Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lologia

jakie sa szanse zajścia w ciążę ?

Polecane posty

Gość lologia

jeżeli będę się kochać powiedzmy od 10 do 16 dnia cyklu co drugi dzień to jakie są szanse zajścia w ciążę ? cykle mam 26-28 dni próbowała któraś z was i się szybko udało ?

no własnie ciekawe, ja uprawiałam seks w 10, 11dc a cykle mam 26dniowe no i czekam teraz

Gość lologia
ostatnio byłam pewna, że się udało kochałam się w 12 dniu a cykl był 28 dni a jednak nic nie wyszło a czułam że są to naprawdę płodne dni

Gość Maomam
Miałam tez tak kochałam się w 13 dniu w 28cyklu i co też nic. Ja planuję zakupić testy owulacyjne, a dziewczynki powiedzcie mi jak należy się kochać tzn chodzi mi o częstotliwość żeby nasienie było dobre???

Gość lologia
nam przy pierwszej ciąży udało się za 3 razem

Gość lologia
nikt nie ma żadnego doświadczenia w tych sprawach ?

Gość Maomam
No sznase są ale wiesz ile wynoszą 30% Także pozostaje Ci czekać. Nikt nie jest magikiem żeby odpowiedzieć Ci że szanse są duże albo małe (sprawa indywidualna) albo że w ciązy to juz napewno jesteś. Uzbroić się trzeba w cierpliwość.

Ja zaszłam w drugi cyklu starań:) cykle mam co 32 dni i w 11dc sie kochałąm i 1 16 dc tylko dwa razy i bęć 2 miesiąc leci:)

Gość smerfetkaaaa
Dokładnie tak jak pisze Maomam szanse wynoszą 30% może się udać za pierwszym a może za trzecim razem...

Gość lologia
z tego wynika że teoria o planowaniu ciąży to mit albo trafisz albo nie przy pierwszym dziecku kochaliśmy się praktycznie codziennie i nic nie wychodziło a w 3 cyklu było kilka razy i się trafiło ciekawi mnie jak jest u was z tymi dniami płodnymi

Gość Maomam
teoria planowania ciązy jak sama napisałaś to jest to jednak teoria, z praktyką trochę gorzej. To nie jest mamtematyka że da się wszystko obliczyć, wyliczyć ze 100% dokładnościa.

no niestety ale nie zawsze seks w dni płodne owocuje ciążą. u nas wystarczył seks bez zabezpieczenia i od razu zaszłam w ciążę! w 1 ciążę zaszłam w teoretycznie niepłodne dni (seks w 2,3, 4 dniu cyklu - podczas miesiączki, i potem już wcale do 36 dnia cyklu kiedy to robiłam test), musiała się owulacja mocno przesunąć. w 2 ciążę zaszłam pomimo zabezpieczenia. w 3 ciążę znów zaszłam jak tylko odstawiłam zabezpieczenie. seks tylko 3 razy w miesiącu, bo męża nie ma w Polsce i akurat przyjechał w czasie płodnym (12,13, 14 dc przy cyklach pok 30 dniowych) :) także jednym się udaje od razu a inni muszą uzbroić się w cierpliwość. to że jest seks w dni płodne nie oznacza jeszcze że plemnik połączy się z komórką jajową i że jajeczko da radę się zagnieździć. nawet jeśli okoliczności są sprzyjające to nie zawsze to się udaje.

Gość lologia
to prawda

oj tam dac sie ponieśc chwili nie patrzec cały czas w kalendarz o tu est dlisko owulki a tu nioe więc zrobie to wtedy owulacja może sie pzesunac więc kochac się w dni płodne i tyle ! do jasnej ciasnej! zgłupiejecie od tego ciągłego przeliczania!!!!Jezu daj siłe!;/

Gość lologia
macie rację ale jak ktoś jest niecierpliwy ? to rzeczywiście można zgłupieć z tych przeliczeń

Najważniejsze to nauczyć się stać na głowie :D A tak na poważnie to jest naprawdę sprawa indywidualna, nawet testy owulacyjne mogą nie dać wiarygodnego wyniku. Nam się udało dopiero jak spróbowałam 2 dni przed owulacją. Najlepiej się obserwować i próbować, a próbowanie bardzo przyjemne :-)

Ja własnie w tym miesiacu próbowałam 2 dni prze owulacja i teraz czekam:)

Gość lologia
wszystko przede mną w tym miesiącu zawsze mam okres ok 6 dni a teraz skończył mi się wyjątkowo po 4 dniach myślę że i owulacja może być szybciej niż zwykle