Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla na caly los

zarabiam 1200 zl i nie stac mnie na wlasne mieszkanie! jestem zalamana

Polecane posty

Maćka widaz, że ostatni raz na wsi byłaś 20 lat temu. My mamy 3 samochody, dzieciaczki piechotą do szkoły moge zaprowadzac,tak jest blisko i przedszkole tez. Od zapieprzania są ludzie, więc ja w polu nie robię, dbam o siebie, jezdze regularnie na solarium, do kosmetyczki, czasem do spa, do fryzjera, na manicure, a świeżutkie powietrze mam, wielki ogród.

Gość ....Maćka....
" ale ty zrozum żeby dostać kredyt trzeba mieć odpowiedni dochód lub mieć kupę kasy wkładu własnego." Kapselko, ja to rozumiem, już trochę siedzę w tym temacie. Toteż moja wypowiedź do której się odnosisz byla tak bardziej "pode mnie". Ludzie którzy mają niskie dochody i nie mogą liczyć na niczyją pomoc są pod względem kupna własnego mieszkania w czarnej dupie.

Gość zla na caly los
dzieki wszystkim za wysluchanie będę juz dzisiaj uciekac

zapomniałaś beatka dodać że wisisz na krusie i nie płacisz podatków jak normalny człowiek z miasta.

Gość ....Maćka....
beatka ze wsi czyli leżysz i pachniesz i jeszcze odzywasz się w temacie o ktorym nie masz zielonego pojęcia. Pozdro 🖐️

kapselko krusu nigdy nie zreformują, bo się boją, ze tak liczna w naszym kraju grupa rolnikow zastrajkuje i bedzie po nich, a teraz jest super, dla każdego bezzwrotne dotacje z uni, prawie za free opieka zdrowotna, żadnych kas fiskalnych, podatków itp :)

po prostu ceny mieszkań ostro poszły w górę a pensje stoją w miejscu. W mieście ceny mieszkań są mocno naciągnięte. Jedynie na obrzeżach ceny są niższe ale problem bo dojazd zajmuje sporo czasu i okolica może być nie ciekawa.

Gość ....Maćka....
Kurde a ponoć kiedyś były czasy że za 5000zł można było kupić kawalerkę:O

beatka ze wsi a coś mi się zdaje żę czas krusu jest policzony. Nic wam nie da buntowanie się czas twardo z wami postąpić. Czas zacząć żyć i płacić za wszystko koniec sponsoringu przez ludzi z miast.

Gość pociesze was
beatka ja zanm temat i mi nie nacukrujesz. jasne ze nie napierdalasz w polu bo poco. jasne ze od krow nie wali jak wejdziesz tam na 5 min albo smigniesz kolo obory, postuj tak z pare godzin, miale mkontakt z ludzi co tam zpierdalaja. idzie sie gosc kapac siada do stolu i smierdzi ze nie idzie wysiedziec, kumpel temu wybudowal im oddzielny domek do mieszkania jedzienia i kapania sie. wspomnij jakie macie kredyty i wspomnij jeszcze ze w 2013 koncza sie doplaty dla rolnikow

jakieś 8 lat temu w Szczecinie można było kupić w centrum miasta kawalerkę po remoncie. Teraz prawie jeszcze raz tyle. Nie wygląda żeby w najbliższym czasie ceny spadły...

Gość pociesze was
krus nie mia nic do tego oni zyja z doplat unijnych ktore sie ujebią, a ciagniczki z klima radyjkiem i gps-em warte po pół melona bedzie trzeba splacac tak jak i inne zabawki rolne.

Gość kalafiorowa z ziemniakami
beatko ze wsi to jakies jaja :) zadowolona rolniczka z polski:) to jak usłysze o jakiejś pikiecie z Lepperem na czele to pomyślę że to jakies kłamstwo, że i tak mają lepiej niż inni a chcą więcej. życzę ci aby kazdy twój dzień w życiu był taki szczęśliwy i spędzony w tym twoim przepychu

no jasne, mamy kredyty 0% dla rolników, dopłaty z uni, dotacje, a nawet jak sie skoncza w 2013, to i tak jestesmy ustawieni i gospodara na hula jak trzeba

kalafiorowa - wiadomo, ze oficjalnie wszyscy narzekamy, ze bieda na wsi, ale prawda jest taka, ze sie odkulismy ostatnio, jeszcze jak ktos ma 5ha to nie ma lekko, ale jak ktos ma 100 to wiadomo

dobra ale skąd te dopłaty unia daje a skąd ma kasę? ze składek członków czyli Ty mieszkasz w mieście i bulisz podatki z których oni dostają dopłaty. Drugi problem ile oni płacą tego krusu mało. Porównaj ile płaci człowiek prowadzący działalność i płacący do Zus. A za parę lat będzie na równi ze świadczeniem co rolnik.. Tylko że rolnik figę wpłacił ..

Gość pociesze was
znaczy nacie kredyt nieoprocentowany, tez spoko oddajesz to co pozyczasz, ale nawet jak nie macie kredytu to nie zamienil bym sie z wami. wiocha smrod zapierdol. nie warte tego. tobie to lux bo ty nie napiedalasz. dotego rolnictwo to niewiadoma, wyobraz se taka akcje jak z ptasia grypa tyle ze zpolskim mlekiem i lezycie ... wiem kazda branza moze tak upacs bo costam... zle wam nie zycze wrecz przeciwnie ale bym sie niezamienl na te wasze luxusy, bo znam paru takich rolniukow jak twoj facio. nie zasmiecam tematu o rolnictwie wiecej przepraszam, pozdrwiam cie beatko czy tam jenny - konsli leb , kimkolwiek jestes.

Gość pociesze was
a poco masz pracowac, moja zona tez nie pracuje a emeryture bedzie miala bo zalatwilem jej placenie KRUS, marne 300 pln za 3 miesiace a bedzie miala emeryture jakas tam na ktora nie liczymy, ma opieke medyczna, nie musi lazic do zatrudniaka i jak nam sie cos urodzi to dostanie z krusu 2900 z groszami + becikowe.

Gość ....Maćka....
pociesze was a jak Ty odwalisz kite to co zostanie oprócz gospodarstwa twojej zonie?

Gość pociesze was
ja nie mam gospodarstwa, pisze o nim bo mam kumpli co maja duze gospodarstwa i wiem ze lekko niema mimo dobrej kasy. dlamnie najgorszy jest smrod jak bije od takiego rolnika nawet jak sie wykapie.

Gość ....Maćka....
"moja zona tez nie pracuje a emeryture bedzie miala bo zalatwilem jej placenie KRUS, marne 300 pln za 3 miesiace a bedzie miala emeryture " jak jej to załatwiłeś skoro nie macie gospodarstwa?

wszystko jest do załatwienia, mało jest takich rolnikow, co jada na krusie, a mają fikcyjne gospodarstwo 2ha ugoru...

Gość pociesze was
kupujesz 3 h ziemi, zglaszasz sie do krus ze jestes rolnik i placisz krus, do tego bierzesz doplaty. znajdujesz rolnika ktory za friko borabia ci ziemie, on zadowolony bo ma gdzie siac se costam i ty bo ziemia nie lezy nieuzywana bo ktos zrobi kontrolei zabiora doplaty. - tak w uproszczeniu.

Gość zla na caly los
ahh..dzisiaj sie zdolowalam przeglodalam sobie oferty biur nieruchomosci:(

Gość nikkkaaaaaa
do beatki ze wsi a raczej tępej wieśniary ty chyba faktycznie się tylko do krów nadajesz i co z tego że masz niby forsę skoro cię mąż wali po rogach i kasę ci na chleb wydziela

Gość baba wsiowa
do beatki ze wsi ty pusta paskudo jesteś tępa jak ten traktor u mnie i masz 0 pojęcie o życiu i w dodatku jestes bezczelna chociaż każdy wie że w ten sposób próbujesz coś udowodnic tylko coooo pytam

Gość majkkaaka
"jasne ze nie napie**alasz w polu bo poco. jasne ze od krow nie wali jak wejdziesz tam na 5 min albo smigniesz kolo obory, postuj tak z pare godzin, miale mkontakt z ludzi co tam zpie**alaja. idzie sie gosc kapac siada do stolu i smierdzi ze nie idzie wysiedziec, kumpel temu wybudowal im oddzielny domek do mieszkania jedzienia i kapania sie. wspomnij jakie macie kredyty i wspomnij jeszcze ze w 2013 koncza sie doplaty dla rolnikow" co sie dziwisz, przecież ona już tego smrodu nie czuje bo do niego przywykła, wszytsko śmierdzi obornikiem, ona też śmierdzi, i to tylko poczują ludzie z zewnątrz, tak samo osoba niepaląca pozna palacza po smrodzie, proste

"Dostałam tylko po rodzicach ziemie, a reszte sami sie dorobilismy, moj maz z uni dostał tyle dopłat ze szok, trzeba sobie radzic.Wiem, ze wy w miescie macie ciężko, ale nie mozecie biadolic, tylko sie weźcie do roboty" więc pytam jakie sie "dorobilismy" kase dostaliscie, to tak jakby ona dostala mieszkanie w spadku, sprzedała je i zainwestowala cos z wiekszym zyskiem czym ty sie chwalisz? ze z uni kase dostalas? ze twoje puste zycie to wielki dom na wsi, pare traktorów, pilnowanie dzieci, kosmetyczka, solarium i tipsy to jest powód do dumy? wyszlas za w miare zorganizowanego czlowieka,ot co ci sie w zyciu udalo, podejrzewam, ze jakby cie teraz kopnął w dupe to lezalabys i kwiczała razem ze swoimi świniami 🖐️