Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anastazja :-)

Staraczki na 2012 (które już sie od jakiegoś czasu starają a nie mogą)

Polecane posty

Zapraszam wszystkie dziewczyny na forum, które chcą zajść w ciążę a jakoś nie może sie to udać. Ja staram sie od listopada 2010. Mam nieregularne cykle 28 - 33 dni ostatnie 2 cykle trwały po 33 dni a teraz miałam nadzieję że zaszłam w ciąże niestety nie. @ spóźniła mi sie 22 dni czyli jest to 55 dzień cylku. Dzisiaj lekarz wykluczył ciąże a po południu dostałam @ więc będe próbować znowu w tym miesiącu.

hey ja nie wiem czy tu pasuje staram sie juz bardzo dlugo dla nas jedyny ratunek to inseminacja

Gość jdfnhfnb
Boże dziewczyny, jak mi jest was szkoda, ja już 4 razu usówałam ciąże, a mam już 4 dzieci. dlaczego tak jest że ja nie chce i mimo brania tablete, teraz mam już podwiazane jajniki, zachodzę w ciąże, a wy sie staracie, i jest lipa.

Ja dzisiaj miałam załamke. Już myślałam że będzie dzidzia uf widocznie to jeszcze nie mój czas. Mi lekarz zalecił jeszcze 3 miesiące starań pod jego kontrolą (usg pęcherzyków) a jak nadal nic nie będzie to badania na płodnośc najpierw ja a potem małżonek.

Do jdfnhfnb : No wiesz tak to już w życiu jest że jak ktoś tego pragnie to nie może a jak ktoś nie chce to ma. Życie nie jest łatwe ja bardzo pragne dzieci a jeżeli w żaden możliwy sposób nie będę mogła ich mieć(mam nadzieję że będę mieć swoje dzieci) to zaadoptuję czyjeś i wychowam jak własne. Nawet nie wiecie ile bym dała abym była w ciąży i nosiła pod sercem maleństwo, które byłoby najważniejsze na świecie.....

Anastazja :-) spokojnie a robilas jakies badania? widzisz ja staram sie juz 3 lata:/ 3 lata meki

Paula, dlaczego masz w stopce,że" najbliższe pół oku bedzie decydujące"? Pytam, bo u nas jest tak samo, podchodziliśmy do 2 IUI, nie udalo się a jesienia chcemy podjsc do in vitro, więc przed nami decydujące miesiące...albo się uda albo nie...

Bahati to widze ze starasz sie tyle czasu co i ja podam ci gg jak masz ochote wskoczyc na gg to pogadamy31030124

Takich konkretnych to nie. Lekarz kazał poczekać jeszcze te 3 miesiące. Sama nie wiem może zmienie gina? Bo jakby coś było nie tak ze mną to wolę wiedzieć to wcześniej aby w razie w leczyć. Paula299 a wy staracie sie w każdy cykl i nic już przez 3 lata??? Dlaczego?

Gość melivia
Dziewczyny może pomyślcie o immunologii

Anastazja, a ile się stracie? jak ponad 6 mcy to ja nie czekałabym ani dnia dłużej. Z doświadczenia wiem,że w każdej chwili może się przyplatać coś co oddala nas od upragnionego celu, np. mój mąż 4 miał badane nasienie - zawsze SUPER, przy 5 podczas obróbki spermy do IUI wyszła aglutynacja (sklejanie się plemników) są badania mało inwayjne, nie za drogie z którymi nie ma sensu zwlekac, np. badanie spermy czy poziomu hormonów...

Paula musze uciekac, ale dodałam ten temat do ulubionych i mam nadzieję,ze sie tu spotkamy...

my tak staramy sie juz 3 lata a od stycznia jest leczenie ja ma badania hormonlane wszystko w normie czeka mnie hsg i monitoring owulacji oraz badanie na wrogosc sluzu maz ma slaba ruchliowsc plemnikow os sycznia bierze witaminy ale cóz ciazy jak nie bylo tak nie ma za tydzien drugie badania spermiogramy tak wiec Bahati my dopiero bedzie mysle podchodzic do pierwszej IUI i nie jest powiedziane ze sie uda za 1razem jak ty piszesz mialam juz 2 jesli u mnie bedzie wszystko wporzadku gdzi gin mowi ze tak chodz musze te badania zrobic to inseminacja w tym roku

Bahati to już 8 miesiąc starań ale mój gin twierdzi że badania robi sie po roku nieskutecznych starań. Nie wiem co mam o tym myśleć. Jak mi dziś powiedział że na usg nic nie widać to myślałam że zemdleję, to tak jak by mi ktoś wbił nóż w serce. A w zeszłym tygodniu mówił że zapowiada sie na ciążę. Wpierw daje nadzieję a potem ją zabiera...

Anastazja :-) tak gin ma racje po roku nie udanych prób zaleca sie dopiero badania konkretne tak to jest niestety znam pary którym sie udawalo po 14 miesiacach a byly zupelnie zdrowiutkie wrzuc na luz to sie uda wyjedz gdzies na wakacje spokojnie bez paniki i nakrecania sie wiadomo podstawowe badania po tym czasie powinno sie zrobic a po roku czasu bardziej te skomplikowane a niek iedy trzeba równiez przebadac partnera

Wiem wiem. Tylko że on nie robił mi żadnych badań porócz badań usg i cytologii. Zwłaszcza że informowałam go że miałam zapalenie jajników w wieku 14 lat. Może zbyt sie nakręcam ale wiesz jak to jest.... Postaram sie trochę uspokoić

Nie rozumiem tylko dlaczego nie miałam @ aż 8 tyg i że aż tak długo mi sie spóźnił( 22 dni) nigdy tak mi sie wydażyło max 8 dni

Paula, partnera powinno się badać na samym poczatku diagnozowania niepłodności, bo to jet nieinwazyjne, tanie i dużo mówiące badanie

Ooo widze że nie wpadacie na forum.

Ja już po @ i czekam teraz na owulację może sie uda w tym miesiącu... Byłam u innego gina i dał mi skierowanie na badania progesteronu, prolaktyny i testosteronu a mężowi na badanie nasienia. Mam nadzieję że ten lekarz pomoże mi zajść w upragnioną ciążę.

Dobrze Ci radzę, nie zwlekaj z badaniami, oczywiście straj się przy tym nie "szaleć", nie nakręcać się i nie mysleć tylko o tym...lepiej nie liczyc dni cyklu, ciągle nie obserwowac objawów owulki tylko...się kochac z partnerem i systematycznie rób badania. Nieregularne cykle to nie 28-33 dni ! Takie odchyły się zdarzają! Ale koniecznie gin powinien ustalic przyczynę az takiego opóźnienia @ ! My nastawiamy się na in vitro.

Dzięki Bahati. Sama i tak nie naobliczam dnia owulki bo gin mówił że najpierw musi sprawdzią czy wogóle występuje. Jak na razie postawiłam na stosunek co 2 - 3 dni. Może jakoś trafi:-)

Hej! Ja teraz miałam 9 cykl starań i też dupa, dziś kolejny okres przyszedł...czy któraś z Was jest może z Warszawy i zna tu dobrego lekarza?

niestety nie jestem z wawy.

Szkoda, ale widzę że też jeszcze badań nie zrobiłaś, ja też tylko USG...niby ok, ale podejrzewam że z hormonami mam coś nie tak, choc okresy mam bardzo regularne...

ale jak masz 28-33 dni cykle, to nie jest źle, do 10 dni wahań są regularne, tylko że faktycznie to jeszcze regularność nic nie znaczy...moja przyjaciółka ma idealny cykl, a jak zrobiła badanie hormonów okazało się, że żadnego hormonu płciowego nie ma w normie...

Mi lekarz dał skierowanie od razu jak mu powiedziałam że staram sie od 8 miesiecy. I pytał czy przetłuszczają mi sie włosy. Czy wokół brodawek rosną mi pojedyńcze włoski. i tu miał racje Bo włosy musze myć codziennie.... Więc czuje że będzie coś z hormonami i mam iść na badanie w 21dc.

No mi też mocno przetłuszczają się włosy...a to może oznaczać nieprawidłowości którego hormonu?