Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie dostałam od rodziców

Mam 20 lat i nic nie dostałam od rodziców a wam co dali rodzice w dorosłe życie?

Polecane posty

Gość Palinka ;)
hm no ja mam już swoją rodzinę. Męża, synka. I od swoich rodziców tez jak na razie nic nie dostałam... Dali do dyspozycji nam zaledwie dwa pokoje, co całe piętro puste stoi, bo ojcu szkoda było oddać nam! Dostałam tylko po dziadkach działkę ze starym domem na wsi :) Nie wiesz na kogo liczyć? Licz na siebie!

Gość ja ja ja ja ja ja
Dali więcej niż mogłam chcieć... Nie w sensie fizycznym - finansowym oczywiscie... Dzięki nim miałam szansę skończyć dobre studia, może jeszcze nie zarabiam kokosów ale pnę się do góry i wiem, że neibawem będę mogła pozwolić sobie na najmniejszą czy też największą zachciankę..... Płacili mi za kursy językowe, dzięki czemu po wyjeździe za granicę na 2 lata dostałam świetną pracę w biurze projektowym (powiązaną z moim wykształceniem oczywiscie) Mozna chcieć więcej ???? 100 razy wolę to, niż mieliby mi kupic mieszkanie, samochod, czy dac bog wie ile kasy.... A tak wiem, ze co by sie w zyciu nei dzialo, bede samowystarczalna i nie bede musiala nikogo o nic prosic.... :)

wychowali mnie, całe życie zapewniali dach nad głowa , edukacje, wyżywienie to mało ?? Na końcu wyprawili mi fajne wesele. Uważam , ze dostałam bardzo dużo. W życiu nie oczekiwałam od rodziców mieszkania czy samochodu.

Gość gość
moja matka przepiła cały majątek który zostawił mój tata który zmarł, muszę się nią teraz opiekować, nie dała mi nic z tegop co tata zostawił, nawet nie znam jego rodziny, WSZYSTKO co osiągnęłam to tylko dzięki sobie matce nie zawdzięczam nic, ona nigdy się mną nie opiekowała za to ja teraz muszę choć jej szczerze nienawidzę bo tak s*******ila mi zycie

Gość gość
Powinnaś być wdzięczna rodzicom, bo dzięki sytuacji masz możliwość wykazać się, błysnąć przedsiębiorczością lub leżeć w pokoju i szukać rad nieudaczników. To taki test. W bogatych rodzinach tak uczy się dzieci przedsiębiorczości i one też dochodzą do milionów, w przeciwieństwie do tych rodzin gdzie pomaga się dzieciom i one same gdy rodziców zabraknie już niczego nie potrafią i zwykle kończą pod mostem.Powinnaś być wdzięczna za tak mądrych rodziców.