Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam popieprzonych dziadków

Wkurza mnie moja rodzina do granic możliwości!!! Mój ojciec jest poszkodowany!

Polecane posty

Gość mam popieprzonych dziadków

Historia mojej rodziny jest długa i dość drażniąca dla ludzi którzy sami musieli się wszystkiego dorobić i sami na wszystko zapracować. Tak samo jak dla mnie, dla moich dwóch braci i dla mojej siostry a także dla mojej matki a najbardziej dla mojego ojca bo to on został najbardziej poszkodowany w tym wszystkim. Dziadkowie ze strony taty, mają bardzo duży wygodny dom w Warszawie, oprócz tego jeden apartament w Krakowie, dom w Zakopanem, dwa mieszkania w bloku we Wrocławiu, oraz jeden domek w Sopocie a także własną firmę oraz babcia ma jeszcze akcje która dostała pracując w telekomunikacji. I co? Moi dziadkowie ojcu wybudowali mały domek, dali pieniądze na jego firmę i na tym się wszystko skończyło, rzadko kiedy ja i moje rodzeństwo było odwiedzane, teraz dziadkowie ze strony ojca płacą mi i moim braciom za studia a mojej najmłodszej siostrze za prywatne technikum. Mój ojciec ma młodszą siostrę która była na utrzymaniu rodziców? I co, ona teraz ma 18letniego nieślubnego syna, któremu dziadkowie również płacą za edukacje, a także przyjęli pod swój dach jego dziewczynę która urodziła mu dziecko chłopca, i jeszcze opłacą mu ślub. Mój ojciec ma również starszego brata, a ten ma już trójkę dzieci. Najstarszego syna, który się uczył i dziadkowie pokryli jego edukacje, drugiego syna który zrobił dwójke dzieci chłopca i dziewczynkę i dziadkowie również zapłacili za ślub tego kuzyna, jak i na za chrzciny prawnuków. No i moja kuzynka, córka mojego stryjka jest najlepsza bo w wieku 17 lat urodziła dziecko i też jest na utrzymaniu rodziców. I jak tutaj ma się człowiek nie denerwowac?

Otóż moja matka zawsze sprawdzała co dzieci mojego stryjka i syn mojej ciotki dostają od dziadków. Ona nawet potrafiła sprawdzić ceny prezentów jakie ja i moje rodzeństwo dostaje a jakie dostają nasi kuzyni. Wiele razy miała oto pretensje, a mój ojciec nie dostał zbyt dużo od swoich rodziców.

Ale to chodzi o równe traktowanie a tamci??? Nie wiem czym sobie zasłużyli na takie fory, np. ciotka i jej syn zostają usprawiedliwieni w ten sposób przez dziadków że oni mieszkają u nich i się nimi opiekują, stryjek i jego dzieci mają takie uzasadnienie: że od nich codziennie ktoś dziadków odwiedza, my też dziadków odwiedzamy ale co tydzień.

Gość mam popiepzronych dziadków
piertollonego chomika i poyebanego psa, rybki sie puszczają, stare koorwy, a kanarek daje dooppy za sezamki

ostatniego stolca miałam w momencie, gdy sikorka-bogatka przysiadła na brzózce pod którą przykucnęłam, by owego stolca oddać. chwilę później wspomniana sikorka zwróciła się ku mnie z lubieżnym uśmiechem i filuternym błyskiem w oku zatykając nos głośno zakasłała achu-kachu, kha-kha..!!

mój ojciec jest mulatem gdyz dziadek jest czarnoskóry i wpiertalla czosnek

Gość a wiecie ze nie
kumam o co masz ten probelem? Co niby jest nie tak? Masz za malo od tych dziadkow?

Gość a ty sama sobie na studia
nie zarobisz? Leniu, pasożycie jeden.

"... kanarek daje dupy za sezamki" - lepszego komentarza do tego tematu nie da się wymyślic xD