Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo Proszę o Radę

SPUCHŁY mi stopy i łydki..............

Polecane posty

dwa dni temu i to tak bardzo, szczególnie prawa noga, no okropny balon, nie mogę wcisnąć żadnego buta! Opuchlizna nie schodzi nawet przez noc. Dzisiaj mam wizytę i się stresuję, czy mi coś poradzi. Bo wiem, że puchnięcie nóg jest normalną rzeczą, ale powinna w nocy ustępować.

Gość a jesteś pewna że owulacja
który tydzień?

Gość fghkj
no właśnie, który to tydzień? i czy sprawdzasz sobie samodzielnie ciśnienie? mogłaś dostać gestozy.

38 tc, boje się, że mój ginekolog powie, że to całkowicie normalne i nic sobie z tego nie zrobi, a właśnie wiem jakie mogą być skutki takich opuchnięć. Niestety nie mam jak sprawdzić ciśnienia;(

Ja też tak miałam pomimo tego, że ciśnienie w normie. Może to być nadmierne zatrzymanie wody w organiźmie. Mi lekarka kazała spożywać jak najmniej soli i dużo odpoczywać w pozycji kiedy stopy są wżej od reszty ciała:)

Gość fghkj
w 38 tc to już rzeczywiście może być "normalne". trzymasz nogi cały czas w górze? polewasz chłodnym prysznicem? niech ginekolog koniecznie sprawdzi Ci ciśnienie na wizycie. najlepiej na początku i na końcu.

Tak, trzymam nogi w górze, moczę w zimnej wodzie, polewam chłodnym prysznicem i nic. Ja ciśnienie mam mierzone na każdej wizycie i często mam 140/90

Gość a jesteś pewna że owulacja
a kiedy miałaś robione ostatnio badanie moczu? Jeśli wyniki masz normie to niestety ale może być to po prostu taka twoja "uroda". Ja puchłam cała od 7 mies. albo nawet i wcześniej. Wyniki w normie, ciśnienie ok 140/90 i nic na to nie można było poradzić.

Więc ciśnienie masz bardzo wysokie jak na ciąże. Mi lekarka mówiła, ze jak jest 40/90 to jest powód do zmartwienia. Ja zazwyczaj miałam 100/70.

Dzisiaj dlatego mam nadzieję, że mi zleci badanie moczu. Bo miałam robione ze dwa miesiące temu.

Gość vbghyjnjhy
140/90 to wysokie cisnienie, powinnaś codziennie kontrolować, szkoda ze załujesz na cisnieniomierz...w aptece można kupić już za 100zł, ale coż skoro życie dziecka jest dla ciebie mniej warte

Mam ciśnieniomierz elektroniczny, ale w tej chwili jestem u rodziców i nie mam jak zmierzyć,. Gdy mierzę w domu mam przeważnie 130/70.

Gość vbghyjnjhy
Dzisiaj dlatego mam nadzieję, że mi zleci badanie moczu. Bo miałam robione ze dwa miesiące temu. CO????? To jest chyba PROWO albo naprawdę jesteś jebnięta!!! Badanie moczu to koszt kilku złotych. Szkoda ci kasy żeby zrobić na własną rękę tylko musisz czekać aż cię ginekolog skieruje żeby mieć za darmo??:O

Gość fghkj
nie no słabnę. co to za kretyn lekarz, który nic nie robi przy takiej wartości ciśnienia. przy 140/90 dziecko jest już niedotlenione. w takiej sytuacji idziesz do apteki i kupujesz ciśnienieniomierz, żeby sprawdzić czy tak wysokie ciśnienie wynika z emocji u lekarza, czy masz nadciśnienie. jak w domu na spokojnie też zdarzają się takie wysokie wartości, to dostajesz dopegyt na obniżenie.

Badanie moczu kosztuje 7 zł. Przynajmniej u mnie tak jest bo całą ciążę robiłam na własną rękę więc nie są to jakieś pieniądze z kosmosu:/

Gość fghkj
naprawdę słabnę. jak mnie lekarz nie zleca jakiegoś badania, to sama je robię, bo dzidziuś jest najważniejszy i z badaniem idę już do ginekologa. a badanie moczu, gdzie wychodzi ci czy nie masz białka w moczu to koszt 9 zł!!!

Gość fghkj
sorry, ale jesteś nieodpowiedzialna. po to masz przed sobą komputer, a w nim internet, żeby sprawdzać takie rzeczy. i działać również na własną rękę. wiem co mówię, bo sama mam nadciśnienie w ciąży.

Gość fghkj
tylko, że ja biorę dopegyt, magnez + B6, kilka razy dziennie mierzę ciśnienie i regularnie sprawdzam mocz. dzięki temu śpię spokojnie.

Gość vbghyjnjhy
dokładnie, u mnie jest 8zł a nawet jakby było i 50zł to nie rozumiem jak w takiej sytuacji można czekać bezczynnie aż lekarz wypisze skierowanie zamiast ruszyć dupę do laboratorium! :O