Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawoszek

Zagęszczanie mleka kleikiem - pomocy

Polecane posty

Gość kawoszek

Mam 4 mc córcię i chcę jej zagęszczać juz mleko, ale nie wiem czy każdą porcję mleka mozna zagęscić, czy to nie za bardzo obciązy uklad pokarmowy? w tabelach zywienia jest 4 * mleko bez zagęszczania + zupka + jabłko. Mam kleik kukurydziany, bo słyszałam że ryzowy zatwardza, poradźcie jak to robilyscie

Tabele tabelami a Ty patrz na dziecko. Moja ma 4,5 miesiąca i je mleko 5 razy a nie 4 bo w życiu nie zje 180 ml na raz tak jak jest w tabelach i raz dziennie je zupkę. Mleko Jej zagęszczam bo strasznie ulewała, ale zagęszczam każdą butlę. Po prostu nie sypo od azu maksymalnej ilości kleiku tylko najpierw dawaj np. jedną miarkę i zobacz jak dziecko zareaguje.

Gość alaaa ma kotaaaaa
na tabele nie patrz...mój będzie miał 5 msc a zjada 120ml/150ml mleka 180 póki co by nie wypił. Mleko zagęszczam na noc(strasznie mi ulewał , nawet przez sen a po kleiku jest ok) Na 150ml mleka daję 2 łyżki kleiku ryżowego. Z kupami wszystko ok.

Gość alaaa ma kotaaaaa
aha mam kleik nestle i tam jest na 200ml 4 łyzki bo z bobovity jest o ile dobrze pamitam na 200ml 6 łyżek więc wtedy dałabym na 150ml 3 łyzki

Gość Poniedziałkowa N
Ja daję synkowi kaszę/kleik raz dziennie. Na drugie śniadanie. Raz je to łyżeczką - wtedy na 180 ml mleka sypię ok.4-5 łyżek kaszki lub kleiku. A innym razem z butelki - wtedy sypię 1,5 łyżki, aby łatwo leciało przez smoczek. Poza tym je obiadek ( słoiczek) a reszta to samo mleko. Syn ma 6 msc. Przy ulewaniu polecam syrop gastrotuss baby podawany po jedzeniu. Bez recepty. Dla mego synka pomógł.

Ja używam Nutriton i na razie przy nim zostanę. Próbowałam przejść na klei, ale ulewanie znowu zaczęło się po kilka razy po każdym jedzeniu. Ale nie o tym temat:)