Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tancereczka

Ile kosztuej bukiet ślubny?

Polecane posty

Witam ostatnio często zdarza mi się robić bukiety dla znajomych pań młodych nie jestem florystką robię to bo sprawia mi to przyjemność. Zastanawiam się ile tak naprawdę zapłaciły by w kwiaciarni za taki bukiet bo ja biorę od nich tylko tyle co wydam na kwiatki na giełdzie i potrzebne gadżety. Zastanawiam się czy w efekcie pozwalam im oszczędzić czy tracą na tym. Pozdrawiam Panny Młode :) No i ile się płaci za ubranie kościoła na przykład no i samochodu bo to też zdarza mi się robić ??

mój bukiet kosztował ok. 300 zł. Ładny nie powiem , że nie , z czerwonych róż , klasyczny biedermeier z "ogonem' jednak aż tyle to on nie był wart.

Gość filipkowa mama
ja 3 lata temu za ślubny bukiet płaciłam 150 zl butonierki dla pana młodego i dwóch świadków ok 50 zl ubranie kościoła 500 zl a za samochód 210 zl

aha no to nieźle bo ja za kwiaty na taki bukiet tylko nie z róż a z eustomy dałam 80 zł róża jest droższa ale nie wiele. a w jakim to było miesiącu?? bo różnie od miesiąca różne są ceny kwiatów PS dzięki za wypowiedź

jejku straszna przebitka jestem w szoku za butonierkę dla brata bukiet i to taki imponujący dla szwagierki i ubranie samochodu wyszło mi 180 zł

Jejku no to w sierpniu kwiaty są naprawdę nie drogie dziś za 10 róż takich Średniej wielkości zapłaciłam 30 zł a róże są w sumie jednymi z droższych kwiatów eustoma jest moim zdaniem ładniejsza trwalsza i tańsza. Naprawdę zaszokowałyście mnie. Chyba zacznę to robić zawodowo będę dawać ceny o 1/3 niższe niż w kwiaciarniach i zarobie majątek :)

Przynajmniej teraz mam satysfakcję że robiąc znajomym z kwiatami naprawdę pozwalam im oszczędzić

dzastolinatoja może chciało by Ci się puścić mi na e mail zdjęcie Twojego bukietu zobaczyła bym ile było przy nim pracy skoro był taki drogi tancereczka5@o2.pl to mój adres

Bukiecik bardzo ładny i dość dużo tych różyczek. Jeszcze poprawka za 20 róż zapłaciłam 30 zł. Powiem szczerze że ja żeby zarobić tyle ile bym chciała to bym wzięła za ten bukiet około 150 zł. Bardzo dziękuje za zdjęcia.

Tez mi się wydaje, ze trochę tańszy mógłby być ale tez pomyślałam ze dziewczyna która mi go robiła (zresztą całą oprawa florystyczna się zajęła) doliczyła tez za dojazd. My o nic się nie marwilismy, przywiozła nam wszystkie kwiaty (sala, bukiety, kosze dla rodziców) na salę i do domu, my nigdzie nie musieliśmy jeździć.

Domyślam się że musiała być kwiaciarka zdolna bo bukiecik piękny i zresztą rozumiem tą cenę tylko tak sobie przeliczam na głos

wiesz co mi najbardziej spodobała się jej profesjonalne podejście do sprawy i wyobraźnia. Dla naszej świadkowej, dzięki której poznałam mojego męża wymyśliła bukiet w koszu. Były tam przeróżne kolorowe kwiaty nawet nie znam ich nazw, a w to wszystko wkomponowane owoce, słodycze, słoneczniki :) Niestety zdjęcia nie mam, a chętnie bym się pochwaliła , bo wyglądało to uroczo :)

Gość do tancereczka
a skąd jesteś?

właśnie takie podejście mi się podoba dla mnie układanie kwiatów zawsze musi łączyć się z jakąś historią takie wyrażenie osoby przez kwiaty sama do ślubu miałam nie standardowy bukiet który jak ktoś widział zanim zobaczył moją suknie i całą oprawę ślubu to pukał się w głowę a jak było widać całość to patrzyli z podziwem. Tak samo jak nie umiem sobie wyobrazić że ktoś robi bukiet dla młodej a nie widział jej sukienki. Mam tysiące pomysłów na ubranie na przykład Kościoła i żal mi że nie mam jak realizować pomysłów. Jestem z okolic Krakowa ;

Ja w sierpniu za bukiet i 2 butonierki będę płaciła 70 zł. Aż sama się zdziwiłam , że tak mało. Bukiet będzie z róż, kulka.

no to cena super bo róż pewnie trzeba z 40 kupić to jest 60 zł plus mikrofon 4 zł więc to prawie za darmo może kwiaciarka ma dostęp do tanich kwiatów od producenta. ale upewnij się jeszcze bo bardzo tanio

Gość bogumilawwielka
moj kosztowal 300 mialam bukiet z bialych i pomarańczowych-bardziej łososiowych goździków. Pomaranczowe na dole i reszta biala taka kulka, do ogonka doczepiony był sznur r przezroczystymi kryształkami, cudo

czyli nie tylko róże to coś nowego bo większość wybiera róże a ja nie za bardzo je lubię goździki też są piękne pewnie to były te z dużymi pąkami ?? Cena wysoka ale skoro byłaś tak zadowolona to widocznie warto a w jakim miesiącu??

Gość kakakakakakak
za wystrój kościoła, przystrojenie auta, kościoła, mój bukiet, bukiet świadkowej, butonierki dla pana młodego i świadka, dwa bukiety dla mam i kwiaty na salę płaciłam 1200 zł. wiem że to bardzo mało. bo sam mój bukiet kosztował 50 zł( bordowe róże, gipsówka i zielone listki) wiem że ceny bukietu ślubnego potrafią być 2-3 razy droższe. ślub brałam w czerwcu 2 lata temu

to też chyba dobra cena. powoli zaczyna mi się rozjaśniać ten temat. Tylko szkoda że ja i tak nie mogę tego robić i zarabiać na tym, mieć pracę która sprawiała by mi przyjemność ale to nic raz na czas przyjaciółce zrobię to może zaspokoję swoje potrzeby hihi

Gość kakakakakakak
skoro jesteś w tym dobra to może warto by było pomyśleć nad własnym biznesem.ja jestem bardzo zadowolona bo sama sobie wymyśliłam jak ma wszystko wyglądać.

chciała bym mieć studio florystyczne mam już nawet pomysł na nazwę ale boje się że nie wypali bo w mojej mieścinie malutkiej jest chyba z 50 kwiaciarni choć tak na prawdę wszyscy kupują w najdroższej ale i najlepszej. Może zrobię jeszcze parę wesel znajomych to będę miała przynajmniej co pokazać przyszłym klientom bo na razie to nawet nie mam zdjęć za wiele

Jak zamawiałam to Pani mi taką cenę powiedziała, też się zdziwiłam. Ale widziałam bukiety przez nią robione i są ładne.