Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Belnea

Czy kupic córce samochód na 18-stke ??

Polecane posty

Moja córka za rok konczy 18-lat. Jest spokojna dziewczyną tyle że ostatnio w szkole idzie jej słabo. Nie jest zagrożona ale jej oceny to same 3 i 2. Chodzi do 1 klasy liceum. Obiecałam jej że na koniec drugiej klasy jak będzie miała średnią ocen co najmniej 4,00 dostanie samochód na 18-stkę. I teraz pytanie czy powinnam jej dawac taki prezent ??

Gość dotka1313
18 lat i chodzi do 1 klasy P R O W O

Gość OOOOOOOGGGGGGAAAAAAARRRRR
pojebalo cie

Gość MatyldaS
No pewnie!! dorzuć jeszcze kierowcę .. ;)

Gość lalala_2010
w sumie to skoro obiecałaś to powinnaś, ale sam pomysł auta na 18-tke jest nierozsądny.To tylko moja opinia.

Gość MatyldaS
dyrektore pisze się koope ;)

Gość salianka
Zaczęłaś od dziwnej strony - najpierw obiecujesz coś dziecku,a dopiero potem myślisz nad sensownością obietnicy...Trochę niedojrzale. Wiele zależy od stanu waszych finansów,zaufania do córki i jej odpowiedzialności.Jeśli teraz jedzie na 2 i 3 to chyba nie grozi ci spełnianie obietnicy.

Gość nie ma sprawy
jeżeli już to tylko ROVER

Gość mały odkrywca
Zaraz, chodzi do pierwszej klasy więc ma teraz 17l.-nie ma jeszcze prawka-nie wiadomo czy zrobi je do 18l (może zacząć robić kurs na 3miechy przed urodzinami) więc moim zdaniem pomysl do bani.

Gość salianka
Wprawdzie to było 15lat temu,ale kuzyn dostał auto (wymarzonego malucha :) ) na 18stkę.I nie widzę w tym nic dziwnego. Dałaś obietnicę,to słowa dotrzymaj.A następnym razem pomyśl. p.s.A prawko ma/będzie miała?

Kończy 18 lat w przyszłym roku, więc jak bedzie kończyc druga klase liceum. Zawsze uczyła sie dobrze. W tym roku cos jej słabo idzie. 3 miesiące przez ukonczeniem 18-stu lat może juz zacząć kurs prawa jazdy i napewno na niego pójdzie. Wiem że marzy o własnym aucie i mój mąż w sobote obiecał jej że jak oceny poprawią sie to w dzien jej urodzin na podwórzu będzie stało autko o jakim marzy. Zastanawiam się czy jej bardziej nie odn\bije jak dostanie ten samochód. Nie wiem czy maz dobrze zrobił obiecując jej ten samochód. Ona mówi ze w liceum jest bardzo ciezko i martwi się ze nie osiągnie w przysłym roku sredniej 4,00.

Nie chce aby mnie tu źle odebrano ale kupno dla nas takiego samochodu jest naprawde nie duzym wydatkiem, więc finansowo nas na to stac. Obawiam sie tylko że jak dostanie ten samochód to w 3 klasie oleje sobie moze nauke i co wtedy ?? Zabrać ???

Ja miałam samochód od rodziców jeszcze przed 18-stką ale nie jako prezent tylko po prostu był kupiony niby dla mnie :) oczywiście nie nowy :p

Gość taka ona z daleka
TO JAKAS TEPA pala ta corcia,18 i pierwsza klasa liceum?????????????????????

Gość mały odkrywca
to kupcie jej po zdaniu matury;)

Gość taka ona z daleka
bellinda skoncz gaworzyc to sie nie trzymie kupy i dupy co piszesz

Kocham moją córke całym sercewm i cała soba. A samochód miałby byc nagroda za dobre oceny bo w ten sposób pokazałaby nam że jest odpowiedzialna i że dąży do jakiegos celu. Bo jak narazie to ta jej nauka słabo jej idzie. Widze że mało czasu poświęca na nauke ona duzo siedzi w domu, przed komputerem. A tak zaczęłaby sie uczyc a to by jej sie przydało bo przeciez matura za 2 lat. Bardzo bym chciała aby skończyłą to liceum, aby zdała maturę, aby poszła na studia.

Gość gość
Widzę, że niektórzy nie umieją czytać ze zrozumieniem. Kobieta pisze ,że córka jest w pierwszej klasie i ma 17 laf więc to jest normalne. Jeżeli jest z czerwca to na koniec drugiej klasy będzie miała 18 lat. Moim zdaniem stopnie nie mają nic wspólnego z prezentami. Jeżeli ktoś jest mniej zdolny to nie powinien nic dostawać - bzdura . Ja jestem za. Kup i pomóż w nauce , wyślij na lekcje bo Cię stać na to. Pozdrawiam

Gość Ortodonta  Wrocław
Patrz na datę głupia c**o!

Gość gość
Chyba raczej głupi h..u. Patrz na pseudonim głupi h..ju

Gość gość
nie za wcześnie,mój syn uczy się dobrze i stac mnie na porządne auto i on wie o tym,dlatego marzy mu sie na 18 sam.....,powiedzieliśmy z mężem nie, to taki szpan kaprys, boję się o niego, jak skończy liceum powiedzieliśmy, my mamy z mężem 2 auta,będzie mógl korzystać ,robi prawko