Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upalna

miesiaczka po porodzie

Polecane posty

Gość upalna

po porodzie miałam 3 lub dwie normalne miesiączki trzecia dostałam szybciej ,a teraz spoznia mi sie ponad 2 tyg. Zrobiłam kilka testów ciążowych wyszły negatywnie. Byłam u ginekologa powiedział ze nie wygląda na to abym była w ciązy mówił ze jest nieco macica powiekszona ale ze to jest spowodowane brakiem okresu czy cos takiego. Współżyje z partnerem ale zabezpieczam sie i mój partner nawet nie dochodzi w prezerwatywie. nie karmie piersia. zastanawia mnie to czy brak mojej miesiączki jest spowodowany zaburzeniami hormonów po ciązy? obawiałam sie ze zaszłam w ponowną ciąże myslicie ze to jest mozliwe ?? sama juz niewiem nic

Gość mama_6587
Autorko ja mam ten sam problem tylko, że po porodzie miałam jedną miesiączkę a teraz ponad tydzień nic. Robiłam testy i wyszły negatywnie. Do tego karmię piersią i biorę tabletki antykoncepcyjne. Do lekarza idę na przyszły tydzień upewnić się czy to aby na pewno nie kolejna ciąża. Zaraz po porodzie lekarz mówił mi że miesiączki mogą być bardzo różnie, raz być a raz nie, ale jak karmię piersią. Ja myślę że to może przez hormony.

Gość upalna
tylko ze ja nie karmie piersią. uciebie napewno jest to spowodowane ciągła laktacją

Gość mama_6587
Mam nadzieję. A u Ciebie może to właśnie przez hormony. Jeżeli lekarz Cię badał i sam stwierdził, że nie jesteś w ciąży to chyba zostało Ci tylko czekać:) A z tego co wiem to bardzo łatwo wpaść po porodzie zaraz.

nie martwcie się,ciąża to mega zmiany w organizmie kobiety,ja pierwsze 2 dostalam idealnie po 30 dniach obie,potem roznie,a teraz 1,5 roku po porodzie mam cykl 2 miesieczny juz ;) w ciazy nie jestem