Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beben

Czy kobieta powinna wziasc postinor?!!

Polecane posty

Witam wszystkich! Kochalem sie ze swoja dziewczyna, nie skonczylem w niej wgl nie doszlo do wytrysku ale mam pewne obawy bo przeciez jest jakis plyn aha kochalismy sie bez zabezpieczenia no ale przeciez nie skonczylem. mysle czy powinna wziasc postinor?:( strasznie sie tym przejmuje ona tez jak myslicie co zrobic?

Aha dodam jakby ktos nie wiedzial postinor to tabletka ktora sie zarzywa do 72h po wpadce ona zapobiega zaplodnieniu

To jest żywy dowód na to, dlaczego edukacja seksualna w szkole jest tak bardzo ważna ... Do seksu trzeba dorosnąć - trzeba znać jego konsekwencje i sposoby ich zapobiegania - metody antykoncepcji i je stosować jeśli nie ma się zamiaru zostać ojcem bądź matką, w twoim wypadku wypadałoby także zapoznać się dokładnie z tym w jaki sposób może dojść do zapłodnienia ... Czy istnieje możliwość zajścia w ciążę? owszem istnieje jakiś niewielki procent ... ale kluczowe jest kiedy twojej partnerce wypadają dni płodne, a nie to czy skończyłeś czy nie skończyłeś w środku i ona powinna to wiedzieć ... Postinoru już nie ma, jest escapelle Postinor i escapelle zawierają mega dawkę hormonów, nie używanie prezerwatywy "bo potem weźmie się w razie czego tabletkę po" jest dla mnie karygodne - dawka hormonów jest szokiem dla organizmu Porozmawiaj z partnerką kiedy miała dni płodne i sami zdecydujcie czy warto brać escapelle w takim wypadku ... Mała uwaga - nie zaszkodzi także od czasu do czasu zajrzeć do słownika ortograficznego - nie mogłam się powstrzymać ...

Generalnie nie bazujcie na obliczaniu dni podnych jako metodzie antykoncepcyjnej. Jeśli już to zastosujcie metodę objawowo-termiczną, ale do tego potrzeba dokładności i systematyczności. Dni płodne oblicza się w następujący sposób: 1. Cykle muszą być regularne czyli miesiączka musi pojawiać się w każdym cyklu po takiej samej ilości dni, np. co 28, co 30 dni. 2. Szczyt płodności przypada na ogół 14 dni przed rozpoczęciem kolejnej miesiączki, do tego trzeba dodać dla bezpieczeństwa kilka dni przed i po, bo plemniki mogą przeżyć w drogach rodnych kobiety kilka dni, a jajeczko też sobie trochę wędruje, zanim stwierdzi, że żadnego fajnego plemnika na swojej drodze nie spotkało.

Gość Nie wiesz jak to ja ci powiem
srak!!!a nastepnym razem zamiast myslec 2 mozgiem wsadz chuuja w lod nie bedziesz mial takich zalosnych problemow tumanie!!!

Perwersja dzieki!:) Z tego co wiem to sa regularne:) miesiaczka powinna sie jej rozpoczac 20:)

Gość bedzie dzidzius
bedzie

Na jakiej podstawie to stwierdzasz? Jakies konkrety dlaczego tak sadzisz a nie odp bedzie dzidzius:/