Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majajajajajaja

po cholere wam dzieci jak na głupich pampersach oszczędzacie!!! Nawet te biedron

Polecane posty

Gość głupia jesteś autorko
albo się marketingiem szeptanym zajmuje i płaca jej 0,01gr za posta :D

Już nie piernicz głupot,kupiłam raz paczkę Dada i wcale nie są grube pieluchy a co do pampersów do nie przesadzaj że matki oszczędzają ,kurde przecież pampersy nie kosztują fortuny , ja kupuję po dwa kartony to masz 200 zł starczy na dosyć długo ,a takie mamuśki jak Ty co srają wyżej niż dupę mają to gówno mają i zapewne sama używasz innych pieluch i gdzie jest napisane że pampersy są wyznacznikiem dobrobytu ,nie innych pieluch, kurwa jak można być takim pustym łbem .

Gość ale ty naprawdę myślisz
głupie koorwy przestańcie zaśmiecać planetę tymi cholernymi pieluchami jednorazowymi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Weź jedna z drugą doopę w troki i już tetrowe kupować i prać !!!! Narobicie tych benkartów a matka ziemia ledwo dyszy, bo wam koorwy tak wygodnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ja dziś
kiedy moje dziecko było maleńkie używałam dada bądź podobnych z lidla bo plusem było właśnie to że były lekko sztywniesze, lepiej kształtowały bioderka. teraz gdy samo chodzi wole pampers lub rossman bo jak ktoś wyzej napisał, niczym się nie różnią. raz kupiłam huggies podobno to te "lepsze" i były do bani, całe przemakały. A więc cena pieluch nijak ma się do ich jakosci wedłg moich doswiadczeń. A znam jedna wariatkę co używa pieluch rossman, ale w domu przekłada do opakowania po pampersach i takie opakowanie ma na wierzchu w pokoju, aby każdy kto wejdzie zobaczył marke. Buaaaaahaha.

ja używam na zmianę dada, z rossmana i oryginalnycb pampersów, i jak dla mnie pampki wygrywają. :)

córka ma 4 miesiące i jak narazie używałam tylko Pampersów, raz kupiłam paczke sleep&play ale okropnie śmierdzące są ;/ a tak to używam serii active baby ;) zdarzało się że córka spała nawet 10-11h i pielucha nigdy nie przemokła,nigdy nie miałam mokrych ubranek,co najwyżej jak zrobiła ogromną kupę to czasem wyszła bokiem jak źle zapiełam :P

Gość Co za brednie.
Moja córka miała uczulenie i na pampersy i na dade. używałam huggiesy i nigdy nic jej nie przemokło. od czasu do czasu używałam też pieluchy bella

mojej córce pampersy nigdy nie przeciekły są super, dady na oczy nie widziałam więc ciężko coś powiedzieć...

przeciez na głupi rozum można wywnioskowac że wata prędzej przemoknie niż żeby ten żel jak w Pampersach mial nie utrzymać siuśków ;)

wywnioskować można jak się miało do czynienia z jednym i drugim, przynajmniej się widziało

Ja od początku używam pampersy i jestem zadowolona, skóra jest sucha i nie przemakają a tym samym są dużo cieńsze co na takie upały jest chyba wybawieniem. Dostałam od siostry męża (która pracuje w Kauflandzie w Polsce) pieluchy wickies czy podobnie i powiem wam że dwie pełne szklanki wody prawie na raz się w nich zmieściły, nic nie przemokło choć zewnętrzna warstwa wydawała się mokra i zimna ale niestety pielucha była tak napęczniała i ciężka że równie dobrze mogłabym dziecku przywiązać do pośladków paczkę cukru:/. Te pieluchy też mają wkłąd żelowy bo po przecięciu była ta sama chemia czyli wkłąd się zgranulował , jedyną różnicą poza tym wszystkim było jeszcze to że jak po 6 minutach przycisnęłam ręką wnętrza pieluchy to ręka była wilgotna , po tym samym teście z pampersem ręka była sucha więc ja pozostaje przy pampersach. Akurat nie mam dylematu co do ich ceny bo mieszkam za granicą i tu nie kosztują drogo, normalna cena jak na standardową płacę. A ktoś mówi że grupa pielucha uchroni bioderka, nic bardziej mylnego , obecnie już wiadomo że grube pieluchowanie nie uchroni przed dysplazją bioder. Moja mała miała dysplazję IIa obu bioderek i lekarz powiedział że to grube pieluchowanie to jakaś pomyłka wcześniejszych lat i że na to zakłada się szelki żeby szybko skorygować a nie pieluchy które zajmują jedynie miejsce w kroczu a nie odwodzą nóżek i nie podciągają ich do góry tak jak trzeba wręcz żeby nogi i uda rozwijały się prawidłowo muszą mieć naturalną ilość miejsca a żeby kiedyś dziecko prawidłowo stawiało nogi bez kaczego chodu to nie może nosić grubych pieluch , takie kiedyś w latach 90 tych produkowali pampersy, foliiowane i grube jak fiks i dzieciaki chodziły w nich rozkraczone jak kaczki.

ale ty naprawdę myślisz---------> Obecnie produkują już pieluchy jednorazowe ekologiczne (np. MOLTEX EKO- ziemia oddycha;) które możesz potem rzucić na kompost a jednak nie trzeba ich prać i pewnie wygrywają z tetrą;D no ale nie pociesza to tak bardzo bo jednak te wszystkie kurwy się nie napiorą i nie namęczą prawdą?;)

Gość gaafassa
a ja nie będe używać pieluch jednorazowych - po pierwsze - chłopczykowi mogą zaszkodzić, po drugie - wielorazowe są ekologiczne dziwię się, że w dzisiejszych czasach kobiety nie idą do przodu, nie chcą być ekologiczne i nowoczesne tylko dalej tkwią w tych plastikowych pampersach:(

Gość dla mnie pamki
Pampersy są nr. 1 ,ale ostatnio dostałam w prezencie "wickies" czy jakoś tak i powiem ,szczerze dają radę . Na szczęście synek już odchodzi od pampków ma 20 miesięcy i świetnie sobie radzi z nocniczkiem .Pieluchy ubieramy tylko na noc . acha od Dady dostał uczulenia ,co prawda zbiegło się to z antybiotykiem ,ale wiecej dady już nie uzywalismy .......

Gość ekopieluchy
Najlepsze są pieluchy ekologiczne, wielorazowego użytku - takie pieluchomajtki z frotte. Są Tańsze, dziecku się pupa nie odparza, i nie produkuje się kilogramów zużytych pieluch, które będą się rozkładać przez dziesięciolecia.

Gość dla mnie pamki
Ekologia tak ,jestem za ,ale jak się pracuje po 10 h dziennie jest małe dziecko .Cieżko to wszystko pogodzić .Moim zdaniem papmki są wygodne ,tak samo jak słoiczki .doba jest za ,krótka ,żeby zdążyć ,żyć ekologicznie pracować ,wychowywać dziecko ..................ech

Gość podszywacz pomarańcza-facet
Kaja24 >> a jak myślisz, jaki procent rodziców w ogóle o takich pieluchach słyszało, co ? A ile je kupuje ? No właśnie. To jest naprawdę masakra jak bezmyślnie ludzie do tego podchodzą - spłodzili dzieci i w nosie mają ich przyszłe życie - w sensie czystosci planety. Co za egoiści, szok.

Gość podszywacz pomarańcza-facet
do dla mnie pamki >> twoja doba jest za krótka, a całe życie twojego dzieciaka przed nim. Masz w nosie warunki, w jakich będzie żyło w przyszłości ? Acha.

Gość gaafassa
ale nowoczesne pieluszki wielorazowe są jak pampersy, wcale nie trzeba ich duz oczęściej zmieniać

Ja na początku myślałam o pieluchach wielorazowych popolini ale doszłam do wniosku że suszenie by nas wykończyło bo jednak wkłady bambusowe długo schną i same pieluchy, w zimie to pół biedy są kaloryfery ale w lecie kiedy nie ma się gdzie wystawić na powietrze to już gorzej. Moja koleżanka ma balkonik i teraz suszy je sobie na świeżym powietrzu, ona używa je jedynie dla idei (bo przecież nie dla własnej wygody;) ) i uważa że są ok tylko trzeba często zmieniać noi dobrze smarować pupę kremem bo inaczej moga odparzyć jak się często nie zmienia. Na noc jednak zakłada pampersy to samo jak gdzieś jedzie czy jest w gościach , wtedy te ekologiczne się nie sprawdzają bo trudno u kogoś magazynowac takie pieluchy , no chyba że ktoś od razu je wypierze i rozłoży do suszenia. Ja uważam ze gdybym miała odejść od pampersów to zaczęłabym kupować Moltex eko - są troszkę droższe od pampersów . Pampersy nie mają już plastiku w sobie tak jak ktoś napisał, folii już się w nich nie stosuje od dawna.

Gość głupota nie zna granic
no ale wiesz, ona nie ma czasu żeby się tym zainteresować. Rozmnożyła się i resztę ma głęboko w dupie, cholerna egoistka :O

Przecież Moltex eko sa w Polsce dostępne od dawna wystarczy na necie sprawdzić. Nie wiem jak gęsto od nich w marketach ale na pewno sa.

Gość gaafassa
to spróbujcie sobie przyłożyć papmersa do ust i przecisnąć przez niego powietrze - nie ma na to szans; c

Gość głupota nie zna granic
ale ich nie reklamują jak pempersy, to ciemny lud o nich mało wie :O

Gość moje dziecko miało takie
uczulenie na oryginalne pampersy że już po 10 minutch w takiej pieluszce płakało ba aż się darło, teraz używamy DADE z biedronki i są super. Testowałam też bella happy- nie uczulały, ale były ciągle wilgotne :(

Gość łoboze
Tak się doczepiłyście tych jednorazowych pieluch, a jak wygląda wasz wkład w ekologię? Segregujecie śmieci? Nie używacie plastykowych opakowań? Jeździcie tylko i wyłącznie na rowerze? Pierzecie i myjecie w ekologicznych środkach czystości? Ekolożki zakichane.

Gość bojowkowa LKS
nie mam nic przeciwko tanszym pieluchom, ale dada z biedronki przeszły moje oczekiwania- każda pielucha = niewchłonięta rzadka kupka wylewajaca się bokiem albo do tylu na plecki, a miał ubraną ta pieluche moze 2h ;]

Gość dla mnie pamki
podszywacz pomarańcza-facet do dla mnie pamki >> twoja doba jest za krótka, a całe życie twojego dzieciaka przed nim. Masz w nosie warunki, w jakich będzie żyło w przyszłości ? Acha. dziewczyno myslisz ,że ja uratuje świat ?????"):) skoro są produkowane ktos odpowiada za utylizacje ,Pewnie papmers bierze na siebie odpowiedzialnosc ............ i nie mów ,że nie kupilas nigdy wody ,napoju w plastikowej butelce :P