Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość router wifi

Jaki router najlepszy?co polecacie?

Polecane posty

Gość router wifi

Planuję zakupić router wifi ale nie znam sie na tym za bardzo. Jest ktoś obeznany w temacie? Mam neostradę, liveboxa mi odradzono:) Dziekuję za pomoc:)

Gość router wifi
jaka była jego wartość?

Gość wszyscy sa szczesliwi
air live wt-2000arm

Gość kayka123
Ja miałam router z neostrady i chociaż najlepszy jaki mieli w ofercie wziełam i tak miałam problemy z praca na kompach , w jednym pokoju w ogóle mi nie działał net teraz mam linksysa i wszyscy w domu zadowoleni , bez problemu chodzą mi 3 laptopy w kazdym miejscu domu , naprawdę widać różnicę. poza tym bez problemu z filmami czy muzą

Gość majtek29
Podbijam temat, bo sam od niedawna mam Neostradę i szukam porządnego routera, z liveboxem dałem sobie spokój. :) Ktoś coś doradzi? Bardzo chętnie Linksys, rozważam X2000.

Gość kremiknivea
livebox 2 neostrady jest ok

Gość Jerzy na bezrobociu
tp linka se kup

Gość heavyrain
Lepiej chyba X3000, bo X2000 nie ma USB, a zawsze się może przydać. ;) Mam ten router i polecam, bardzo dobry sprzęcik, zasięg rewelacyjny.

Ja też słyszałam bardzo wiele negatywnych opinii o tym ich liveboxie, także coś chyba w tym musi być. Nie powiedziałaś jakie fundusze masz zamiar przeznaczyć na tę inwestycję w okno na świat :) Ale ja polecam Ci wejść sobie na wasserman.pl i poszukać tam jakiegoś niedrogiego tplinka :)

Gość kacperski
Optymalny będzie DGN2200 od Netgear - to już porządny, ale nie drogi router. Masz tam USB, dobry zasięg, internet powinien wam bez problemów śmigać nawet na wielu komputerach. Strumienie wideo... wszystko dobrze śmiga przynajmniej u nas.

Gość gostak
Netgear, zależy jaki typ routera, zależy jaki budżet. Jeśli DSL i budżet przyzwoity to np. coś z serii Nighthawk. A z tej serii właśnie mają nawet routery z cenami po kilka tysięcy, ale takie wam nie są potrzebne, bo nawet nie wykorzystacie ich parametrów.

Gość kojakol
Ja również kilka lat na Netgearach i jest ok. Ewentualnie zmieniam na lepszy model kiedy mam zbędną kasę. Ale ogólnie - wszystko jest w najlepszym porządku. Mnie zawsze przy sprzęcie interesuje niezawodność i tutaj ją uzyskuję.

Gość meskor
Netgear Nighthawk - genialny jest, różne wersje, najwyższe z ceną nawet na poziomie kilku tysięcy złotych. Ale już takie wydatki mają sens, jeśli macie bardzo mocne łącze, które dzielicie na wiele urządzeń. Dobry motyw np. pod firmy.

Gość majkos
Wszystko zależy od budżetu, jaki macie do wykorzystania, bo mocne routery nieco środków wymagają. Dobrym przykładem jest np. seria Nighthawk od Netgear. Modele różne, mocno zróżnicowane cenowo, ale w warunkach domowych nawet niższe wersje powinny wyciągnąć max możliwości z waszego łącza. Powodzenia.

Gość gość
R7000 od Netgear i powinno być OK. Wypasiony router pod duży dom. Na spokojnie postawicie wiele serwisów i całość powinna działać jakościowo. Kilka anten, wysoka maksymalna prędkość. Niczego złego raczej się nie spodziewajcie.

Gość mamonda
Nie rozumiem pytania o najlepszy... Najlepsze routery to tysiące złotych. Poważnie takiego potrzebujecie? Idźcie bardziej w kierunku Nighthawk R7000. To już kilkuletni router, ale naprawdę z doskonałymi parametrami. Szybkie USB, kilka anten, obsługa szybkiego łącza.

Gość sesoro
R7000 od Netgear - polecam. O ile budżet da radę, to wystarczy pod wiele osób, wiele urządzeń, a całość powinna działać pierwsza klasa. Tak wygląda po prostu nasze doświadczenie, taki powinien być kierunek.

Gość petodo
Któryś Netgear – a który to już kwestia budżetu. Po prostu dopasujcie taki model, który będzie dla was odpowiedni. Budżet? No właśnie… można kupić router za kilka tysięcy, ale przy naszych łączach i tak nie wykorzystacie możliwości. Zatem – po co?

Gość gość
To pytanie zostało zadane w zły sposób. Najlepsze routery to kosztują grube tysiące złotych, a zakładam, że takiego nie szukacie. Ale z innej beczki – czy R7000 to nie będzie przesada pod potrzeby domowe? Jak to oceniacie?

Gość gosc

A który router pod dom 300 metrów, 3 poziomy? Stary budynek? 

Fajnie gdyby net działał też na podwórku. Jakieś konkretne modele?

Zależy mi, żeby to działało jakoś sensownie 😉

Gość Pęd Sosny
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

A który router pod dom 300 metrów, 3 poziomy? Stary budynek? 

Fajnie gdyby net działał też na podwórku. Jakieś konkretne modele?

Zależy mi, żeby to działało jakoś sensownie 😉

Nie wiem, ale u nas ... router za mniej niż 200 zł (mogę sprawdzić model) trzy poziomy niżej daje radę. Wiem, bo ostatnio schodziłem do piwnicy i tam sobie siedziałem. 😎

Gość middel

Kolego - pod to wystarczy starsza wersja routera Netgear. Nie ma potrzeby wydawania większej kasy, a tym bardziej kupowania nowości. Jakiś Nighthawk wystarczy. Nowe modele są drogie, ale te starsze już spoko, a swoje zadanie na pewno spełnią.