Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja lubie kokoski

Kosmetyki dla dzieci, używane przez dorosłych.

Polecane posty

Gość ja lubie kokoski

Moze ktos z was poleci mi kosmetyki dla dzieci, ktore nadaja sie do uzywania przez doroslych? Jak powszechnie wiadomo mają one troszke mniej chemi, dlatego chce zacząć ich używać:)

Gość mi się udało.
też sie własnie zastanawiałam nad użyciem szampony dla dzieci Bambino czy jakoś tak, taki żółty z kaczuszką :)

Gość ja lubie kokoski
ten szampon to bambi:) Ja go czasem uzywam, ale chcialabym poszerzyc moja kolekcje "dzieciecych kosmetykow"

Gość mi się udało.
aa Bambi ;) i jak efekty?

Gość ja lubie kokoski
Troszke placze wlosy i pieni sie tak srednio, ale na to akurat nie narzekam. Niestety ten szampon ma SLS, ale absolutnie nie pogarsza to stanu moich wlosow. Ze swojej strony moge polecic jeszcze krem Bambino ochronny.

Gość mi się udało.
SLS czyli co to? :D

Gość ja lubie kokoski
Ta wersja jest z pantenolem, a chce wyprobowac jeszcze z rumiankiem (opakowanie prawie to samo, tylko nakretka zielona).

Gość no rozchodzi
ja lubie kokoski. moze i ty uzywasz "bambi" ale szampon dla dzieci bambino też jest oto zdjecie http://cokupic.pl/i/c_big1856782.jpg chcesz sie wymądrzać i pouczać to sie najpierw dowiedz :o

Polecam kosmetyki Babydream z Rossmanna. Są tanie i mają super skład! Szampon niebieski Babydream, żel uniwersalny do mycia ciała i twarzy, olejek dla kobiet w ciąży (wszystkie recenzje na wizażu).

Gość ja lubie kokoski
Sodium Laureth Sulfate to jest taki szkodliwy skladnik, wysusza wlosy itp. Odpowiada za to, zeby szampon sie pienil. Niestety skladnik ten jest w wiekszosci szamponow, odzywek, plynow intymnych, zeli itp. Poza tym skaldnikiem nie mam zastrzezen do tego szamponu.

Gość bbbbbbbbbbbbbbb
A ja niekoniecznie polecałabym kosmetyki dla dzieci. używałam kiedyś kremu do twarzy Nivea Baby i tak pozapychałam sobie pory, że wylądowałam u dermatologa. Myślałam tak samo, że kremy dla dzieci nie będą takie obciążające.

Gość mi się udało.
heh ale mi właśn ie chodziło o Bambi, napisałam żółty z kaczuszką :) jutro lece go kupić :)

Gość ja lubie kokoski
no rozchodzi ja sie nie wymadrzam!! owszem jest szampon Bambino, ale bylo napisane, ze chodzi o szampon z kaczuszka. O jakim wymadzraniu ty mowisz. Najpierw sie upewnij o czym mowisz.

hailie ja wlasnie poluje na ten zel uniwersalny babydream, bo ma swietne opinie na wizazu:) Mialam kiedys szampon, niestety niebardzo jak dla mnie, ale za to moge polecic z czystym sumieniem oliwke tej firmy:D

Gość a ja wam polece krem
ziaja ten dla dzieci. Do tego na gorze buraka co sie wtraca : NIE WIESZ O CO CHODZI TO PO CO SIE WTRACASZ I MIESZASZ W TEMACIE?

Gość no rozchodzi
Chyba zrobie kupke ze szczescia:)

Gość mi się udało.
nikt tu nie ma problemu, a Ty tu włazisz i siejesz zamęt :o ja niedawno dostałam dużo próbek kremu dla dzieci Ziajka, wykorzystałam, całkiem przyjemny ;)

Oliwkę mam dla kobiet w ciąży (różową) i ją uwielbiam:D Używam też chusteczek nawilżających z Babydream do zmywania makijażu, przemywania rąk podczas podróży itp. Są tanie i jest ich dużo. Na razie kończę żel pod prysznic/do kąpieli BD, ale później kupię ten uniwersalny z pompką, bo ponoć lepszy:) No i jestem wierna kremowi Bambino od ponad 10 lat:classic_cool: Jak lubisz naturalne kosmetyki, to spróbuj szamponów Alterra, skoro BD Ci nie podszedł.

Gość mi się udało.
o właśnie takie chusteczki też kiedyś miałam wypróbować do demakijażu :D

Gość mi się udało.
dobranoc autorko

Moim zdaniem tak samo dobre, jak te przeznaczone do demakijażu dla dorosłych, z tym, że tutaj 25 sztuk kosztuje 5-10zł:o A można mieć 80 sztuk za 4zł (dla dzieci) :)

Gość IhaveSomeFun
mam baaardzo suchą skórę, ale te wszystkie drogeryjne balsamy w ogóle się nie sprawdziły - nie poprawiły kondycji skóry i wszystkie okropnie się kleiły ;/ aż ktoś polecił mi oliwkę dla dzieci firmy HIPP - jak dla mnie bomba!!!! świetnie nawilża, ładnie się wchłania (na lekko wilgotną skórę należy wmasować odrobinkę oliwki, poczekać chwilkę... ewentualnie później lekko przetrzeć skórę ręcznikiem - raczej tak wklepać :) ), pięknie pachnie, nie uczula, nie powoduje powstawiania zaskórników, zapobiega rozstępom :)

Gość IhaveSomeFun
aaa chusteczki także polecam :)

Gość mi się udało.
dzięki, właśnie mi sie kończy moj dwufazowy plyn do demakijażu, wyprobuje te chusteczki skoro takie tanie :)