Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla na caly los

zarabiam 1200 zl i nie stac mnie na wlasne mieszkanie! jestem zalamana

Polecane posty

współczuje ci, ja jestem młodsza, a mam juz wielki nowy dom, super auto swoje, a mąż ma swoje, mamy ogromne gospodarstwo rolne, mnóstwo maszyn warte miliony, ja siedze w domu z dzieciaczkami i zajmuje sie inwestowaniem pieniążków.Mam duzo czasu dla siebie i jestem bardzo szczęśliwa.

Gość ....Maćka....
Skoro mieszkasz z siostrami,pewnie jeszcze na małym metrażu możesz się starać o mieszkanie socjalne z gminy. oligierka a po co człwiekowi w ogóle jest mieszkanie? Siostry autorkę wyrzucą z chaty albo tfu tfu coś im się stanie tak że odłożą łyżkę a autorka zostanie bezdomna.

Gość właśnie też sie na mbanku
oligierka - a Ty co? z facetem/mężem u rodziców na garnuszku? :D

pewnie gdybys była ładna, to bys kogos poznala, albo dostala lepszą prace, a tak, jak jesteś brzydka, to jestes skazana tyle zarabiac i nigdy tego nie zmienisz.

Gość ....Maćka....
"współczuje ci, ja jestem młodsza, a mam juz wielki nowy dom, super auto swoje," sama zarobiłaś czy po rodzicach?;)

na mieszkanie od gminy to marne szanse kolejka bardzo długa czekanie z parę lat. Jedynie wynajem z kimś na spółkę. Bo przy takich dochodach zapomnij o własnym mieszkaniu.

Gość zla na caly los
nie moge sie starac o mieszkanie z gminy bo kazda z nas pracuje one zarabiaja duzo mniej bo nie maja etatu calego ale i tak dohodami przekraczami limit:O

beatka ze wsi to typowy przykład jak biedny bogatego nie zrozumie. Jak ktoś ma wszystko z pocałowaniem w rękę...

Gość zla na caly los
ok 6 lat sie czeka u mnie w miescie

Gość ....Maćka....
wynajem też żre kase,lepiej ją odkładać pod warunkiem że ma się gdzie mieszkać i można sobie na to pozwolić Większe są szanse że kiedyś dostanie się mieszkanie z gminy niż się samemu je kupi. Kurwa co za kraj.

Gość jnsndsajnsdkja
Ollgierka, to, ze ty nie masz ambicji nie znacz, że inni tez mają się ich pozbyć. Mieć 26 lat i mieszkacz rodzicami? :D Nie, dziękuję.

zostaje szukać innej pracy lub wyjazd za granicę lub poderwać dzianego faceta. Wybór należy do autorki tematu;)

Gość ....Maćka....
Zła na cały los a myślałaś o wyjeździe zagranicę? Albo o zdobyciu jakiegoś zawodu który pozwoli zarobić ci więcej niż 1200zł?

Gość bumcyktrala
za 120 tys mozna kupic 30-40 m dwa pokoje wystarczy znalezc kogos i wspolnie mozna to osiagnac, samemu ciezko przy takich zarobkach ale naszczescie ludzie lacza sie w pary

Gość zla na caly los
ale ja wlasnie szukam innej pracy ale jest ciezko cos znalezc dobrze platnego:O kazdy zatrudnia po minimalnej stawce:O co mi z bogatego meza?:O kupi mi mieszkanie na wlasnosc, ktore bedzie tylko moje? w zwiazkach jest roznie ......

Gość zla na caly los
macka......zastanawialam sie nad tym wyjazdem a zawod jaki mam zdobyc? jestem po studiach ekonomicznych nie stac mnie na uczenie sie zaocznie np

Gość ....Maćka....
za 120 tys mozna kupic 30-40 m dwa pokoje wystarczy znalezc kogos i wspolnie mozna to osiagnac, samemu ciezko przy takich zarobkach ale naszczescie ludzie lacza sie w pary a potem na każdym kroku wypominanie że połowa chaty jest jego i masz z niej wypierdzielać:O A jak się rozejdziecie to co? Każdy weźmie sobie swoją połówkę i pójdzie w długą? Czy będzie się mieszkać do usranej śmierci bo łączy kredyt ale nic poza tym?

przecież żyć musisz jakaś sieciówka żeby dojechać do pracy jakiś telefon trzeba mieć a to kasę pożera. A po drugie bardzo długo będzie trwało zbieranie kasy. Przy takich dochodach nie masz po co iść do banku. A całości za szybko nie uzbierasz. Kupując mieszkanie musisz sprawy cywilnoprawne załatwić a to sporo kasy kosztuje. Do tego czynsz jakiś mały remont a to kasa...

Gość jnsndsajnsdkja
W Warszawie nie kupi się 30 metrowego mieszkania za mniej niż 300 tyś :D

Gość zla na caly los
macka no wlasnie ja taknie chce wiem ze sa dziecwzyny co tak robia ale ja chce miec wlasne mieszkanie>>..WLASNE ktore bedzie TYLKO moje

Gość pociesze was
beatka zewsi napisz jeszcze jak smierdzi ci pod twoim wypasionym domem z ttych jebanych 200 krow ktore hodujecie, napisz tez ile czasu maz sie kapie przed wejscim do wyrka bo ciezko zmyc ten jebany fetor. mam kumpla rolnika, kasy w hujjjj, extra merc nowy s320, extra wyjebana willa, extra wypchany portfel..... , i extra smrod gratis pod chata, bo obory nie postawisz w innej wiosce bo musisz miec na oku jak cos sie w nocy dzieje czy cos i nie pisz ze robia to parobkowie bo wiem ja kto jest.

Gość bumcyktrala
to fakt w-wie jest przesadnie drogo

Gość ....Maćka....
Zła na cały los to nie masz złego zawodu. Masz jakieś perspektywy na lepiej płatną pracę. Na twoim miejscu skupiłabym się na znalezieniu za wszelką cenę lepiej platnej pracy nawet gdzieś daleko od domu,byleby pozwoliła na wynajem mieszkania. A długi masz staż pracy? Pewnie dopiero zaczynasz?

mój mąż robi cięzko w polu, ale sie tego nie wstydze, a od krów tak nie śmierdzi, gorzej od świń, ale za to mam żarełko pyszne za free, a dla was gratis pomidory traktujemy gazem :) Dostałam tylko po rodzicach ziemie, a reszte sami sie dorobilismy, moj maz z uni dostał tyle dopłat ze szok, trzeba sobie radzic.Wiem, ze wy w miescie macie ciężko, ale nie mozecie biadolic, tylko sie weźcie do roboty.

spokojnie beatko skończy się niedługo sponsoring z krusem. Komedią jest teraz że miasto ma dopłacać do nierobów ze wsi.

Gość ....Maćka....
"Kupując mieszkanie musisz sprawy cywilnoprawne załatwić a to sporo kasy kosztuje. Do tego czynsz jakiś mały remont a to kasa..." Dlatego zbierasz/bierzesz tyle kredytu żeby starczyło na wszystko i na remont i na notariusza i na kw i na co tam jeszcze trzeba. Czynsz w kamienicy za 30mkw to około 200zł w moich okolicach. Ziemia to bardzo dużo. Jak masz działkę możesz sobie postawić domek z bali czy z czego tam juz nawet za 40tys.

Gość zla na caly los
staz pracy 2 lata wczesniej byl staz i dorywcze prace tego nie licze

Gość ....Maćka....
No i nie chciałabym mieszkać na wsi:O Nie dość że wszędzie daleko i bez samochodu ani rusz to jeszcze musisię zapiepszać w polu czy przy zwierzętach. Jak ci plony/bydło się nie uda to co? Głodujesz cały rok? Dzieci nie mają towarzystwa, do szkoły daleko. Do dupy. Wole się kisić w bloku.

....Maćka.... ale ty zrozum żeby dostać kredyt trzeba mieć odpowiedni dochód lub mieć kupę kasy wkładu własnego. Trudno dokładnie oszacować całkowity koszt kupna załatwienia wszystkich spraw. A są wydatki niespodziewane kupisz mieszkanie a tu np do wymiany instalacja elektryczna lub co innego i klops nie zmieściłaś się w kosztach.

Gość ....Maćka....
zla na caly los nie łam się;) Może zaczniesz grać na giełdzie? Tobie pewnie latwiej przyjdzie opanować to co tam się dzieje.