwoch tak samo wartosciowych, zaradnych, przystojnych facetow ktorego z nich wybralabys na potencjalnego meza???? Tego z IQ 90, czy 150? Nadto- wiecej jest naukowcow, wynalazcow FACETOW. Tego argumentu nie zbijesz ;) Jasne, ze zasadnioczo sie nie roznimy pod tym katem, ale biorac pod uwage ogol- kobiety wypadaja gorzej. Smutne, lecz prawdziwe 🖐️

Wypadamy gorzej, bo ludzie tacy jak JKM próbują udowodnić kobietom, że ich rola w społeczeństwie jest inna:) Ja sama jestem naukowcem i uważam, że jestem dużo bardziej inteligentna od niejednego mężczyzny, a już na pewno od JKM:)

"Nie. Mozesz aborcji nie popierać ale nie możesz jej innym zabraniac." ---> oj, takie myslenie jest zle. Musza byc pewne zasady- obecna ustawa ma w moim przekonaniu ( i wiekszosci spoleczenstwa) dobry ksztalt. To tak, jak z eutanazja. To nie jest złe myślenie. To myślenie liberała. Jak widzisz nie jesteś liberałem. Nie możesz jako liberał zmuszac innych żeby przestrzegali Twoich wartości moralnych. Musze wyjść. Pozdrawiam.

"Prywatyzacja to sprzedaż majątku którey jest własnością państwa. I żadne związki zawodowe nie maja nic do gadania." - maja kochana, niestety maja. Studiuje prawo, cos wiem na ten temat :O w przedsiebiorstwie panstwowym, w ktorym dzialaja ZZ nawet zwolnienie pracownika, lub ukaranie go kara porzadkowa, dyscyplinarna musi byc poprzedzona opinia zwiazku zawodowego na ten temat... Ale PO to nie sa liberalowie. Gdyby nimi byli zniesliby konceje, zezwolenia, licencje wydawane przez panstwo. Natychmiast sprywatyzowane zostaloby WSZYSTKO, co panstwowe. A tak- dalej mamy urzedy panstwowe, szkoly publiczne, sluzbe zdrowia.....Premier podnosi podatki, ktorych liberalowie W OGOLE NIE UZNAJA !!!! To sa liberalowie tylko z definicji. Tusk wlasnie obiecal podwyzki nauczycielom. Jak myslisz, skad idzie na to kasa?

"Nie możesz jako liberał zmuszac innych żeby przestrzegali Twoich wartości moralnych" ---> idac tym tokiem rozumowania, jezeli nie uwazam sexu z 14 latkiem za zlo, bo mam taki punkt widzenia- to moge to robic????? I nikt nie bedzie mial mnie za to prawa ukarac? W UE minimalna stawka vat wynosi 15%. Dlaczego w Polsce, jednym z biedniejszych krajow UE, gdzie rzadza podobno "liberalowie" vat wynosi ponad 20%????

Gość PO co sie wkręcasz w
dyskusje ze shatynem fanatykiem ? juszcze nie skumałas że dyskutujesz z jedną osobą ? fanatycznym shatynem

I jeszcze jedno- jezeli bedac w 8 miesiacu ciazy uznam, ze jednak nie chce byc matka moge pojsc i usunac ciaze (zgodnie z zasada prawa do wolnosci wyboru) i to jest Twoim zdaniem ok? W holandii (liberalnej) tak wlasnie jest- naprawde chcesz do tego dazyc?

26.06.2011r., Biznes Czy ktoś zna kogoś, kto upoważnił premiera Polski do obiecania miliarda złotych Grekom? Piotr Gabryel Wydawanie publicznych pieniędzy na pomoc w zasadzie upadłej już Grecji jest po prostu wyrzucaniem ich w błoto. Wiedzą o tym nawet studenci pierwszego roku ekonomii, ale nie Donald Tusk. On jest w stanie zaryzykować każde pieniądze polskich podatników, by znów zostać pochwalonym tym razem przez możnych Unii Europejskiej: kanclerz Niemiec Angelę Merkel i prezydenta Francji Nicolasa Sarkozyego (bo to przecież głównie niemieckie i francuskie banki, w których zadłużyli się Grecy, prędzej czy później zgarną nasz miliard złotych).

Ja też już kończę. I zgadzam się z "mam pytanie", nie jesteś prawdziwym liberałem, podobnie jak JKM. W kwestii inteligencji kobiet, istnieją badania naukowe, potwierdzające, że pod względem intelektualnym, móżg kobiety i mężczyzny nie różnią się od siebie. Z drugiej strony, badania przeprowadzone w Polsce pokazują, że kobiety są lepiej wykształcone i osiągają wyższe wyniki w nauce od mężczyzn. Czego to według ciebie dowodzi?

Nie wiem, kto to jest Shatyn, bo nie bywam na kafeterii zbyt często. Żegnam! Miło się dyskutowało.

Od kiedy wyksztelcenie idzie w parze z inteligencja i rzeczywista wiedza? Czy uwazasz ze technik ekonomista (po technikum) jest osoba glupsza od absolwenta studiow w podrzednej szkole prywatnej , i kierunku np turystyki i rekreacji??? Brak mozliwosci zakazania komus czegos jest domena nie liberalow, a anarchistow. Jestem liberalem, nie jestem anarchista. Wy mylicie ze soba te dwa pojecia.

Mój ostatni post. A ty mylisz porządek i bezpieczeństwo publiczne z prywatną moralnością. Według mnie życie prywatne obywateli nie powinno być regulowane ustawowo. Jedyne regulacje prawne powinny dotyczyć bezpieczeństwa i porządku publicznego. Anarchiści sprzeciwiają się jakiejkolwiek władzy i jakimkolwiek regulacjom.

Wolność obywatelska powinna być dla każdego liberała wartością nadrzędną. Z pojęcia tej właśnie wolności wynika liberalizm gospodarczy. Nie da się być liberałem w sferze gospodarczej, nie uznając liberalizmu na płaszczyźnie prywatnej.

Ale w liberalizmie tez panuja jakies zasady. W takim razie Ty tez nie jestes liberalem; bo jezeli ktos nie zgadza sie z Twoimi pogladami uwazasz, ze ogranicza Twoja wolnosc. Liberalizm nic do tego nie ma. Pedofil tez uwaza, ze regulacja zakazujaca mu sexu z osoba ponizej 15 roku zycia ogranicza jego wolnosc. Wszystko jest kwestia "dogadania sie", i pojscia na kompromis w sprawach, ktore tego wymagaja. Pmaietaj tez, ze jezeli JKM bedzie chcial przeglosowac ustawe zakazujaca aborcji w ogole, a nie bedzie mial wiekszosci poparcia spoleczenstwa i sejmu- ustawa nie przejdzie :) Zajrzyj tu jeszcze- milo jest podyskutowac na argumenty; to taki mily wyjatek na kafe :D

"Od kiedy wyksztelcenie idzie w parze z inteligencja i rzeczywista wiedza? Czy uwazasz ze technik ekonomista (po technikum) jest osoba glupsza od absolwenta studiow w podrzednej szkole prywatnej , i kierunku np turystyki i rekreacji???" No właśnie, więc jak do tego wpisu ma się twój poprzedni wpis na temat tego, że to mężczyźni są autorami większej liczby wynalazków? Czy to, że kobieta nie angażuje się naukę, świadczy o tym, że jest mniej inteligentna od mężczyzny? czy po prostu o tym, że wybrała inną drogę życiową i nie wykorzystuje swoich zdolności? A teraz już naprawdę żegnam.

Dlaczego sie nie da??? Przciez w rzadzie mamy socjalistyczne gospodarczo PIS, ktore prezentuje jezeli chodzi o morale- tezy ultraprawicowe, i przeciez dobrze sie maja od wielu lat. Wiec dlaczego mowisz nie mieszance dwoch dobrych idei????

"No właśnie, więc jak do tego wpisu ma się twój poprzedni wpis na temat tego, że to mężczyźni są autorami większej liczby wynalazków? Czy to, że kobieta nie angażuje się naukę, świadczy o tym, że jest mniej inteligentna od mężczyzny? czy po prostu o tym, że wybrała inną drogę życiową i nie wykorzystuje swoich zdolności?" ---> bo studia to tylko teoria, a to dzieki praktyce mamy wynalazki. A jak widzisz praktykuja w przewazajacej mierze mezczyzni. No jakis punkt odniesienia musimy jednak przyjac, i na podstawie niego oceniac. No i to moje pytanie nadal pozostaje bez odpowiedzi- czy wolisz faceta z IQ 90 czy 140???? ;) Nadto- zaznaczam od poczatku- nie zgadzam sie ze wszytskimi postulatami JKM. Ale Polsce teraz jest potrzebna pomoc w ratowaniu finansow kraju, to musi byc naszym priorytetem. A Tylko JKM ma pomysl jak tego dokonac.

"Pedofil tez uwaza, ze regulacja zakazujaca mu sexu z osoba ponizej 15 roku zycia ogranicza jego wolnosc. Wszystko jest kwestia "dogadania sie", i pojscia na kompromis w sprawach, ktore tego wymagaja." Nie, pedofil nastaje na bezpieczeństwo i wolność osoby, która z racji swojego młodego wieku nie jest w stanie się obronić i podejmować za siebie wyborów. W takiej sytuacji jego wolność jest ograniczona wolnością tego młodego człowieka. Nie dotyczy to jednak płodu, ponieważ płód nie jest osobą. Można uznać, że płód jest istotą ludzką, ponieważ posiada ludzkie dna. Nie jest jednak OSOBĄ. Osobą faktyczną, ale osobą potencjalną. Uznaje się, że prawa człowieka, takie jak prawo do życia, wolności, poszanowania godności, są prawami przyrodzonymi, czyli wynikającymi z urodzenia, a nie z poczęcia. Człowiek nabywa tych praw wraz z chwilą narodzin. Tak te prawa są zdefiniowane w Europejskiej Konwencji Praw Człowieka oraz w Konwencji Praw Człowieka i Podstawowych Wolności.

*Nie jest osobą faktyczną, jest osobą tylko potencjalną.

Jeśli chodzi o IQ mężczyzny, nie wiem, jakie znaczenie ma to pytanie dla tematu, ale osobiście wolę mężczyznę, którego IQ jest zbliżone do mojego:)

A tak na odchodnym, mam wrażenie, że jesteś jednak mężczyzną, bo twoje posty trącą szowinizmem.

Hmmm, a czy uwazasz ze 16 latek ma juz zdolnosc do wlasciwej oceny swojego postepowania? Ze sex z osoba 16 letnia nie idzie sie juz siedziec. Tu tez jest jakas umowna granica ;) I tez kompromis. Aborcja dla Ciebie moze byc zlem powyzej 12 tygodnia, a dla kogos innego powyzej 20. Dla Ciebie jego opinia jest niedorzeczna, a dla mnie jest Twoja... A nasciturus (plod) moze np dziedzieczyc pod warunkiem, ze sie urodzi sie zywy. Wiec nie jest to tak, ze jest takim sobie "niczym" skoro nawet ustawodawca przyznaje mu prawa... Ja jeszcze raz postuluje aby wybierac tych, ktorzy zajma sie gospodarka, i ja podratuja. Na takie rzeczy jak legalizacja abocji, eutanazji jest czas gdy w kraju bedziesz spokoj, lad i porzadek.

Nie! Myslisz się! NASCITURUS NIE DZIEDZICZY!!!!!!!! Nasciturusowi można ZAPISAĆ część spadku, który zostanie przez niego objęty (ODZIEDZICZONY), jeśli ten się URODZI ŻYWY. Czyli dziedziczy tylko osoba NARODZONA i ŻYWA, a nie poczęta. Do czasu urodzenia się dziecka, któremu spadek został zapisany, spadek nie może zostać objęty. W przypadku martwego urodzenia się dzicka, następuje dziedziczenie ustawowe, tak jakby spadkobiercy nigdy nie było.

Nie szowinizmem, a realizmem :) Odnosisz takie wrazenie dlatego, ze nie uznaje feminizacji jezyka, zwrotow typu "psycholozka", "adwokatka", "profesorka" i zamiast nich uzywam pani: psycholog, adwokat, profesor...Nie mowie o sobie "liberałka" tylko liberal. Te nowosci brzmia moim zdaniem infantylnie i idiotycznie. "Jeśli chodzi o IQ mężczyzny, nie wiem, jakie znaczenie ma to pytanie dla tematu, ale osobiście wolę mężczyznę, którego IQ jest zbliżone do mojego" ---> ja rozumiem ;) ale zalozmy, ze masz IQ dokladnie 115 (wyposrodkowane miedzy 140 a 90). ktorego wybierzesz? Tego, ktory ma 90 czy 140? :classic_cool: