Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ragazzza

Czy takie studia zapewnią mi dobrą prace?

Polecane posty

Gość pobierz sobie program malvareb
W dzisiejszych czasach niekoniecznie same studia przyniosą dobrą pracę, ale przede wszystkim doświadczenie zawodowe. Każdy myśli, że po studiach dostanie dobrą pracę ze względu na papier. I większość z tych "każdych" ma później z pracą problemy.

filologia grecka brzmi ciekawie i teraz patrząc na oferty pracy szukają własnie ludzi, którzy wladają wlasnie takimi niepowszechnymi językami. Wybieraj coś praktycznego - europeistyka to tylko wkuwanie teorii moim zdaniem. Dobrze tu ktos napisał, ze nie nalezy sie kierowac swoimi hobby ( takie studia jak europesityka możesz sobie zrobic podyplomowe jak juz np bedziesz miała licencjata). W kazdym badz razie wszelkie filologie wygrywają. Zeby znac jakis język potrzebny jest kontakt z nativami i z osobami, które go znają, żeby ci wytłumaczyli wszelkie zawiłości. A jak sie interesujesz Europeistyką to śmialo możesz iść po książki do biblioteki i z nich czerpac wiedze.

Dodam jeszcze, że studia są świetną sprawą, poszerzają wiedzę, spojrzenie na rzeczywistość, ale nie są wrotami do kariery. Takie wrota musimy sami znaleźć i otworzyć :).

Gość Olesiaaaaa
Ja również jestem humanistką i wybrałam prawo i administrację (jestem na 2 roku) a od przyszłego roku idę na filologie rosyjską. Nie wiem czy mi to coś da ale próbować zawsze można. :) Prace zagwarantuje ci tylko doświadczenie, umiejętności a przede wszystkim znajomości.

Znajomości nie zagwarantują Ci dobrej pracy (wysoko płatnej) firmy w systemie kapitalistycznym mają generować zyski, nie zatrudniać darmozjadów :).

Gość Olesiaaaaa
Niestety ale poprzez znajomości dużo łatwiej znaleźć prace. Ostatnimi czasy moja znajoma dostała prace w firmie świeżo po studiach bo jej brat zna prezesa jednej z dużych firm. Obecnie zarabia 5 tysięcy na rękę. :)

Jasne, że jest łatwiej, ale bez przesady, nie mówmy, że najomości w szukaniu pracy są najważniejsze. Jeśli ktoś jest kretynem to żaden szef z nim nie wytrzyma. Niezależnie od tegbo jakie pracownik ma znajomości. Pracownik ma generować zyski. Ja planuje założenie działalności gospodarczej to mój sposób na życie. Czy mi się uda tego pewien nie jestem, ale w życiu niczego nie możemy być pewni.

Gość yu5686
europeistyka o po tym kierunku jaki fach bedziesz miec ??/ europejczyk?? haha:) ja tez jestem europejczyk bez dyplomu jak resta ludzi hahaha no dobra przepraszam za ten niemily uszczypliwy zarcik wyzej- ale jesli chodzi o te studia to jest to kierunek hobistyczny jak sie interesujes tym to idz do biblio i poczytaj ksiazki nei musisz isc na studia zeb yto zglebiac